Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
ArkahmAsylym

Eight failed NAS drives?

Recommended Posts

@ArkahmAsylym Have you had an opportunity to test every drive individually in a different, known working system yet? Any response from any of the drives?


CPU: Intel i7 6700k  | Motherboard: Gigabyte Z170x Gaming 5 | RAM: 2x8GB 3000MHz G.Skill Ripjaws 5 | GPU: Gigabyte Aorus GTX 1080ti | PSU: Corsair RM750x (2018) | Case: BeQuiet SilentBase 800 | Cooler: Corsair H100i AIO | SSD: Samsung 970 Evo 500GB + Samsung 840 500GB | HDD: Seagate Ironwolf 8TB + 2x Seagate Ironwolf 6TB | Monitor: Acer Predator XB271HU + Samsung BX2450

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
15 hours ago, Spotty said:

@ArkahmAsylym Have you had an opportunity to test every drive individually in a different, known working system yet? Any response from any of the drives?

@Spotty Working on it. Life is getting in the way of troubleshooting right now, sorry. I have a guy checking a few in his computer now that used the same drive in his system.

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, ArkahmAsylym said:

Yeah, the HX

They are both HX.

One is SIlver, the other is Platinum.

Wich one?

 

 

And could you pls post more pictures of the case?
Because Vibrations can also kill HDD.


"Hell is full of good meanings, but Heaven is full of good works"

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
On 2/15/2019 at 10:16 PM, Spotty said:

@ArkahmAsylym Have you had an opportunity to test every drive individually in a different, known working system yet? Any response from any of the drives?

@Spotty Tested all of them....none working.  Had a guy take one home to his working home computer and NAS, and none showed up either.  Luckily they all look like they can be RMAed (within warranty) so that's what I'm going to try.  I also ordered a 2TB new RED drive to check in the Server by itself.  Will get it tomorrow sometime.

 

@Stefan Payne It must be a silver then because it isn't platinum.  It doesn't say silver on it anywhere.  I really don't see what difference this makes, since I've read they are both good PSU's. Platinum are probably better but no one has said the "silver" isn't.  Both PSU's I have (Corsair/EVGA) are listed as "not shit". If you have documentation otherwise, please post it here.  I research computer parts extensively when I build a computer. I understand 3TB Reds are not the best reds but they are better than a lot of 3TB NAS drives, that's why I can't believe 8 drives were FUBAR before they were even used on first start up. 

 

As for pictures, if I can get to it, yes I can.  I'm a little short on time right now.  I was barely able to test the drives out.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Well it turns out the original EVGA PSU I was using was shorted, blowing my HDD's.  I went out and bought a Corsair RM850x and viola it sees drives in the bios now. Thanks @Spotty, @Captain Chaos, @Stefan Payne, and EVERYONE else that gave me incite and information on this problem!  You guys are soooo helpful, and I really mean that! Here's the picks of my build right now before cable management.  Not too much to see....

 

20190225_120300.jpg

20190225_120254.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×