Jump to content
tmcclelland455

Default font being retarded

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So somehow during the installation of some fonts, the forums decided that they should default to Helvetica Neue instead of plain Helvetica, and for me Neueis a good bit harder to read (help changed it to Betty Noir and that was easier for me to read).

 

So what's the dealio here? No matter how many times I inspect element and change the font, the next page I load goes back to Neue. Browser is whatever the latest Chrome is, but even Edge is impacted by this.


STOP. USING. MY. PROFILE. PICTURE.

Laptop: Latitude E4310 w/ i5 M580, 4GB RAM, 120GB 840 EVO, and Intel 7260 wireless card + Windows 10 Pro x64

Main PC: Look at my profile you lazy skrublord

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, tmcclelland455 said:

So somehow during the installation of some fonts, the forums decided that they should default to Helvetica Neue instead of plain Helvetica, and for me Neueis a good bit harder to read (help changed it to Betty Noir and that was easier for me to read).

 

So what's the dealio here? No matter how many times I inspect element and change the font, the next page I load goes back to Neue. Browser is whatever the latest Chrome is, but even Edge is impacted by this.

idd say it be the default windows setting? this might help

http://www.techadvisor.co.uk/how-to/software/how-change-font-in-google-chrome-3606119/

 

edit:

this might help more

https://www.howtogeek.com/208552/how-to-change-the-default-fonts-in-your-web-browser/

under internet explorer i believe that is the general font setting for all browsers.


ASUS Maximus VII Hero | i7 4790K OC 4.8GHZ | 4x8GB 2400MHz MSI GTX 1070 alphacool eiswolf gpx pro
Samsung 850 EVO 520GB + Corsair 525gb + 275gb SSD  2TB Seagate Barracuda | 8TB Seagate Archive

Cooler Master HAF-X 942 | EVGA Supernova 1000W 80+ Platinum | Custom watercooling loop (gpu+cpu)

360mm+180mm rad and 10 fans | Swiftech D5 mcp655-B

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
4 minutes ago, bughtoo said:

idd say it be the default windows setting? this might help

http://www.techadvisor.co.uk/how-to/software/how-change-font-in-google-chrome-3606119/

 

edit:

this might help more

https://www.howtogeek.com/208552/how-to-change-the-default-fonts-in-your-web-browser/

under internet explorer i believe that is the general font setting for all browsers.

Everything is normal as far as that stuff goes (if it wasn't, every site would be dickered which isn't the case).


STOP. USING. MY. PROFILE. PICTURE.

Laptop: Latitude E4310 w/ i5 M580, 4GB RAM, 120GB 840 EVO, and Intel 7260 wireless card + Windows 10 Pro x64

Main PC: Look at my profile you lazy skrublord

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tmcclelland455 said:

Everything is normal as far as that stuff goes (if it wasn't, every site would be dickered which isn't the case).

that is really weird, reinstalling chrome wont help anything i guess right?


ASUS Maximus VII Hero | i7 4790K OC 4.8GHZ | 4x8GB 2400MHz MSI GTX 1070 alphacool eiswolf gpx pro
Samsung 850 EVO 520GB + Corsair 525gb + 275gb SSD  2TB Seagate Barracuda | 8TB Seagate Archive

Cooler Master HAF-X 942 | EVGA Supernova 1000W 80+ Platinum | Custom watercooling loop (gpu+cpu)

360mm+180mm rad and 10 fans | Swiftech D5 mcp655-B

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 hours ago, bughtoo said:

that is really weird, reinstalling chrome wont help anything i guess right?

Since it happens on Edge as well, I'm going to go on the side of nope.

 

2 minutes ago, Rhyss said:

Is it only this forum? Or other websites?

Just this forum. Which is what makes it so damn infuriating.


STOP. USING. MY. PROFILE. PICTURE.

Laptop: Latitude E4310 w/ i5 M580, 4GB RAM, 120GB 840 EVO, and Intel 7260 wireless card + Windows 10 Pro x64

Main PC: Look at my profile you lazy skrublord

Link to post
Share on other sites

Does it still happen on beta.linustechtips.com? 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
58 minutes ago, colonel_mortis said:

Does it still happen on beta.linustechtips.com? 

Yep, even on the beta site with both Chrome and Edge.


STOP. USING. MY. PROFILE. PICTURE.

Laptop: Latitude E4310 w/ i5 M580, 4GB RAM, 120GB 840 EVO, and Intel 7260 wireless card + Windows 10 Pro x64

Main PC: Look at my profile you lazy skrublord

Link to post
Share on other sites

I believe that is working as intended, but that doesn't mean that the intention was correct. Can you post screenshots showing the difference (I don't have both fonts), and I will consider changing it. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, colonel_mortis said:

I believe that is working as intended, but that doesn't mean that the intention was correct. Can you post screenshots showing the difference (I don't have both fonts), and I will consider changing it. 

unknown.png

unknown.png


STOP. USING. MY. PROFILE. PICTURE.

Laptop: Latitude E4310 w/ i5 M580, 4GB RAM, 120GB 840 EVO, and Intel 7260 wireless card + Windows 10 Pro x64

Main PC: Look at my profile you lazy skrublord

Link to post
Share on other sites

That first font isn't helvetica neue as far as I know, though it might be a font that chrome selects thinking that it's similar. If you install the real helvetica neue (regular weight), I think it should work. I'd be interested to know what it's fallen back to - right click on some of the text and click inspect element, then in the bottom/right pane of the dev tools that open, switch to the computed tab. The rendered font should be listed at the very bottom of the list. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
51 minutes ago, colonel_mortis said:

That first font isn't helvetica neue as far as I know, though it might be a font that chrome selects thinking that it's similar. If you install the real helvetica neue (regular weight), I think it should work. I'd be interested to know what it's fallen back to - right click on some of the text and click inspect element, then in the bottom/right pane of the dev tools that open, switch to the computed tab. The rendered font should be listed at the very bottom of the list. 

Post-install of the entire Helvetica family (normal, World, and Neue) I must either just be blind as a bat/inspect-elementally-daft, or Chrome/Edge doesn't have the computed tab. So I guess here's the screencap of the styles box (obviously the same story in Edge).

 

unknown.png


STOP. USING. MY. PROFILE. PICTURE.

Laptop: Latitude E4310 w/ i5 M580, 4GB RAM, 120GB 840 EVO, and Intel 7260 wireless card + Windows 10 Pro x64

Main PC: Look at my profile you lazy skrublord

Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, tmcclelland455 said:

Post-install of the entire Helvetica family (normal, World, and Neue) I must either just be blind as a bat/inspect-elementally-daft, or Chrome/Edge doesn't have the computed tab. So I guess here's the screencap of the styles box (obviously the same story in Edge).

 

unknown.png

This is what it should look like in Helvetica Neue (as rendered by Safari on macOS):

Screenshot from 2017-09-14 22-12-06.png

Switching it to Helvetica results in a barely perceptible change in the glyphs (though their sizes change slightly).

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
49 minutes ago, colonel_mortis said:

This is what it should look like in Helvetica Neue (as rendered by Safari on macOS):

 

Switching it to Helvetica results in a barely perceptible change in the glyphs (though their sizes change slightly).

Well the font it seems to use is the bold variant, but it did that even before installing the whole family.


STOP. USING. MY. PROFILE. PICTURE.

Laptop: Latitude E4310 w/ i5 M580, 4GB RAM, 120GB 840 EVO, and Intel 7260 wireless card + Windows 10 Pro x64

Main PC: Look at my profile you lazy skrublord

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×