Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Cyan_24

Asus Aura Sync and Aura Creator Not Working

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi, I have been recently experiencing issues with my device's (Asus ROG Strix G531GT) Aura Sync features. When I enter Armoury Crate, and go to the Aura Sync Tab, it says that there is a service error, and some aura features will not work. Same happens with Aura Creator. I can still change basic like effects like color cycle or static when I go to the system settings tab and go to lighting, but that is all. I cannot access all the other effects like starry night, music adaptive, etc. I have tried Reinstalling the Aura service, but every time I try to do the set up, I get the blue screen of death. if anyone knows how I can fix this, it would be appreciated

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Cyan_24 said:

Hi, I have been recently experiencing issues with my device's (Asus ROG Strix G531GT) Aura Sync features. When I enter Armoury Crate, and go to the Aura Sync Tab, it says that there is a service error, and some aura features will not work. Same happens with Aura Creator. I can still change basic like effects like color cycle or static when I go to the system settings tab and go to lighting, but that is all. I cannot access all the other effects like starry night, music adaptive, etc. I have tried Reinstalling the Aura service, but every time I try to do the set up, I get the blue screen of death. if anyone knows how I can fix this, it would be appreciated

 

Do you have BOTH Armory Crate AND AURA installed separately?

From what I know, if you have both installed at the same time, they will conflict with each other.

Only have one or the other installed in your computer at a time.


Intel Z390 Rig ( *NEW* Primary )

Intel X99 Rig (Officially Decommissioned, Dead CPU returned to Intel)

  • i7-8086K @ 5.1 GHz (still tweaking) -- i7-6800K
  • Gigabyte Z390 Aorus Master -- ASUS X99 Deluxe
  • Sapphire NITRO+ RX 5700 XT Special Edition -- 2x Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire
  • 32GB G.Skill TridentZ DDR4-3000 CL14 (16GB TridentZ RGB + 16GB Red/Black TridentZ)
  • SanDisk 480 GB SSD + 1TB Samsung 860 EVO + 1TB Intel 660p NVMe
  • EVGA SuperNOVA 850W P2 + Red/White CableMod Cables
  • Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Edition
  • Ekwb Custom loop
  • Logitech G502 Proteus Spectrum + Corsair K70 (Red LED, anodized black, Cheery MX Browns)

Intel Z97 Rig (Secondary)

  • Intel i5-4690K 4.8 GHz
  • ASUS ROG Maximus VII Hero Z97
  • Sapphire Vapor-X HD 7950 EVGA GTX 1070 SC Black Edition ACX 3.0
  • 20 GB (8GB X 2 + 4GB X 1) Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz
  • Corsair A50 air cooler  NZXT X61
  • Crucial MX500 1TB SSD + SanDisk Ultra II 240GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD + Kingston V300 120GB SSD [non-gimped version]
  • Antec New TruePower 550W EVGA G2 650W + White CableMod cables
  • Cooler Master HAF 912 White NZXT S340 Elite w/ white LED stips

AMD 990FX Rig (Decommissioned)

  • FX-8350 @ 4.8 / 4.9 GHz (given up on the 5.0 / 5.1 GHz attempt)
  • ASUS ROG Crosshair V Formula 990FX
  • 12 GB (4 GB X 3) G.Skill RipJawsX DDR3 @ 1866 MHz
  • Sapphire Vapor-X HD 7970 + Sapphire Dual-X HD 7970 in Crossfire  Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire *NONE*
  • Thermaltake Frio w/ Cooler Master JetFlo's in push-pull
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD + Kingston V300 120GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD
  • Corsair TX850 (ver.1)
  • Cooler Master HAF 932

 

<> Electrical Engineer , B.Eng <>

<> Electronics & Computer Engineering Technologist (Diploma + Advanced Diploma) <>

<> Electronics Engineering Technician for the Canadian Department of National Defence <>

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I should have clarified this earlier, but right now the Aura service itself is uninstalled, and cannot be reinstalled without my PC crashing. The Aura tab in the Armoury crate still displays the service error.

 

Edit: So after crashing one more time when trying to install the service from the official Asus website, an app for aura sync appeared on my desktop. The app does not open and just says that "AuraService Does not exist!" in a pop up. When I try to uninstall it, an Unspecified error appears.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Newegg

×