Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[i cant seem to fix this] second monitor no picture

htmlprofessional
 Share

Hey guys,

So i have 2 monitors, they are both the same model and one is older than the other. for about 1-2 months now the 2nd monitor takes its time to start. First it just blinks and then it starts in like 2-8 mins. It usually doesn't blink when in sleep mode the light stays yellow/orange but now it is just blinking and hasn't turned on in 2 hours. Before it always turned on after a few minutes and now it just doesn't. I didn't think much of it taking its time since it's older but now I have tried everything. I switched cables, i had only one of each cables plugged in, also tried that whilst restarting. I believe the Problem lies with the monitor since i can screenshot it and operate with a mouse and keyboard; I just can't see what's going on.
Both monitors are from acer.

It's really annoying because i need this to work, I'm a software engineer but im not that good with hardware.

PLS HELP thx in advanve

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

31 minutes ago, htmlprofessional said:

Hey guys,

So i have 2 monitors, they are both the same model and one is older than the other. for about 1-2 months now the 2nd monitor takes its time to start. First it just blinks and then it starts in like 2-8 mins. It usually doesn't blink when in sleep mode the light stays yellow/orange but now it is just blinking and hasn't turned on in 2 hours. Before it always turned on after a few minutes and now it just doesn't. I didn't think much of it taking its time since it's older but now I have tried everything. I switched cables, i had only one of each cables plugged in, also tried that whilst restarting. I believe the Problem lies with the monitor since i can screenshot it and operate with a mouse and keyboard; I just can't see what's going on.
Both monitors are from acer.

It's really annoying because i need this to work, I'm a software engineer but im not that good with hardware.

PLS HELP thx in advanve

Which monitors? and do they have a second input that you can try? as it might be the ports themselves on the monitor or GPU.

Please quote my post, or put @paddy-stone if you want me to respond to you.

Spoiler
  • PCs:- 
  • Main PC build  https://uk.pcpartpicker.com/list/2K6Q7X
  • ASUS x53e  - i7 2670QM / Sony BD writer x8 / Win 10, Elemetary OS, Ubuntu/ Samsung 830 SSD
  • Lenovo G50 - 8Gb RAM - Samsung 860 Evo 250GB SSD - DVD writer
  •  
  • Displays:-
  • Philips 55 OLED 754 model
  • Panasonic 55" 4k TV
  • LG 29" Ultrawide
  • Philips 24" 1080p monitor as backup
  •  
  • Storage/NAS/Servers:-
  • ESXI/test build  https://uk.pcpartpicker.com/list/4wyR9G
  • Main Server https://uk.pcpartpicker.com/list/3Qftyk
  • Backup server - HP Proliant Gen 8 4 bay NAS running FreeNAS ZFS striped 3x3TiB WD reds
  • HP ProLiant G6 Server SE316M1 Twin Hex Core Intel Xeon E5645 2.40GHz 48GB RAM
  •  
  • Gaming/Tablets etc:-
  • Xbox One S 500GB + 2TB HDD
  • PS4
  • Nvidia Shield TV
  • Xiaomi/Pocafone F2 pro 8GB/256GB
  • Xiaomi Redmi Note 4

 

  • Unused Hardware currently :-
  • 4670K MSI mobo 16GB ram
  • i7 6700K  b250 mobo
  • Zotac GTX 1060 6GB Amp! edition
  • Zotac GTX 1050 mini

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, paddy-stone said:

Which monitors? and do they have a second input that you can try? as it might be the ports themselves on the monitor or GPU.

I don't know the names; i will look later when i can. But something strange happened:
I was listening to music and the monitor that was blacked out the whole time started Flashing colours and displaying the words "MENU AND RIGHT TO BURN IN OFF"

And i guess it doesnt like that input anymore?. At least it is not in sleep mode all the time but now it doesn't get recognised anymore

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

9 minutes ago, htmlprofessional said:

I don't know the names; i will look later when i can. But something strange happened:
I was listening to music and the monitor that was blacked out the whole time started Flashing colours and displaying the words "MENU AND RIGHT TO BURN IN OFF"

And i guess it doesnt like that input anymore?. At least it is not in sleep mode all the time but now it doesn't get recognised anymore

also i thought that if it doesn't use this port anymore and restarting might fix it and it did. still i don't know what caused it but it works now. if you have an idea what it might be please let me know

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×