Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Little holes on the gpu

Hi!

 

Four months ago I bought a used Gigabyte 6700 XT Eagle (not OC). When I took it apart and cleaned it some paste was still on it. Burned on it? The most bizarre thing was two little holes, dimples on it. Should I be worried?

Can I clean it somehow? Isopropyl alcohol and toothbrush is not enough.

 

pic

 

My temps are not so bad:
Idle: GPU: 36°C, junction: 38°C

Gaming, 50%: GPU:50-55°C, junction: 60-72°C

+3Dmark Time spy: GPU: 74°C;  junction: avg: 90-95°C, max: 102

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

43 minutes ago, BuGent said:

bizarre thing was two little holes, dimples on it.

...maybe give us picture?

Remember to press quote to get a response from someone! | Check people's edited comments! | Be specific! Our answer effort is in proportion of your effort to write it! | React to your heart, not peer pressure!

 

"Wow, you want me to say ara ara? Really?"

- Clock Girl

Self Introduction and Current Rig

 

🏳️⚧️ Rights

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Pictures would be handy, we're curious

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, BuGent said:

Hi!

 

Four months ago I bought a used Gigabyte 6700 XT Eagle (not OC). When I took it apart and cleaned it some paste was still on it. Burned on it? The most bizarre thing was two little holes, dimples on it. Should I be worried?

Can I clean it somehow? Isopropyl alcohol and toothbrush is not enough.

 

pic

 

My temps are not so bad:
Idle: GPU: 36°C, junction: 38°C

Gaming, 50%: GPU:50-55°C, junction: 60-72°C

+3Dmark Time spy: GPU: 74°C;  junction: avg: 90-95°C, max: 102

OUch, It still works??? That is NOT normal.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

that's either a QC error or someone has run it on liquid metal at some point

 With all the Trolls, Try Hards, Noobs and Weirdos around here you'd think i'd find SOMEWHERE to fit in!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

That really doesn't looks like it should. Almost as if things burned together. Also it looks like there is an imprint of the cooler on it. The last time I saw that was on coolers of CPUs without heatspreader.

Okay, that is obviously flip-chip, so the important parts are on the "bottom" towards the board, but it still doesn't look great. The card still works?

 

For cleaning one of my favorites are cotton swabs. They can go into small corners and are able to suck up paste.

Another thing are toothpicks. Soft enough to not scratch anything, and small enough to get between small parts, and with a piece of tissue on the end, they also work for wet (alcohol) cleaning.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, lordmogul said:

so the important parts are on the "bottom" towards the board

Uh nope. That is the bare GPU die, There is no heat spreader. That IS the important part.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Thank you guys for your help!

 

Blue4130, yeah it still works...

 

lordmogul, yes it works fine. The only thing what bother me is the junction temps. An of course the burned paste..

Cotton swabs are my favourite too, but it was not enough. Toothpicks are very good idea I give it a try.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×