Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Pomfrit

Switched from nvidia to amd.. pc wont boot please help!

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I deleted old nvidia drivers and took out the old gpu and installed the new amd gpu rx 570. Now my pc wont boot it shows intel as always and then a black screen shows with number 0 at buttom... i dont know why it does not work im frustrated already took it out and put it back in... and the pc works normally when i install my old nvidia gpu back... but with this one it doesnt seem to work please help... also i checked all the cables, ram... everything seems fine... also i tried to boot the pc with the original drivers cd and it still doesnt work

46AFFE7D-DD81-43A9-9AC5-2E117A828E7B.jpeg

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Pomfrit said:

I deleted old nvidia drivers and took out the old gpu and installed the new amd gpu rx 570. Now my pc wont boot it shows intel as always and then a black screen shows with number 0 at buttom... i dont know why it does not work im frustrated already took it out and put it back in... and the pc works normally when i install my old nvidia gpu back... but with this one it doesnt seem to work please help... also i checked all the cables, ram... everything seems fine... also i tried to boot the pc with the original drivers cd and it still doesnt work, bios is set to default.

46AFFE7D-DD81-43A9-9AC5-2E117A828E7B.jpeg

 

Link to post
Share on other sites

Did you use DDU? If not, you haven't deleted any driver, you've just made a software mess. Also, is the card used? If it is, are you sure it's not dead and you didn't get defrauded?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 minutes ago, 5x5 said:

Did you use DDU? If not, you haven't deleted any driver, you've just made a software mess. Also, is the card used? If it is, are you sure it's not dead and you didn't get defrauded?

I did not use ddu.. yes the card works.. rgbs work and the fans too..

Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Pomfrit said:

I did not use ddu

Boot into Safe Mode and run DDU. After that, your new card should work.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
12 minutes ago, Crunchy Dragon said:

Boot into Safe Mode and run DDU. After that, your new card should work.

Thank you will try

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
17 minutes ago, DankDeuxez said:

plug in the previous nvidia card instead of the rx570. If it boots download and use DDU. After that try to install the rx 570 into the system.

Thank you will try

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
19 minutes ago, Crunchy Dragon said:

Boot into Safe Mode and run DDU. After that, your new card should work.

Still same old :(

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
25 minutes ago, DankDeuxez said:

plug in the previous nvidia card instead of the rx570. If it boots download and use DDU. After that try to install the rx 570 into the system.

Still does not work :(

Link to post
Share on other sites

Have you tried different ports in the gpu?

Another displayport, HDMI?


My Setup

Build Name: DarkFlash

Monitor: AOC CQ32G1 32" Curved QHD 2560x1440 VA 144hz 1ms

Chassis: EVGA DG-87

Motherboard: EVGA Z170 Classified K w/ 270 Bios Chips

CPU: i7 7700K Delidded OC @ 5.0Ghz 1.33v

CPU Cooler: EVGA CLC 280mm AIO

Memory/RAM:  HyperX Predator RGB DDR4 4x8GB 32GB 3200Mhz @ XMP

GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW2 8GB OC @ +130 Core +250 Memory

PSU: EVGA Supernova 1000w G3 w/ custom modmesh black & blood red cables from cablemod

Boot/OS SSD: Samsung 850 EVO 250GB

Game SSD: Samsung 850 Pro 256GB

Performance/Editing HDD: Western Digital Black 1TB

Storage HDD: Western Digital Blue 1TB

Mouse: Razer Lancehead Tournament Edition

Mouse Pad: Razer Firefly Cloth Edition

Keyboard: Razer Ornata Chroma

Microphone: HyperX Quadcast

Headset: HyperX Cloud II

Eyewear/Glasses: Gunnar Optiks Razer FPS

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 minutes ago, ChaosCGTV said:

Have you tried different ports in the gpu?

Another displayport, HDMI?

Atm i only have hdmi >< will try that too when i can thanks

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Pomfrit said:

Looks like imma have to take it to the computer guys :/

Your monitor turns on right?

It doesn't say "no signal" after?


My Setup

Build Name: DarkFlash

Monitor: AOC CQ32G1 32" Curved QHD 2560x1440 VA 144hz 1ms

Chassis: EVGA DG-87

Motherboard: EVGA Z170 Classified K w/ 270 Bios Chips

CPU: i7 7700K Delidded OC @ 5.0Ghz 1.33v

CPU Cooler: EVGA CLC 280mm AIO

Memory/RAM:  HyperX Predator RGB DDR4 4x8GB 32GB 3200Mhz @ XMP

GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW2 8GB OC @ +130 Core +250 Memory

PSU: EVGA Supernova 1000w G3 w/ custom modmesh black & blood red cables from cablemod

Boot/OS SSD: Samsung 850 EVO 250GB

Game SSD: Samsung 850 Pro 256GB

Performance/Editing HDD: Western Digital Black 1TB

Storage HDD: Western Digital Blue 1TB

Mouse: Razer Lancehead Tournament Edition

Mouse Pad: Razer Firefly Cloth Edition

Keyboard: Razer Ornata Chroma

Microphone: HyperX Quadcast

Headset: HyperX Cloud II

Eyewear/Glasses: Gunnar Optiks Razer FPS

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
9 minutes ago, ChaosCGTV said:

Your monitor turns on right?

