Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
blackviking03

No signal after changing resolution

Recommended Posts

Posted (edited) · Original PosterOP

Alright, my friend has a problem with his monitor.

 

Basically what happened was that he downloaded Assassin's Creed Syndicate (free on EpicGames) and when he started it, it gave him a black screen and the only way to run the game was in windowed mode.

 

So his monitor is a pretty old one (10+ years old) and he uses a HDMI adapter (because he doesn't have a VGA slot on his gpu, GTX 1050Ti)

 

So i connected to his teamviewer (before the issue) and ran the game in Windowed mode and it worked but then he said that the windowed resolution in-game (1920x1080) doesn't match the native resolution of his monitor (1400x900)

 

So i went into windows display settings and saw that he CAN go up to 1920x1080 but 1400x900 is recommended, and i changed it to 1920x1080 and he said he got a black screen and then i changed it back to 1400x900 and it still gave him a black screen, so i didn't know what to do next.

 

Does anyone have an advice on what to do next?

 

Edited by Glenwing
Caps lock removed from title
Link to post
Share on other sites

If the Monitor is nativ 1400x900 why would u try to run in at 1080p does not really make sense to me i mean its not even the right apsect ratio and what do u mean with black screen does he get a black screen while he starts the game or a black screen in windows itself if its only the game that blackscreens now just try to locate the settings data of the game and delete it to reset it 

Link to post
Share on other sites

Have you tried turning it off and on again? 


Gaming HTPC:

R7 1700X@stock - Cryorig C7 - Asus ROG B350-i - Asus GTX 1080 Strix - 16gb G.Skill Ripjaws V 3333mhz - Silverstone SX500-LG - 500gb 960 EVO - Fractal Design Node 202 - Samsung 60KS7090 - Logitech G502 - Thrustmaster T500RS - Noblechairs Icon


Desktop PC:
i7 2600k @stock - H100i GTX - Asus P8Z77-i Deluxe - Asus GTX 1050Ti Strix - 16gb HyperX Fury 1866mhz - EVGA 750G2 - 250gb 840 EVO - 6TB WD My Book Duo (Reds) - Enthoo Evolv ITX - Dell U3415W - Benq XL2411T - Qpad MK-85 Brown - Logitech MX518 - Blue Yeti Platinum - Noblechairs Icon 


Boss-NAS [Build Log]:
R5 2400G - Noctua NH-D14 - Asus Prime X370-Pro - 16gb G.Skill Aegis 3000mhz - Seasonic Focus Platinum 550W - Fractal Design R5* - 
250gb 970 Evo - 2x500gb 860 Evo (Raid0) - 6x4TB WD Red (RaidZ2)

 

Audio Gear:

Hifiman HE-400i - Kennerton Magister - Beyerdynamic DT880 250Ohm - AKG K7XX - Fostex TH-X00 - O2 Amp/DAC Combo - 
Klipsch RP280F - Klipsch RP160M - Klipsch RP440C - Yamaha RX-V479

 

Reviews and Stuff:

GTX 780 DCU2 // 8600GTS // Hifiman HE-400i // Kennerton Magister
Folding all the Proteins! // Boincerino

Useful Links:
Do you need an AMP/DAC? // Recommended Audio Gear // PSU Tier List 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, FloRolf said:

Have you tried turning it off and on again? 

He did, no luck.

 

He said he will try again tomorrow, because its late in our country.

 

If i dont respond anymore that means im sleeping, i just wanted to make this post before going to sleep.

Link to post
Share on other sites
Just now, blackviking03 said:

He did, no luck.

 

He said he will try again tomorrow, because its late in our country.

 

If i dont respond anymore that means im sleeping, i just wanted to make this post before going to sleep.

That's usually not a good approach. If you make a topic and then stop responding people will also stop caring about your problem. I mean, you at least told us you were going to sleep but some people just disappear and then expect a solved topic when they wake up. 


Gaming HTPC:

R7 1700X@stock - Cryorig C7 - Asus ROG B350-i - Asus GTX 1080 Strix - 16gb G.Skill Ripjaws V 3333mhz - Silverstone SX500-LG - 500gb 960 EVO - Fractal Design Node 202 - Samsung 60KS7090 - Logitech G502 - Thrustmaster T500RS - Noblechairs Icon


Desktop PC:
i7 2600k @stock - H100i GTX - Asus P8Z77-i Deluxe - Asus GTX 1050Ti Strix - 16gb HyperX Fury 1866mhz - EVGA 750G2 - 250gb 840 EVO - 6TB WD My Book Duo (Reds) - Enthoo Evolv ITX - Dell U3415W - Benq XL2411T - Qpad MK-85 Brown - Logitech MX518 - Blue Yeti Platinum - Noblechairs Icon 


Boss-NAS [Build Log]:
R5 2400G - Noctua NH-D14 - Asus Prime X370-Pro - 16gb G.Skill Aegis 3000mhz - Seasonic Focus Platinum 550W - Fractal Design R5* - 
250gb 970 Evo - 2x500gb 860 Evo (Raid0) - 6x4TB WD Red (RaidZ2)

 

Audio Gear:

Hifiman HE-400i - Kennerton Magister - Beyerdynamic DT880 250Ohm - AKG K7XX - Fostex TH-X00 - O2 Amp/DAC Combo - 
Klipsch RP280F - Klipsch RP160M - Klipsch RP440C - Yamaha RX-V479

 

Reviews and Stuff:

GTX 780 DCU2 // 8600GTS // Hifiman HE-400i // Kennerton Magister
Folding all the Proteins! // Boincerino

Useful Links:
Do you need an AMP/DAC? // Recommended Audio Gear // PSU Tier List 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×