Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
TheHogSmasher

What is your hardware quirk?

Recommended Posts

Since I installed my new RX 480 NITRO...

- When the PC is booting, the fans spin 100% for a split second. Don't know why.

- After a period of time when I'm AFK (sitting on the desktop, not doing anything) my display turns off even though all of the Windows autosleep settings are turned off.


Project White Lightning (My ITX Gaming PC): Core i5-4690K | CRYORIG H5 Ultimate | ASUS Maximus VII Impact | HyperX Savage 2x8GB DDR3 | Samsung 850 EVO 250GB | WD Black 1TB | Sapphire RX 480 8GB NITRO+ OC | Phanteks Enthoo EVOLV ITX | Corsair AX760 | LG 29UM67 | CM Storm Quickfire Ultimate | Logitech G502 Proteus Spectrum | HyperX Cloud II | Logitech Z333

Benchmark Results: 3DMark Firestrike: 10,528 | SteamVR VR Ready (avg. quality 7.1) | VRMark 7,004 (VR Ready)

 

Other systems I've built:

Core i3-6100 | CM Hyper 212 EVO | MSI H110M ECO | Corsair Vengeance LPX 1x8GB DDR4  | ADATA SP550 120GB | Seagate 500GB | EVGA ACX 2.0 GTX 1050 Ti | Fractal Design Core 1500 | Corsair CX450M

Core i5-4590 | Intel Stock Cooler | Gigabyte GA-H97N-WIFI | HyperX Savage 2x4GB DDR3 | Seagate 500GB | Intel Integrated HD Graphics | Fractal Design Arc Mini R2 | be quiet! Pure Power L8 350W

 

I am not a professional. I am not an expert. I am just a smartass. Don't try and blame me if you break something when acting upon my advice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...why are you still reading this?

Link to post
Share on other sites

My headset is just one big mess, it has a beeping noise on the right, sometimes the left cup doesn't give sound and it's just.. SHIT.

Other than that I don't really have any issues with any of my hardware. Well, my mouse sometimes kinda .. lags or skips, but that is likely due to dust inside and is fixed by using a damp q tip on the laser.


"There's no such thing as perfect. You're beautiful as you are Courage. With all your imperfections you can do anything." - Bathtub Barracuda

"How can someone win if winning means that someone loses" - Scatman John

"64 bits, 32 bits, 16 bits, 8 bits, 4 bits, 2 BITS, 1 BIT, HALF BIT, QUARTER BIT, THE WRIST GAAAAAAME!!!" - Angry Video Game Nerd

Gear:                           .                                                                                                                         .

Spoiler

PC:

CPU: AMD Ryzen 7 1700 || Motherboard: MSI X370 Gaming Pro Carbon || RAM: 2x8GB G.Skill TridentZ RGB 3200Mhz (running at 2933Mhz) || GPU: Gigabyte Auros RX 580 4GB || Storage: Samsung 960 EVO 250GB + Seagate Barracuda 2TB || Cooling: Be Quiet! Dark Rock 3 || Case: Thermaltake Core G21 TG || PSU: Corsair RMx 750W

Peripherals:

Headphones: Beyerdynamic DT-990 250 Ohm || Mouse: Roccat Kiro || Keyboard: Coolermaster Masterkeys Pro S RGB || Mousepad: CM Storm Swift-RX XXL || Graphics tablet: Wacom Intuos Pen Small

Old PC:

CPU: AMD Athlon X2 255 || Motherboard: ASUS M4A89GTD PRO || RAM: 4x2GB DDR3 || GPU: Nvidia Quadro 512MB || Case: Antec Sonata III || PSU: Antec Earthwatts 500W Bronze

Minibois' Digital Art Thread

Reviews: Coolermaster Masterkeys Pro S RGB || Wacom Intuos Pen Small || Roccat Kiro

Threads: Pokémon Thread || Dutch Talk || Super Smash Bros. Melee Thread

Setup: Current setup

Link to post
Share on other sites

When I turn off my computer sometimes my PC will switch back on again through a mind of its own??


CPU: Intel i5 4670K 4.0GHz // Motherboard: MSI Gaming 3 Motherboard // RAM: 8GB Kingstone 1833MHz  // GPU: Saphire R9 390 Nitro // HDD: 500GB Toshiba // SSD: 120GB Sandisk // PSU: 550w 

Games: F1 2016, GTA 5, TrackMania Stadium, Assetto Corsa, Project Cars, COD Black ops 1. 

Huge fan of Formula 1. 

Twitter: RAFAndrew

Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, ThinkWithPortals said:

Since I installed my new RX 480 NITRO...

- When the PC is booting, the fans spin 100% for a split second. Don't know why.