It doesn't say "no signal" after?

Yes monitor turns on

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Pomfrit said:

Yes monitor turns on

Okay in the motherboard manual do you know what the "0" means?


My Setup

Build Name: DarkFlash

Monitor: AOC CQ32G1 32" Curved QHD 2560x1440 VA 144hz 1ms

Chassis: EVGA DG-87

Motherboard: EVGA Z170 Classified K w/ 270 Bios Chips

CPU: i7 7700K Delidded OC @ 5.0Ghz 1.33v

CPU Cooler: EVGA CLC 280mm AIO

Memory/RAM:  HyperX Predator RGB DDR4 4x8GB 32GB 3200Mhz @ XMP

GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW2 8GB OC @ +130 Core +250 Memory

PSU: EVGA Supernova 1000w G3 w/ custom modmesh black & blood red cables from cablemod

Boot/OS SSD: Samsung 850 EVO 250GB

Game SSD: Samsung 850 Pro 256GB

Performance/Editing HDD: Western Digital Black 1TB

Storage HDD: Western Digital Blue 1TB

Mouse: Razer Lancehead Tournament Edition

Mouse Pad: Razer Firefly Cloth Edition

Keyboard: Razer Ornata Chroma

Microphone: HyperX Quadcast

Headset: HyperX Cloud II

Eyewear/Glasses: Gunnar Optiks Razer FPS

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, ChaosCGTV said:

Okay in the motherboard manual do you know what the "0" means?

 I uploaded a video it looks like this... no i dont know what 0 means man

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Pomfrit said:

I deleted old nvidia drivers and took out the old gpu and installed the new amd gpu rx 570. Now my pc wont boot it shows intel as always and then a black screen shows with number 0 at buttom... i dont know why it does not work im frustrated already took it out and put it back in... and the pc works normally when i install my old nvidia gpu back... but with this one it doesnt seem to work please help... also i checked all the cables, ram... everything seems fine... also i tried to boot the pc with the original drivers cd and it still doesnt work

46AFFE7D-DD81-43A9-9AC5-2E117A828E7B.jpeg

try connecting the monitor to the motherboard output (if it has one) 

try a different cable

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
4 minutes ago, Linus Sebastrian said:

try connecting the monitor to the motherboard output (if it has one) 

try a different cable

 

I dont think it had one atleast indont see it >< but what would accomplish with doing that? Rx 570 still wouldnt work :/ already took out the amd card and plugged back in the old nvidia card to use ddu and i deleted all drivers and then i plugged back in the amd card and it still shows this black screen.... should i use dvid cable ? Cuz atm im using hdmi

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, ChaosCGTV said:

Okay in the motherboard manual do you know what the "0" means?

How do i find out what the 0 means ?

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Pomfrit said:

I dont think it had one atleast indont see it >< but what would accomplish with doing that? Rx 570 still wouldnt work :/ already took out the amd card and plugged back in the old nvidia card to use ddu and i deleted all drivers and then i plugged back in the amd card and it still shows this black screen.... should i use dvid cable ? Cuz atm im using hdmi

Since the old card works with the same hdmi cable, the cable itself is fine.

If you bought the rx 570 new I would suggest you return it.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Gaires said:

Since the old card works with the same hdmi cable, the cable itself is fine.

If you bought the rx 570 new I would suggest you return it.

The card it used :/

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Pomfrit said:

How do i find out what the 0 means ?

Usually in manuel.

Have you tried clearing CMOS and removing ram battery and putting it back in?

Any other cable us the DVI.

 

How used? Did they show it works?


My Setup

Build Name: DarkFlash

Monitor: AOC CQ32G1 32" Curved QHD 2560x1440 VA 144hz 1ms

Chassis: EVGA DG-87

Motherboard: EVGA Z170 Classified K w/ 270 Bios Chips

CPU: i7 7700K Delidded OC @ 5.0Ghz 1.33v

CPU Cooler: EVGA CLC 280mm AIO

Memory/RAM:  HyperX Predator RGB DDR4 4x8GB 32GB 3200Mhz @ XMP

GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW2 8GB OC @ +130 Core +250 Memory

PSU: EVGA Supernova 1000w G3 w/ custom modmesh black & blood red cables from cablemod

Boot/OS SSD: Samsung 850 EVO 250GB

Game SSD: Samsung 850 Pro 256GB

Performance/Editing HDD: Western Digital Black 1TB

Storage HDD: Western Digital Blue 1TB

Mouse: Razer Lancehead Tournament Edition

Mouse Pad: Razer Firefly Cloth Edition

Keyboard: Razer Ornata Chroma

Microphone: HyperX Quadcast

Headset: HyperX Cloud II

Eyewear/Glasses: Gunnar Optiks Razer FPS

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×