Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Windows 10 deactivated by itself?

AdvancedKittyWarfer
 Share

Go to solution Solved by AdvancedKittyWarfer,
On 11/14/2018 at 6:51 PM, 0x1e said:

Did you buy an OEM key, linked to specific hardware?

Sorry, I'm fucking stupid... I forgot I bought a fucking OEM key... You can shoot me now.

SO.... Yeah I've heard about the October update... But I never updated as I built my pc yesterday and last time I used this drive with windows was in September. And today I noticed it deactiavted fully? My key ISN'T from any key seller on the internet ether? What the hell is going on? I've tried to actiavte it again but it just won't...

 

EDIT: is it because I changed cpu and mobo?

EDIT: even pressing that button didnt fix it as windows activation servers are now down? What the hell microsoft?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

The CPU and Mobo is the cause most likely. Windows hates it when you change components, especially the motherboard.

import shittyTechAdvice as RollTime

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, RollTime said:

The CPU and Mobo is the cause most likely. Windows hates it when you change components, especially the motherboard.

Yeah and the servers seems to be down??? Microsoft should really get their shit togheter...

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Linus made a whole video about the topic, it's kinda hit or miss, in his case he hardly recreated the issue, just call Microsoft up and tell them about your problem. An Indian Windows Certificate technician will help you out.

Motherboard: MSI BM250-PRO-VD           <-- Build 1    Build 2 -->        Motherboard: ASRock Z370M Pro4                     
CPU: Intel Core i7-7700                                                   CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: Gigabyte G1 Gaming GTX 1080                                          GPU: Gigabyte Windforce OC GTX660 (Saving money for RTX 2080)
RAM: 16GB HyperX Fury DDR4 2400Mhz                                        RAM: HyperX Predator 16gb DDR4 3000mhz
PSU: Seasonic M12II EVO 620w Bronze+                                      PSU: Seasonic Focus Gold Plus 650W
CPU Cooler: Gammax 400                                                    CPU Cooler: Gammax 400
SSD: Kingston A400 250GB                                                  HDD/SSD: 3 * 1TB WD blue Kingston A400 250GB 
Headphones: HYPERX CLOUD ALPHA                                                                                               Case: Thermaltake V200 RGB
Monitor: LG 24GM77                                                                                                               Mouse: SteelSeries Rival 600
CaseFans: 3 140mm                                                                                                                Phone: Samsung Galaxy S8+
HDD: 1TB 7200RPM
Mouse: SteelSeries Rival 500
Phone: Nokia 7 plus



hehe yeaaah boy
https://linustechtips.com/main/uploads/monthly_2018_09/111.PNG.5713b4f39cae3a5badac216b30d99e65.PNG

 

You want to code but don't know how ? (Personal list)

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, voiha said:

Linus made a whole video about the topic, it's kinda hit or miss, in his case he hardly recreated the issue, just call Microsoft up and tell them about your problem. An Indian Windows Certificate technician will help you out.

Yeah I remember that video but I totally forgot it when I bought my new cpu and mobo... Damn just because I went from some blue ass i7 6700 to a Red Beast 2700x

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

17 minutes ago, AdvancedKittyWarfer said:

SO.... Yeah I've heard about the October update... But I never updated as I built my pc yesterday and last time I used this drive with windows was in September. And today I noticed it deactiavted fully? My key ISN'T from any key seller on the internet ether? What the hell is going on? I've tried to actiavte it again but it just won't...

 

EDIT: is it because I changed cpu and mobo?

EDIT: even pressing that button didnt fix it as windows activation servers are now down? What the hell microsoft?

What do you mean you haven't used the drive? Since you've changed your motherboard and CPU, I'd recommend installing all the drivers..  Also how did you get your Windows 10 License? 

CPU: AMD Ryzen 5 5600X | CPU Cooler: Stock AMD Cooler | Motherboard: Asus ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI) | RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3000 CL16 | GPU: Nvidia GTX 1060 6GB Zotac Mini | Case: K280 Case | PSU: Cooler Master B600 Power supply | SSD: 1TB  | HDDs: 1x 250GB & 1x 1TB WD Blue | Monitors: 24" Acer S240HLBID + 24" Samsung  | OS: Win 10 Pro

 

Audio: Behringer Q802USB Xenyx 8 Input Mixer |  U-PHORIA UMC204HD | Behringer XM8500 Dynamic Cardioid Vocal Microphone | Sound Blaster Audigy Fx PCI-E card

 

Home Lab:  Lenovo ThinkCenter M82 ESXi 6.7 | Lenovo M93 Tiny Exchange 2019 | TP-LINK TL-SG1024D 24-Port Gigabit | Cisco ASA 5506 firewall  | Cisco Catalyst 3750 Gigabit Switch | Cisco 2960C-LL | HP MicroServer G8 NAS | Dell PowerEdge R210 II SCCM Server

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

23 minutes ago, AdvancedKittyWarfer said:

Yeah and the servers seems to be down??? Microsoft should really get their shit togheter...

 

We had that issue in an extreme hurry a few weeks back.  It was easier to just go find a windows 7 license key on a old dead PC in the recycling pile to put in win10 setup than it was to pay Microsoft.  The actual computer AND online store was down.