- After a period of time when I'm AFK (sitting on the desktop, not doing anything) my display turns off even though all of the Windows autosleep settings are turned off.

The 100% fan speed is normal, it's the delay while it loads up. Since I installed my 970, it took a little longer.


Main Gaming Rig:

Spoiler

Core i7-4770, Cryorig M9i Cooler, ASUS B85M GAMER, 8GB HyperX Fury Red 2x4GB 1866MHz, KFA2 GTX 970 Infin8 Black Edition "4GB", 1TB Seagate SSHD, 256GB Crucial m4 SSD, 60GB Corsair SSD for Kerbal and game servers, Thermaltake Core V21 Case, EVGA SuperNOVA 650W G2.

Secondary PC:

Spoiler

i5-2500k OCed, Raijintek Themis, Intel Z77GA-70K, 8GB HyperX Genesis in grey, GTX 750 Ti, Gamemax Falcon case.

 

Link to post
Share on other sites
Just now, NinjaJc01 said:

The 100% fan speed is normal, it's the delay while it loads up. Since I installed my 970, it took a little longer.

Really? Interesting, didn't know that. My old 390 didn't do it, but whatever...


Project White Lightning (My ITX Gaming PC): Core i5-4690K | CRYORIG H5 Ultimate | ASUS Maximus VII Impact | HyperX Savage 2x8GB DDR3 | Samsung 850 EVO 250GB | WD Black 1TB | Sapphire RX 480 8GB NITRO+ OC | Phanteks Enthoo EVOLV ITX | Corsair AX760 | LG 29UM67 | CM Storm Quickfire Ultimate | Logitech G502 Proteus Spectrum | HyperX Cloud II | Logitech Z333

Benchmark Results: 3DMark Firestrike: 10,528 | SteamVR VR Ready (avg. quality 7.1) | VRMark 7,004 (VR Ready)

 

Other systems I've built:

Core i3-6100 | CM Hyper 212 EVO | MSI H110M ECO | Corsair Vengeance LPX 1x8GB DDR4  | ADATA SP550 120GB | Seagate 500GB | EVGA ACX 2.0 GTX 1050 Ti | Fractal Design Core 1500 | Corsair CX450M

Core i5-4590 | Intel Stock Cooler | Gigabyte GA-H97N-WIFI | HyperX Savage 2x4GB DDR3 | Seagate 500GB | Intel Integrated HD Graphics | Fractal Design Arc Mini R2 | be quiet! Pure Power L8 350W

 

I am not a professional. I am not an expert. I am just a smartass. Don't try and blame me if you break something when acting upon my advice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...why are you still reading this?

Link to post
Share on other sites
Just now, ThinkWithPortals said:

Really? Interesting, didn't know that. My old 390 didn't do it, but whatever...

My 970 annoys me because it displays a nvidia BIOS version screen, before handing over to the BIOS, which means the fan speed jumps to 100% to start with, booting takes longer.


Main Gaming Rig:

Spoiler

Core i7-4770, Cryorig M9i Cooler, ASUS B85M GAMER, 8GB HyperX Fury Red 2x4GB 1866MHz, KFA2 GTX 970 Infin8 Black Edition "4GB", 1TB Seagate SSHD, 256GB Crucial m4 SSD, 60GB Corsair SSD for Kerbal and game servers, Thermaltake Core V21 Case, EVGA SuperNOVA 650W G2.

Secondary PC:

Spoiler

i5-2500k OCed, Raijintek Themis, Intel Z77GA-70K, 8GB HyperX Genesis in grey, GTX 750 Ti, Gamemax Falcon case.

 

Link to post
Share on other sites
8 hours ago, TheHogSmasher said:

What is your hardware quirk? Little things that kinda break or only work a certain way. Doesn't matter the hardware.

 

In my case, a stereo / dvd combo system that would only be silent if you hit the right fan.

my ssd from early 2016 already has 8tb nand writes.

and 200mb/s preformance :( 

 

my cpu idles at 60c and loads at 105c

 

my gpu can't overclock a stable 10mhz


i7 3770k @ 1.3v 4.0GHz | 2x8GB CAS9 1600MHz | Radeon VII | ASUS P8Z77-V LE | 6TB WD Gold (128MB Cache, 2017)

Samsung 850 EVO 240 GB 

138 is a good number.

 

Link to post
Share on other sites

I have a laptop where if a USB hub is plugged in it won't boot at all, even when you unplug it while it's checking the hardware. You have to unplug the USB hub while the laptop is off.


Brah, do you even Java?

