Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
AH24

Internet Speed on PC Much slower than phone

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

For the last couple months I have been getting no more than 1mb/s of download speed and the internet is way too slow and because of this I couldn't use my pc for anything I couldn't play games or use the internet in general, I get 20mb/s on my phone and everything is fine there. I thought the adapter might be the problem so I bought another one but it didn't make any difference. If anyone has any idea why this is happening and how to fix it I would really appreciate it. Thanks

Link to post
Share on other sites

Measuring the speed at the netfeed end might be useful.  Not impossible it’s the ISP.  Also need to know the entire rest of the data path.  A chain is only as strong as its weakest link.  


Life is like a bowl of chocolates: there are all these little crinkly paper cups everywhere.

Link to post
Share on other sites

Try connect the adapter to another USB, I connect my adapter to the other USB socket and it'll give a little boost. Try to connect it in the USB 3.0/2.0 socket


QUOTE ME SO I CAN REPLY

a N k L e   d a N E   i S  a   v E R y   g u D   s e n t R y   m a N

 

My main PC: CPU: AMD Athlon X4 845 | GPU: Asus Nvidia GT 730 2GB | Storage: 1TB WD Blue HDD | Mobo: GA-F2A68HM-DS2 | PSU: Delux V5 550W | RAM: 16GB DDR3-1600

 

My laptop: Acer Aspire E15 Series(E5-575G-73WK) | Upgraded to 8GB

 

My dream build(in a budget): CPU: AMD Ryzen 3 3300X | GPU: Nvidia GTX 1650 Super | Storage: 1TB WD Blue SN550 | RAM: 16GB DDR4-3200

 

Link to post
Share on other sites

And if that doesn't help call your ISP


QUOTE ME SO I CAN REPLY

a N k L e   d a N E   i S  a   v E R y   g u D   s e n t R y   m a N

 

My main PC: CPU: AMD Athlon X4 845 | GPU: Asus Nvidia GT 730 2GB | Storage: 1TB WD Blue HDD | Mobo: GA-F2A68HM-DS2 | PSU: Delux V5 550W | RAM: 16GB DDR3-1600

 

My laptop: Acer Aspire E15 Series(E5-575G-73WK) | Upgraded to 8GB

 

My dream build(in a budget): CPU: AMD Ryzen 3 3300X | GPU: Nvidia GTX 1650 Super | Storage: 1TB WD Blue SN550 | RAM: 16GB DDR4-3200

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
18 hours ago, ItsMeRachata said:

Try connect the adapter to another USB, I connect my adapter to the other USB socket and it'll give a little boost. Try to connect it in the USB 3.0/2.0 socket

I had a USB one and used to do this and it didn't work then I got a pci adapter

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
18 hours ago, ItsMeRachata said:

And if that doesn't help call your ISP

I called them they said the problem is from the pc because I'm getting 20mb/s on phone

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
18 hours ago, Bombastinator said:

Measuring the speed at the netfeed end might be useful.  Not impossible it’s the ISP.  Also need to know the entire rest of the data path.  A chain is only as strong as its weakest link.  

What what do I do? Its not the isp because I'm getting 20mb/s on my phone

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, AH24 said:

What what do I do? Its not the isp because I'm getting 20mb/s on my phone

Is you phone running on the local WiFi or the phone services stuff though?  It can do both.


Life is like a bowl of chocolates: there are all these little crinkly paper cups everywhere.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×