Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Jezzdabezz

minecraft bedrock not letting me join over LAN

Recommended Posts

3 minutes ago, Jezzdabezz said:

image.png.52d8c8adf11e786120a5a0c0a7067c94.png

Make sure she has LAN play enabled


Reminder⚠️

I'm just speaking from experience so what I say may not work 100%

Please try searching up the answer before you post here but I am always glad to help

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

she does but it says there are one player available. but it does not show up!

2 minutes ago, Kanna said:

Make sure she has LAN play enabled

 

Link to post
Share on other sites
Just now, Jezzdabezz said:

she does but it says there are one player available. but it does not show up!

 

Are both connected to the same network frequency it's a common mistake


Reminder⚠️

I'm just speaking from experience so what I say may not work 100%

Please try searching up the answer before you post here but I am always glad to help

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, Kanna said:

Are both connected to the same network frequency it's a common mistake

yes we are both connected to the same network and same frequency.  

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jezzdabezz said:

yes we are both connected to the same network and same frequency.  

Idk is someone on a dns?


Reminder⚠️

I'm just speaking from experience so what I say may not work 100%

Please try searching up the answer before you post here but I am always glad to help

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Kanna said:

Idk is someone on a dns?

what does that mean, i am not that good with my terminology.

if you want to know my router is a fritz box 3550 with cloud-flare dns.

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Jezzdabezz said:

what does that mean, i am not that good with my terminology.

if you want to know my router is a fritz box 3550 with cloud-flare dns.

Try disabling the cloud-flare dns


Reminder⚠️

I'm just speaking from experience so what I say may not work 100%

Please try searching up the answer before you post here but I am always glad to help

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Jezzdabezz said:

i can't it is the default from my ISP.

Well then are both running the same version of minecraft?

 


Reminder⚠️

I'm just speaking from experience so what I say may not work 100%

Please try searching up the answer before you post here but I am always glad to help

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 hour ago, Kanna said:

Well then are both running the same version of minecraft?

yes both on latest version.  1.16.1

 

 

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Jezzdabezz said:

i will restart and reinstall it, i think that might help?

Try


Reminder⚠️

I'm just speaking from experience so what I say may not work 100%

Please try searching up the answer before you post here but I am always glad to help

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Jezzdabezz said:

i fixed it, it was because we were both on the same Microsoft account on different computers.

 Yeah that explains why it didn't work


Reminder⚠️

I'm just speaking from experience so what I say may not work 100%

Please try searching up the answer before you post here but I am always glad to help

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
On 7/1/2020 at 6:43 PM, BucketBoiAce said:

This is why Java edition, is better.

i have tryed it on java and it does the same thing, the reason i use bedrock is because we have old 10 year old laptops and they can't run java. because of the programming overhead.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×