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, themctipers said:

my ssd from early 2016 already has 8tb nand writes.

and 200mb/s preformance :( 

 

my cpu idles at 60c and loads at 105c

 

my gpu can't overclock a stable 10mhz

Since the start of the year, I have downloaded 2.4TB of files. Which is quite entertaining when I have 1.25TB of storage... It's probably killing my SSD.


Main Gaming Rig:

Spoiler

Core i7-4770, Cryorig M9i Cooler, ASUS B85M GAMER, 8GB HyperX Fury Red 2x4GB 1866MHz, KFA2 GTX 970 Infin8 Black Edition "4GB", 1TB Seagate SSHD, 256GB Crucial m4 SSD, 60GB Corsair SSD for Kerbal and game servers, Thermaltake Core V21 Case, EVGA SuperNOVA 650W G2.

Secondary PC:

Spoiler

i5-2500k OCed, Raijintek Themis, Intel Z77GA-70K, 8GB HyperX Genesis in grey, GTX 750 Ti, Gamemax Falcon case.

 

Link to post
Share on other sites
Just now, NinjaJc01 said:

Since the start of the year, I have downloaded 2.4TB of files. Which is quite entertaining when I have 1.25TB of storage... It's probably killing my SSD.

i have one partition on my ssd

and i download stuff onto D:/

 

funny enough, my intel 520 (from 2013, which has ~7 OS installs) has only 16tb nand writes.


i7 3770k @ 1.3v 4.0GHz | 2x8GB CAS9 1600MHz | Radeon VII | ASUS P8Z77-V LE | 6TB WD Gold (128MB Cache, 2017)

Samsung 850 EVO 240 GB 

138 is a good number.

 

Link to post
Share on other sites
Just now, themctipers said:

i have one partition on my ssd

and i download stuff onto D:/

 

funny enough, my intel 520 (from 2013, which has ~7 OS installs) has only 16tb nand writes.

I have an SSHD as well, but as my OS is on my SSD, all of my temporary internet files go on there. I don't know how many NAND writes though.


Main Gaming Rig:

Spoiler

Core i7-4770, Cryorig M9i Cooler, ASUS B85M GAMER, 8GB HyperX Fury Red 2x4GB 1866MHz, KFA2 GTX 970 Infin8 Black Edition "4GB", 1TB Seagate SSHD, 256GB Crucial m4 SSD, 60GB Corsair SSD for Kerbal and game servers, Thermaltake Core V21 Case, EVGA SuperNOVA 650W G2.

Secondary PC:

Spoiler

i5-2500k OCed, Raijintek Themis, Intel Z77GA-70K, 8GB HyperX Genesis in grey, GTX 750 Ti, Gamemax Falcon case.

 

Link to post
Share on other sites

I also forgot, if I clean my monitor (it's brand new Dell 23.8" 1920x1080), one pixel will just stay magenta until I restart Windows, even if I tell the monitor to run pixel persistence clean option, and tell windows to sleep/hibernate/goto lock screen it'll still be their until I restart or shut down the computer.


Brah, do you even Java?

Link to post
Share on other sites

my Lumia 950 only shows up on USB 2.0 ports, when connected to 3.0 it shows as unknown device.


                     ¸„»°'´¸„»°'´ Vorticalbox `'°«„¸`'°«„¸
`'°«„¸¸„»°'´¸„»°'´`'°«„¸Scientia Potentia est  ¸„»°'´`'°«„¸`'°«„¸¸„»°'´

Link to post
Share on other sites

The power brick from my PG278Q, now used for my laptop, stops working as soon as I turn off the laptop (and the battery is charged). I have to remove the power brick from the wall socket and wait to get it to work again.

 

One of my USB 3.0 ports on my motherboard randomly makes windows play disconnect/connect sounds whenever there is anything in it, the devices in the port work fine.

 

I have to replug the microphone in my front panel to get the driver (and thus Skype) working again.

 

I used to use a harddrive that "usually works when you boot the system" as a temporary drive (page file, TEMP folder). The drive always spinned perfectly fine but the data connection didn't work, rebooting fixed it sometimes. The drive started to fail more frequently, annoying me so I retired it.

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Gravemind said:

@TheHogSmasher

 

It was a ribbon wire and you couldn't. Believe me, I tried everything to not give myself electroshock therapy each time I wanted to just watch Youtube (╯°□°)╯︵ ┻━┻)

lies! you've not tried everything...you forgot the most important thing which is getting a new laptop...

 

Anyway, for me, every 6 months, the sensor of my mice gets clogged with dust so...it stops tracking...


Looking at my signature are we now? Well too bad there's nothing here...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What? As I said, there seriously is nothing here :) 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Andrew657nz said:

When I turn off my computer sometimes my PC will switch back on again through a mind of its own??

powercfg -lastwake

Link to post
Share on other sites
Just now, Mr.Meerkat said:

lies! you've not tried everything...you forgot the most important thing which is getting a new laptop...

