Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
MEC-777

Floatplane Redundency

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Not a feature suggestion, but something to note. On Floatplane the 'Home' and 'Videos' tabs are pretty much exactly the same and thus; kind of redundant. The only difference is the Home tab has 'manage subscription' at the side - which can be managed in user's settings.

 

Doesn't make sense to me, to have both home and video tabs when they both are the same thing. There aren't any other content categories or tabs (like audio, images, etc.) as Floatplane is meant for video content creators.

 

Home tab vs Videos tabs. Same content, in the same order:

fp-home.thumb.PNG.e6152f246862208076ebd9ce2d0594d5.PNG

 

fp-videos.thumb.PNG.31ea253d8817c0b414835a21ec995284.PNG


My Systems:

Main - Work + Gaming:

Spoiler

Woodland Raven: Ryzen 2700X // AMD Wraith RGB // Asus Prime X570-P // G.Skill 2x 8GB 3600MHz DDR4 // GTX 650Ti Boost + Radeon RX Vega 56 // Crucial P1 NVMe 1TB M.2 SSD // Deepcool DQ650-M // chassis build in progress // Manjaro Linux host OS + Windows 10 KVM w/ GPU passthrough // Thrustmaster TMX + G27 pedals & shifter

HTPC:

Spoiler

SNES PC (HTPC): i3-4150 @3.5 // Gigabyte GA-H87N-Wifi // G.Skill 2x 4GB DDR3 1600 // Asus Dual GTX 1050Ti 4GB OC // AData SP600 128GB SSD // Pico 160XT PSU // Custom SNES Enclosure // 55" LG LED 1080p TV  // Logitech wireless touchpad-keyboard // Linux Mint 19.3 Cinnamon // Build Log

Laptops:

Spoiler

MY DAILY: Lenovo ThinkPad T410 // 14" 1440x900 // i5-540M 2.5GHz Dual-Core HT // Intel HD iGPU + Quadro NVS 3100M 512MB dGPU // 2x4GB DDR3L 1066 // Mushkin Triactor 480GB SSD // Manjaro Gnome

 

WIFE'S: Dell Latitude E5450 // 14" 1366x768 // i5-5300U 2.3GHz Dual-Core HT // Intel HD5500 // 2x4GB RAM DDR3L 1600 // 500GB 7200 HDD // Linux Mint 19.3 Cinnamon

 

EXPERIMENTAL: Pinebook // 11.6" 1080p // Manjaro KDE (ARM)

NAS:

Spoiler

Home NAS: Pentium G4400 @3.3 // Gigabyte GA-Z170-HD3 // 2x 4GB DDR4 2400 // Intel HD Graphics // Kingston A400 120GB SSD // 3x Seagate Barracuda 2TB 7200 HDDs in RAID-Z // Cooler Master Silent Pro M 1000w PSU // Antec Performance Plus 1080AMG // FreeNAS OS

 

Link to post
Share on other sites

The order/selection used to be different on both with Videos being chronological and Home kind of "popular right now", but it changed a couple of weeks ago for some reason...


F@H
Desktop: i7-5960X 4.4GHz, Noctua NH-D14, ASUS Rampage V, 32GB, RTX2080S, 2TB NVMe SSD, 2x16TB HDD RAID0, Corsair HX1200, Thermaltake Overseer RX1, Samsung 4K curved 49" TV, 23" secondary

Mobile SFF rig: i9-9900K, Noctua NH-L9i, Asrock Z390 Phantom ITX-AC, 32GB, GTX1070, 2x1TB NVMe SSD RAID0, 2x5TB 2.5" HDD RAID0, Athena 500W Flex (Noctua fan), Custom 4.7l 3D printed case

Dell XPS 2 in 1 2019, 32GB, 1TB, 4K / GPD Win 2

Link to post
Share on other sites

Seems kinda silly but I'd bet someone rolled out the wrong code and no one noticed it.

@Slick


Good luck, Have fun, Build PC, and have a last gen console for use once a year. I should answer most of the time between 9 to 3 PST

NightHawk 2.0: R7 2700 @4.0ghz, B450m Steel Legends, H105, 2x8gb Gell EVO 3200, XFX RX 580 8GB, Corsair RM750X, 500 gb 850 evo, 500gb 850 pro and 5tb Toshiba x300

Skunkworks: R5 3500U, 16gb, 250 intel 750, 500gb Adata XPG 6000 lite, Vega 8. HP probook G455R G6

Condor (MC server): 6600K, z170m plus, 16gb corsair vengeance LPX, samsung 750 evo, EVGA BR 450.

Bearcat (F@H box) core 2 duo, 1x4gb EEC DDR2, 250gb WD blue, 9800GTX+, STRIX 660ti, supermicro PSU, dell T3400.

Compute server Rappter(remember to add link) HP DL380G6 2xE5520 24GB ram with 4x146gb 10k drives and 4x300gb 10K drives, running NOTHING can't get anything to work

WIP NAS Spirt Cisco Security Multiservices Platform server e5420 12gb ram, 1x6 1tb raid 6 for plex + Need funding 16+1 2tb raid 6 for mass storage.

