Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Legend223

PC Build Help - URGENT

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi All,

 

So I'm currently building a PC with the following specifications

I9-9900K

360MM MSI MAG AIO

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Gigabyte Aorus 2080TI

Deepcool 750W Gold 80+ Full Modular PSU

 

So I tested the PC without the GPU in the case, boots no problems, I connected all the cables like fans, power switch , USB etc then put in the GPU, plugged it all in and BOOOM,  not even the motherboard is showing power when I plug in the power cord, click the switch and go to turn it on. After removing the GPU the PC still refuses to turn on and shows no sign of life and I'm now stressy spaghetti because this is kinda of an expensive issue

 

If anyone could help that's appreciated

Link to post
Share on other sites

Clear the cmos. 

Re seat everything. Try with one stick at a time. After that plug the GPU and try booting with the I-gpu. If it does check if the card is detected. 


Fun Fact: The Meshify c is the best case to ever exist.

 

 

Wārudobītā

Spoiler

3100.

B550m TuF plus.

Hyper x rgb 8 gig stick. (MJR or CJR  i still don't know lol).

1650 super.

CX450.

MX500.

NX500.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
3 minutes ago, TofuHaroto said:

Clear the cmos. 

Re seat everything. Try with one stick at a time. After that plug the GPU and try booting with the I-gpu. If it does check if the card is detected. 

Hi there,

 

CMOS can't be cleared as the motherboard isn't showing any power as when you give it power it flashes meaning I can't even clear CMOS, just tried with one stick or Ram, no GPU after reseating everything, PSU is still working.

 

15945454105476874971838316479803.jpg

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Legend223 said:

 

Take it out of the case and then try. 

Inspect the socket for any bent pins. 


Fun Fact: The Meshify c is the best case to ever exist.

 

 

Wārudobītā

Spoiler

3100.

B550m TuF plus.

Hyper x rgb 8 gig stick. (MJR or CJR  i still don't know lol).

1650 super.

CX450.

MX500.

NX500.

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Hello,

 

You can clear CMOS by removing the battery for 10 minutes or shorting 2 pins made for this (read the manual to know which one and where they are).


Don't forget to quote (arrow bottom left of the message) or use name tag (@name) for us to see your answer.

 

Join the Folding team
My F@H stats

 

PC1 (Main) :

CPU : Intel i7-8700K | Cooling : Noctua NH-U14S / Noctua NF-A14 PWM chromax x4 and NF-F12 PWM chromax x3 

GPU : Sapphire Nitro+ Vega 64 | Motherboard : Gigabyte Z390 Aorus Ultra RAM : Corsair Vengeance RGB 32GB 3466MHz CL16

Storage : Samsung 850 EVO 500GB SATA SSD / Sabrent Rocket 1TB NVMe | Case : Phanteks Eclipse P600S PSU : Corsair HX850W 

Monitor : Samsung C27FG73 | Keyboard : Logitech G910 Orion Spectrum | Mouse : Logitech G903 

Sound : Logitech Z623 (speakers) / Logitech G432 (headset)

 

PC 2 (Wife's PC) :

CPU : AMD R5 3600 | Cooling : Noctua NH-U12S GPU : Sapphire Nitro+ RX580 8GB Motherboard : Gigabyte X570 Aorus Elite 

RAM : Crucial Ballistix Sport AT 16GB 3200MHz CL16 | Storage : Samsung 850 EVO 250GB SATA SSD / Western Digital Blue 1TB HDD 

Case : Fractal Design Meshify S2 | PSU : Corsair CX550W Monitor : AOC 24B1XHS

Keyboard and Mouse : Logitech MK270 combo Sound : Logitech Z200 (speakers)

 

PC 3 (Retro HEDT) :

CPU : Intel i7-5820K (in transit) | Cooling : Noctua NH-U12S GPU : Sapphire Vapor X R9 290 Motherboard : EVGA x99 Micro2 (in transit)

RAM : Corsair Vengeance LPX 3200MHz CL16 | Storage : Crucial MX500 500GB SATA SSD | Case : Antec 300 or open bench

PSU : be quiet! Straight Power 11 650W

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 minutes ago, TofuHaroto said:

Take it out of the case and then try. 

Inspect the socket for any bent pins. 

Upon unplugging the cables I unplugged the RGB fans, the system as the time wasn't connected to any power for a good minute, motherboard flashed (all the RGB lights) upon turning it on without the RGB fans in everything worked fine!

 

Thank you for all the help

Link to post
Share on other sites
Just now, Legend223 said:

upon turning it on without the RGB fans in everything worked fine!

Rma the rgb strips or just don't get any it will look better that way :P ( no jk do what ever you want lol ). 


Fun Fact: The Meshify c is the best case to ever exist.

 

 

Wārudobītā

Spoiler

3100.

B550m TuF plus.

Hyper x rgb 8 gig stick. (MJR or CJR  i still don't know lol).

1650 super.

CX450.

MX500.

NX500.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
4 minutes ago, TofuHaroto said:

Rma the rgb strips or just don't get any it will look better that way :P ( no jk do what ever you want lol ). 

Thanks for your help guys, appreciated that you guys help make a forum that you can come to and get replies

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×