Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Feels like my GPU is being bottle necked

DatFriendlyNoob
 Share

past PC I experienced bottle necking but I already knew it would happen, but this pc is experiencing similar issues and I have no idea why, does not matter if I have the game of the lowest or highest setting the frames are identical. As for my friends on the same game with integrated graphics can out perform me in some cases.

 

Drivers are up to date

Enough power going to card

Temps are completely fine

 

Specs:

 

i7 980X 

12GB Corsair dominator

Sabertooth x58

GTX 580

1200W PSU

 

 

Any suggestions would be great

 

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

it's not.

create a new partition on a hard drive and install Windows on there to create a new duplicate test environment.

The issue is software, or in a rare situation hardware.

Error: 410

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

what helping said. are you playing online? how is your bandwidth, how is your ping? 

CM Storm Switch Tester MOD (In-Progress) - http://linustechtips.com/main/topic/409147-cm-storm-switch-tester-macro-mod/


       Ammo Can Speaker 02 (Completed) - http://linustechtips.com/main/topic/283826-ammo-can-speakers-02/       A/B Switch V 0.5 (Completed) - http://linustechtips.com/main/topic/362417-ab-switch-v0


     Build 01 - The Life of a Prodigy -  http://linustechtips.com/main/topic/13103-build-01-the-life-of-a-prodigy/             Build 02 - Silent Server 3000 - http://linustechtips.com/main/topic/116670-build-02-silent-server-3000/

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

That 1200w PSU, damn.

Haterz gonna hate :D

Setup Video -----------Peasant Crushing Specs----------- 4K Benchmarks


-CPU- i7 3930k @4.8GHz 1.4v -Mobo- Asus Rampage IV Extreme -GPUs- 2x GTX Titan Hydrocopper SLI -RAM- 32GB (8x4GB) Corsair Vengeance 1600MHz -Storage- 500GB Samsung 840 SSD | 2TB WD Green HDD


-Monitors- 3x BenQ XL2420T | 1x Dell U2713HM -Mouse- Steelseries Rival -Keyboard- Corsair K70 Cherry MX Brown -Headphones- Audio Techinca ATH-M50 -Microphone- RØDE NT1-A

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

what helping said. are you playing online? how is your bandwidth, how is your ping? 

 

recently my ping has been fluctuating at random, cannot find the source of that either. When my ping is fine my fps is still the same.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Haterz gonna hate :D

:D  :P

My Setup :P

Spoiler

Skylake: I7-6700|MSI B150 GAMING M3|16GB GSKILL RIPJAWS V|R9 280X (WILL BE 1070)|CRUCIAL MX300 + WD BLACK 1TB

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Nope.

That 1200w PSU, damn.

 

Use to run SLI, even then was a tad overkill

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

what games are you playing do you have a FPS cap on ? 

l Intel Core i7 4790K @ 4.5Ghz l Asus VII Ranger ROG l MSI GTX 970 @ 1555MHz l 


PC PART PICKER

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

what games are you playing do you have a FPS cap on ? 

 

Games like GMod

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Have you tried a clean installation of the Geforce drivers? Take note of your settings before you do this.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

It's not bottlenecked by 980X, not even two of those GTX 580 wouldn't be.

Try to reinstall the drivers for the graphics card, reinstall the OS if needed.

Desktop: Intel Core i9-9900K | ASUS Strix Z390-F | G.Skill Trident Z Neo 2x16GB 3200MHz CL14 | EVGA GeForce RTX 2070 SUPER XC Ultra | Corsair RM650x | Fractal Design Define R6

Laptop: 2018 Apple MacBook Pro 13"  --  i5-8259U | 8GB LPDDR3 | 512GB NVMe

Peripherals: Leopold FC660C w/ Topre Silent 45g | Logitech MX Master 3 & Razer Basilisk X HyperSpeed | HIFIMAN HE400se & iFi ZEN DAC | Audio-Technica AT2020USB+

Display: Gigabyte G34WQC

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×