PSU Tier List      Motherboard Tier List      How to get PC parts cheap    HP probook 445R G6 review

 

Link to post
Share on other sites

While we're at it, can we please ensure the player loads at the size of the video rather than some arbitrary default that changes when it starts playing?  Having the buttons jump up so your click is instead delivered to the thumbnail under it, causing you to switch away from the video is quite tiresome after a while.


Solve your own audio issues  |  First Steps with RPi 3  |  Humidity & Condensation  |  Sleep & Hibernation  |  Overclocking RAM  |  Making Backups  |  Displays  |  4K / 8K / 16K / etc.  |  Do I need 80+ Platinum?

If you can read this you're using the wrong theme.  You can change it at the bottom.

Link to post
Share on other sites

I just want floatplane's player (fullscreen) to stop massively and continously screentearing. Downloaded videos don't do it, and youtube/other videos don't do it. I expect it's because I'm running a 100Hz monitor, but its g-sync and works fine playing everything else without jitter/tearing.


LINK-> Kurald Galain:  The Night Eternal 

Top 5820k, 980ti SLI Build in the World*

CPU: i7-5820k // GPU: SLI MSI 980ti Gaming 6G // Cooling: Full Custom WC //  Mobo: ASUS X99 Sabertooth // Ram: 32GB Crucial Ballistic Sport // Boot SSD: Samsung 850 EVO 500GB

Mass SSD: Crucial M500 960GB  // PSU: EVGA Supernova 850G2 // Case: Fractal Design Define S Windowed // OS: Windows 10 // Mouse: Razer Naga Chroma // Keyboard: Corsair k70 Cherry MX Reds

Headset: Senn RS185 // Monitor: ASUS PG348Q // Devices: Galaxy S9+ - XPS 13 (9343 UHD+) - Samsung Note Tab 7.0 - Lenovo Y580

 

LINK-> Ainulindale: Music of the Ainur 

Prosumer DYI FreeNAS

CPU: Xeon E3-1231v3  // Cooling: Noctua L9x65 //  Mobo: AsRock E3C224D2I // Ram: 16GB Kingston ECC DDR3-1333

HDDs: 4x HGST Deskstar NAS 3TB  // PSU: EVGA 650GQ // Case: Fractal Design Node 304 // OS: FreeNAS

 

 

 

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Curufinwe_wins said:

I just want floatplane's player (fullscreen) to stop massively and continously screentearing. Downloaded videos don't do it, and youtube/other videos don't do it. I expect it's because I'm running a 100Hz monitor, but its g-sync and works fine playing everything else without jitter/tearing.

It works fine for me on a normal 60 Hz screen, so perhaps the issue does lie with that (yours being 100 Hz), or perhaps something else more particular to your system, and I'm thinking it might be the latter for a few reasons.  For one, this community is obviously one with a higher than average proportion of people with high refresh rate displays, and so if that alone could cause the issue I'd expect this to be a common complaint (and afaik it isn't).  Additionally, I play everything back at 1.25x which results in a 37.5 fps video, which, if there were mapping issues, should reveal issues even on my 60 Hz screen if that's all it was.


Solve your own audio issues  |  First Steps with RPi 3  |  Humidity & Condensation  |  Sleep & Hibernation  |  Overclocking RAM  |  Making Backups  |  Displays  |  4K / 8K / 16K / etc.  |  Do I need 80+ Platinum?

If you can read this you're using the wrong theme.  You can change it at the bottom.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ryan_Vickers said:

It works fine for me on a normal 60 Hz screen, so perhaps the issue does lie with that (yours being 100 Hz), or perhaps something else more particular to your system, and I'm thinking it might be the latter for a few reasons.  For one, this community is obviously one with a higher than average proportion of people with high refresh rate displays, and so if that alone could cause the issue I'd expect this to be a common complaint (and afaik it isn't).  Additionally, I play everything back at 1.25x which results in a 37.5 fps video, which, if there were mapping issues, should reveal issues even on my 60 Hz screen if that's all it was.

SLI is another rarity. But 120 and 144 on 60 mapping is much more subtle than 100 on 60. But either way it has to be some sort of specific interaction as I use chrome for everything, and the floatplane video player is the only one I've ever seen it happen. Even for a moment. Its incredibly distracting. 

 

Oh and the monitor is technically ultrawide, but it would be surprising if that was the issue. 