 

Anyway, for me, every 6 months, the sensor of my mice gets clogged with dust so...it stops tracking...

I think everyone has that problem.


Brah, do you even Java?

Link to post
Share on other sites
Just now, Tech N Gamer said:

I think everyone has that problem.

True...but that's the only thing I can think off so...why not eh? :D 


Looking at my signature are we now? Well too bad there's nothing here...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What? As I said, there seriously is nothing here :) 

Link to post
Share on other sites

when i got my MSI R9 380 the fans would only start spinning when the GPU tempature got to 99 Celsius...still have no idea why this is, at the end of the day i just made a fan curve in afterburner and it worked fine.


"Give a man a mask and he will become his true self." -Oscar Wilde

Spoiler

CPU Intel Core i5 6600k @ 3.5GHz GPU MSI Radeon R9 380 4GB Motherboard Asus Z170 Pro Gaming RAM Kingston Fury 2x4GB DDR4 2666MHz PSU XFX 650W Storage Seagate 1TB, WD Blue 1TB, Kingston 128GB SSD OS Windows 10

Link to post
Share on other sites
20 hours ago, TheHogSmasher said:

Solder to where it attached to the motherboard. Been there, done that. You need a magnifying glass, a steady hand, a soldering iron, and you need to have a self hatred to do something that painful.

Trust me, that wouldn't have worked. If I still had the laptop I would send you a picture. It really is a miracle how horribly designed that laptop was lol.


I won't know you're talking to me unless you reply/quote me.

Always looking for somebody to play EVE Online with, be it new or old.

 

Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Gravemind said:

@TheHogSmasher

 

Nope, the wire wasn't even an inch long and it was soldered right to the (exposed) pcb. The only option was to literally replace the motherboard, just to have a power button.

A conductive pen, some hot glue, a thin wire. That's how I used to fix ribbon cables many years ago.

 

 

My quirk, Faulty mouse wheels.  Why?  Just why with how cheap a normal mouse is?


Mystery is the source of all true science.

 

Link to post
Share on other sites

my pc sometimes likes to "lose'' my 2 wd harddrives after doing a long generic test with seatools for windows, but with other programs i never have that problem, a simple reboot fixes this though.


CPU:I7 4770K    Motherboard: Asus z87-pro    RAM: 16GB corsair vengeance lp 2133Mhz    GPU: MSI GTX980 gaming    Case: CoolerMaster CM 690 II Advanced USB3    Storage: Samsung 840pro 120GB, samsung 850evo 500GB, WD 2TB black, WD 5TB black    PSU: Corsair AX860    CPU cooling: Scythe Mugen 3 Rev.B

https://de.pcpartpicker.com/user/malonamalatie/saved/#view=MG2Qzy

Link to post
Share on other sites

My old PC used to BSOD trying to boot back from sleep/hibernate. After much troubleshooting I decided it was easier to just disable the sleep function. :D


PC:

Monolith(Laptop): CPU: i7 5700HQ GPU: GTX 980M 8GB RAM: 2x8GB 1600MHz Storage: 2x128GB Samsung 850 EVO(Raid 0) + 1TB HGST 7200RPM Model: Gigabyte P35XV4 Mouse: Razer Orochi Headset: Turtle Beach Stealth 450

 

IoT:

Router: Netgear D7000 Nighthawk

NAS: Synology DS218j, 2x 4TB Seagate Ironwolf

Media Accelerator: Nvidia Shield via Plex

Phone: Sony Xperia X Compact

Link to post
Share on other sites

My psu us kaput and I'm running my pc off of two psu's. It won't run on high load.


Star Citizen referral codes, to help support your fellow comrades!
UOLTT Discord server, come on over and chat!

i7 4790k/ Bequiet Pure Rock/Asrock h97 PRO4/ 8 GB Crucial TT/ Corsair RM 750/ H-440 Custom/  PNY GT 610

Damn you're like a modular human being. -ThatCoolBlueKidd

 
Link to post
Share on other sites

My (old, now probably recycled) laptop will power on if you tap hard on the case next to the charging socket (when it isnt charging, this dosen't work when it is charging) and my tv-decoder wont output to hdmi after being unplugged if you dont touch the case with the metal exterior of the connector on the cable while the decoder is turning on. (This is really weird but it is probably because i have a cheap ass tv and the cheapest decoder that the tv company offered)


My pc:

http://pcpartpicker.com/p/dvcw23 

(Black Glacier)

 

My server:

Dual xeon x5679 processors, 24gb of ECC memory, Nvidia quadro 295 NVS and 48tb of storage.  (z600

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×