AMD 5900X / Gigabyte X570 Auros Pro / 64GB @ 3600c16 / 2TB Samsung 980 Pro Heatsink 4.0x4 / 4TB total Inland TLC 3.0x4 / 3.84TB Samsung PM983 / EVGA FTW3 3080 / Corsair RM750x /Thermaltake View71 / LG C1 48in OLED

Custom water loop EK Vector AM4, D5 pump, Coolstream 420 radiator

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

19 minutes ago, Abdul201588 said:

What do you mean you haven't used the drive? Since you've changed your motherboard and CPU, I'd recommend installing all the drivers..  Also how did you get your Windows 10 License? 

I have all the drivers and I got my license key from a physical retailer in my country. I got into the window where you can reactiavte your windows key if you changed hardware but now it says it still cant??? No error and no reason why it cant?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

If changing hardware I almost always do a fresh install. But also if you sign in to MS account, it should reactivate your license.... as long as you're still using same version, like 10 pro for example, rather than 10 home.

Please quote my post, or put @paddy-stone if you want me to respond to you.

Spoiler
  • PCs:- 
  • Main PC build  https://uk.pcpartpicker.com/list/2K6Q7X
  • ASUS x53e  - i7 2670QM / Sony BD writer x8 / Win 10, Elemetary OS, Ubuntu/ Samsung 830 SSD
  • Lenovo G50 - 8Gb RAM - Samsung 860 Evo 250GB SSD - DVD writer
  •  
  • Displays:-
  • Philips 55 OLED 754 model
  • Panasonic 55" 4k TV
  • LG 29" Ultrawide
  • Philips 24" 1080p monitor as backup
  •  
  • Storage/NAS/Servers:-
  • ESXI/test build  https://uk.pcpartpicker.com/list/4wyR9G
  • Main Server https://uk.pcpartpicker.com/list/3Qftyk
  • Backup server - HP Proliant Gen 8 4 bay NAS running FreeNAS ZFS striped 3x3TiB WD reds
  • HP ProLiant G6 Server SE316M1 Twin Hex Core Intel Xeon E5645 2.40GHz 48GB RAM
  •  
  • Gaming/Tablets etc:-
  • Xbox One S 500GB + 2TB HDD
  • PS4
  • Nvidia Shield TV
  • Xiaomi/Pocafone F2 pro 8GB/256GB
  • Xiaomi Redmi Note 4

 

  • Unused Hardware currently :-
  • 4670K MSI mobo 16GB ram
  • i7 6700K  b250 mobo
  • Zotac GTX 1060 6GB Amp! edition
  • Zotac GTX 1050 mini

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, AdvancedKittyWarfer said:

I have all the drivers and I got my license key from a physical retailer in my country. I got into the window where you can reactiavte your windows key if you changed hardware but now it says it still cant??? No error and no reason why it cant?

Did you buy an OEM key, linked to specific hardware?

It's not a race to the bottom.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

5 hours ago, paddy-stone said:

If changing hardware I almost always do a fresh install. But also if you sign in to MS account, it should reactivate your license.... as long as you're still using same version, like 10 pro for example, rather than 10 home.

I did login into the same account but it still wont let me use the code. I only changed mobo and cpu..

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, AdvancedKittyWarfer said:

I did login into the same account but it still wont let me use the code. I only changed mobo and cpu..

Did you actually re-install? if not then that could be why your key has been deactivated as it's realized it's using different hardware.... just a theory though.

Please quote my post, or put @paddy-stone if you want me to respond to you.

Spoiler
  • PCs:- 
  • Main PC build  https://uk.pcpartpicker.com/list/2K6Q7X
  • ASUS x53e  - i7 2670QM / Sony BD writer x8 / Win 10, Elemetary OS, Ubuntu/ Samsung 830 SSD
  • Lenovo G50 - 8Gb RAM - Samsung 860 Evo 250GB SSD - DVD writer
  •  
  • Displays:-
  • Philips 55 OLED 754 model
  • Panasonic 55" 4k TV
  • LG 29" Ultrawide
  • Philips 24" 1080p monitor as backup
  •  
  • Storage/NAS/Servers:-
  • ESXI/test build  https://uk.pcpartpicker.com/list/4wyR9G
  • Main Server https://uk.pcpartpicker.com/list/3Qftyk
  • Backup server - HP Proliant Gen 8 4 bay NAS running FreeNAS ZFS striped 3x3TiB WD reds
  • HP ProLiant G6 Server SE316M1 Twin Hex Core Intel Xeon E5645 2.40GHz 48GB RAM
  •  
  • Gaming/Tablets etc:-
  • Xbox One S 500GB + 2TB HDD
  • PS4
  • Nvidia Shield TV
  • Xiaomi/Pocafone F2 pro 8GB/256GB
  • Xiaomi Redmi Note 4

 

  • Unused Hardware currently :-
  • 4670K MSI mobo 16GB ram
  • i7 6700K  b250 mobo
  • Zotac GTX 1060 6GB Amp! edition
  • Zotac GTX 1050 mini

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

On 11/14/2018 at 6:51 PM, 0x1e said:

Did you buy an OEM key, linked to specific hardware?

Sorry, I'm fucking stupid... I forgot I bought a fucking OEM key... You can shoot me now.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×