LINK-> Kurald Galain:  The Night Eternal 

Top 5820k, 980ti SLI Build in the World*

CPU: i7-5820k // GPU: SLI MSI 980ti Gaming 6G // Cooling: Full Custom WC //  Mobo: ASUS X99 Sabertooth // Ram: 32GB Crucial Ballistic Sport // Boot SSD: Samsung 850 EVO 500GB

Mass SSD: Crucial M500 960GB  // PSU: EVGA Supernova 850G2 // Case: Fractal Design Define S Windowed // OS: Windows 10 // Mouse: Razer Naga Chroma // Keyboard: Corsair k70 Cherry MX Reds

Headset: Senn RS185 // Monitor: ASUS PG348Q // Devices: Galaxy S9+ - XPS 13 (9343 UHD+) - Samsung Note Tab 7.0 - Lenovo Y580

 

LINK-> Ainulindale: Music of the Ainur 

Prosumer DYI FreeNAS

CPU: Xeon E3-1231v3  // Cooling: Noctua L9x65 //  Mobo: AsRock E3C224D2I // Ram: 16GB Kingston ECC DDR3-1333

HDDs: 4x HGST Deskstar NAS 3TB  // PSU: EVGA 650GQ // Case: Fractal Design Node 304 // OS: FreeNAS

 

 

 

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Curufinwe_wins said:

I just want floatplane's player (fullscreen) to stop massively and continously screentearing. Downloaded videos don't do it, and youtube/other videos don't do it. I expect it's because I'm running a 100Hz monitor, but its g-sync and works fine playing everything else without jitter/tearing.

Which web browser are you using? I get horrible screen tearing in Firefox but when I switch over to Chrome it plays fine. Only an issue with Floatplane.


CPU: Intel i7 6700k  | Motherboard: Gigabyte Z170x Gaming 5 | RAM: 2x8GB 3000MHz G.Skill Ripjaws 5 | GPU: Gigabyte Aorus GTX 1080ti | PSU: Corsair RM750x (2018) | Case: BeQuiet SilentBase 800 | Cooler: Corsair H100i AIO | SSD: Samsung 970 Evo 500GB + Samsung 840 500GB | HDD: Seagate Ironwolf 8TB + 2x Seagate Ironwolf 6TB | Monitor: Acer Predator XB271HU + Samsung BX2450

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Spotty said:

Which web browser are you using? I get horrible screen tearing in Firefox but when I switch over to Chrome it plays fine. Only an issue with Floatplane.

I'm using chrome at the moment


LINK-> Kurald Galain:  The Night Eternal 

Top 5820k, 980ti SLI Build in the World*

CPU: i7-5820k // GPU: SLI MSI 980ti Gaming 6G // Cooling: Full Custom WC //  Mobo: ASUS X99 Sabertooth // Ram: 32GB Crucial Ballistic Sport // Boot SSD: Samsung 850 EVO 500GB

Mass SSD: Crucial M500 960GB  // PSU: EVGA Supernova 850G2 // Case: Fractal Design Define S Windowed // OS: Windows 10 // Mouse: Razer Naga Chroma // Keyboard: Corsair k70 Cherry MX Reds

Headset: Senn RS185 // Monitor: ASUS PG348Q // Devices: Galaxy S9+ - XPS 13 (9343 UHD+) - Samsung Note Tab 7.0 - Lenovo Y580

 

LINK-> Ainulindale: Music of the Ainur 

Prosumer DYI FreeNAS

CPU: Xeon E3-1231v3  // Cooling: Noctua L9x65 //  Mobo: AsRock E3C224D2I // Ram: 16GB Kingston ECC DDR3-1333

HDDs: 4x HGST Deskstar NAS 3TB  // PSU: EVGA 650GQ // Case: Fractal Design Node 304 // OS: FreeNAS

 

 

 

Link to post
Share on other sites

@Ryan_Vickers

Sorry to hijack, but just wanted to share. No idea why it happens still on floatplane and floatplane alone (stills stuff isn't as distracting), but it does. both full screen and windowed. Never seen anything like it in any other media player.

image.thumb.png.682c796bee70379b749db0b86c9c851f.png

 

image.png.cfea7ad414b035adc341e87afd54cdd5.png


LINK-> Kurald Galain:  The Night Eternal 

Top 5820k, 980ti SLI Build in the World*

CPU: i7-5820k // GPU: SLI MSI 980ti Gaming 6G // Cooling: Full Custom WC //  Mobo: ASUS X99 Sabertooth // Ram: 32GB Crucial Ballistic Sport // Boot SSD: Samsung 850 EVO 500GB

Mass SSD: Crucial M500 960GB  // PSU: EVGA Supernova 850G2 // Case: Fractal Design Define S Windowed // OS: Windows 10 // Mouse: Razer Naga Chroma // Keyboard: Corsair k70 Cherry MX Reds

Headset: Senn RS185 // Monitor: ASUS PG348Q // Devices: Galaxy S9+ - XPS 13 (9343 UHD+) - Samsung Note Tab 7.0 - Lenovo Y580

 

LINK-> Ainulindale: Music of the Ainur 

Prosumer DYI FreeNAS

CPU: Xeon E3-1231v3  // Cooling: Noctua L9x65 //  Mobo: AsRock E3C224D2I // Ram: 16GB Kingston ECC DDR3-1333

HDDs: 4x HGST Deskstar NAS 3TB  // PSU: EVGA 650GQ // Case: Fractal Design Node 304 // OS: FreeNAS

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×