Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Monitor Help

 Share

Hello all, was just watching some youtube and my monitor of a couple years all of the sudden looks like this  https://imgur.com/a/OROHfLy I've done some research and I think this is banding but I am not sure what is is or how to fix it. I haven't changed any of the color profiles, and this isnt a display cord issue, as the "banding" is over the built in OSD as well. Is my panel faulty ? Thanks. This is a MAG321CQR

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

32 minutes ago, frogs114 said:

Hello all, was just watching some youtube and my monitor of a couple years all of the sudden looks like this  https://imgur.com/a/OROHfLy I've done some research and I think this is banding but I am not sure what is is or how to fix it. I haven't changed any of the color profiles, and this isnt a display cord issue, as the "banding" is over the built in OSD as well. Is my panel faulty ? Thanks. This is a MAG321CQR

could be chroma subsampling check nvidia control panel or radeon settings. Could also be 60i instead of 60Hz which is interlaced which can cause a similar effect but that's usually more moving things. 

PC:

CPU: Ryzen 9 3900X @ 4.25GHz

RAM: 32GB Patriot Viper Steel 15-15-15-36 @ 3600MHz

Motherboard: Gigabyte Aorus Master X570 

GPU: Powercolor RX 6800XT Liquid Devil 

SSD: 500GB 970 Evo Plus, 500GB Pioneer NVMe, 480GB BX500 SATA.

PSU: Corsair AX1600i 

Cooling: EKWB Watercooling 

Case: O11 Dynamic XL + EKWB Reflection distro plate 

 

Laptop: Framework Batch 10

I5-1135G7

24GB 2400MHz

500GB PM951

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, DigitalDoofus said:

could be chroma subsampling check nvidia control panel or radeon settings. Could also be 60i instead of 60Hz which is interlaced which can cause a similar effect but that's usually more moving things. 

No luck. Dont even see that option and the refresh rate is at 144hz

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×