Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Fancis

My ryzen 5 3600x stock cooler

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

My new cpu came in today, open the package to this what should i do?

15857806118249018058739347724064.jpg

Link to post
Share on other sites

Are you going to use it? You could always apply new paste and just clean that off :P


GAMING RIG:

CPU: Ryzen 5 3600x

MOBO: ASUS TUF Gaming X570 PLUS (Wi-Fi)

RAM: 32GB G.Skill Ripjaws @ 3600MHz

GPU: Zotac RTX 2080 Super (Mild OC - Still Testing)

STORAGE: 500GB Crucial MX500 M.2 (Boot Drive) / 500GB Crucial SATA / 2 HDDs

CASE: Dimas Tech EasyBench V3.0

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I just wanted to know if it was something "normal" that could happen

 

Link to post
Share on other sites

Also, did it come out like that? It is as if someone poked the middle , checking if it was dry or wet then proceeds to smudge the paste all over the heatsink lol


Im with the mentaility of "IF IM NOT SURE IF ITS ENOUGH COOLING, GO OVERKILL"

 

CURRENT PC SPECS    

CPU             Ryzen 5 3600 (Formerly Ryzen 3 1200)

GPU             : ASUS RX 580 Dual OC (Formerly ASUS GTX 1060 but it got corroded for some odd reasons)

GPU COOOER      : ID Cooling Frostflow 120 VGA (Stock cooler overheats even when undervolted :()

MOBO            : MSI B350m Bazooka

MEMORY          Team Group Elite TUF DDR4 3200 Mhz CL 16
STORAGE         : Seagate Baracudda 1TB and Kingston SSD
PSU             : Thermaltake Lite power 550W (Gonna change soon as i dont trust this)
CASE            : Rakk Anyag Frost
CPU COOLER      : ID-Cooling SE 207
CASE FANS       : Mix of ID cooling fans, Corsair fans and Rakk Ounos (planned change to ID Cooling)
DISPLAY         : SpectrePro XTNS24 144hz Curved VA panel
MOUSE           : Logitech G502 Hero
KEYBOARD        : Rakk Lam Ang

HEADSET         : Plantronics RIG 500HD

 

and a whole lot of LED everywhere(behind the monitor, behind the desk, behind the shelf of the PC mount and inside the case)

Link to post
Share on other sites

Somebodies fingerprint is clearly imprinted in the TIM

 

Its fine, use a putty knife or similar thin edge and spread out the rest - they come caked on.


Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4 ATX, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 128gb Patriot Scorch NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, 512GB TeamGroup MS30 M.2 SATA III, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Hannspree HF207 and Acer AL2016W monitors

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Dwight: The Mixed Metals Loop Media Center.  Ask me about it.  Currently decommissioned to move to an mATX setup on a new MOBO once I pick one out (getting its facelift as of June 2020 have new air cooler, drives etc.  About 60% finished.  Will no longer be a closed loop system.

Schrute: ASUS M5A99FX Pro R2.0, FX 8350, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (4x4) Corsair Vengeance DDR3 1600mhz, Sparkle/FSP 650w PSU, Corsair H100i GTX 240mm AIO w/ 12mm thick fans to fit in top exhaust, 256gb TIMETEC SSD, 1tb WDBlack HDD, Rosewill Nautilus 1.0 case.  DSI 90-Key Mechanical Keyboard w/ Cherry Red switches, Generic mouse, 37" 1080p TV

Micro Form Factor Dell OptiPlex 3040: Dell 0MGK50 A02, i3-6100T, 2x4gb DDR3 1600, Team Group 120gb SSD, 500gb Seagate 7mm HDD attached storage, Windows 10 Pro, Logitech K400+, USB Wifi adapter all vesa mounted to the back of a 37" 1080p TV for form factor in the kitchen

Linux Box: Toshiba Laptop, i7 620M, NVS graphics, 4gb ram tinker toy at the moment.  Running Manjaro XFCE at the moment.

 

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Fancis said:

I just wanted to know if it was something "normal" that could happen

It almost looks like the it was previously used and the person forgot to remove the film before applying. I dunno, its probably fine like others suggested clean and apply your own.  If at that point it doesn't work you could rma

Link to post
Share on other sites

Return that CPU to wherever you got it and demand a replacement. 

 

That looks like someone definitely had the package open and used your CPU before. If you bought a "new" CPU don't bother chancing it. 

 

Might be fine, but if you paid for a new CPU might as well make sure you get one. Or demand a partial refund and just apply thermal paste yourself. 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Beowulff83 said:

It almost looks like the it was previously used and the person forgot to remove the film before applying. I dunno, its probably fine like others suggested clean and apply your own.  If at that point it doesn't work you could rma

What film. There's no film on the paste on the cooler.

Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, lafrente said:

What film. There's no film on the paste on the cooler.

Sorry I believe amd ships there coolers in packaging that protects the thermal compound and doesn't need a film.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×