Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Using virgin media superhub 2 as a access point with the superhub 3

mrmods
 Share

just got the super hub 3 from virgin media uk and im having an extension to my house and its now so big wifi signals are rubbish on the other end of the house so i got a free superhub 3. I want to use the super hub 2 as an access point What settings should i change to do this? i done some and it works like for example now but every so often it lags, my phone and laptop says no internet access till 5 minutes later when i get access again spontaneously. (using power line adapters with ethernet to connect the 2 routers together).

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, mrmods said:

just got the super hub 3 from virgin media uk and im having an extension to my house and its now so big wifi signals are rubbish on the other end of the house so i got a free superhub 3. I want to use the super hub 2 as an access point What settings should i change to do this? i done some and it works like for example now but every so often it lags, my phone and laptop says no internet access till 5 minutes later when i get access again spontaneously. (using power line adapters with ethernet to connect the 2 routers together).

 

Thanks

turn off dhcp and change the internal ip to one on the same range as the 3

6600K - ASUS Z270i Gaming ITX - 8GB Corsair  Vengence LPX DDR4 2400MHZ - EVGA 1070SC - 120GB HyperX Savage SSD - CX430 PSU:|

PSU tier list- 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, Matt_98 said:

turn off dhcp and change the internal ip to one on the same range as the 3

the 3 is 192.168.0.1 what do you think i should change the 2 to?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, mrmods said:

the 3 is 192.168.0.1 what do you think i should change the 2 to?

192.168.0.2 oh and turn of dns

6600K - ASUS Z270i Gaming ITX - 8GB Corsair  Vengence LPX DDR4 2400MHZ - EVGA 1070SC - 120GB HyperX Savage SSD - CX430 PSU:|

PSU tier list- 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

4 minutes ago, Matt_98 said:

192.168.0.2 oh and turn of dns

dns on both or just 2? also dhcp on just 2?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

image.png.04af65ce87da08ce61176b1df626dfe8.png

says start aat 19.168.0.10 (this is hub 3) wht shoud i change 2s ip to?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, mrmods said:

dns on both or just 2? also dhcp on just 2?

Yes, DNS and DHCP on the superhub 2. As its literally just an access point, Superhub 3 will be managing all those DNS and DHCP requests.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, mrmods said:

image.png.04af65ce87da08ce61176b1df626dfe8.png

says start aat 19.168.0.10 (this is hub 3) wht shoud i change 2s ip to?

Just anything above 10 that you know is not taken. Such as 192.168.0.50 for example.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, lukesterboy said:

Just anything above 10 that you know is not taken. Such as 192.168.0.50 for example.

alright thanks

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

18 minutes ago, lukesterboy said:

Just anything above 10 that you know is not taken. Such as 192.168.0.50 for example.

alright thanks ive done it finally.

Cant turn off dns on superhub 2 tho but it works so thanks to both of you guys.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

35 minutes ago, mrmods said:

alright thanks ive done it finally.

Cant turn off dns on superhub 2 tho but it works so thanks to both of you guys.

No problem, did you set the SSID the same or you have it as two separate networks?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

On 28/10/2017 at 9:46 PM, lukesterboy said:

No problem, did you set the SSID the same or you have it as two separate networks?

same ssid and password so its all synced and works perfectly

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×