Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AMD Wraith Max Whining

schwellmo92
 Share

Hi Guys,

 

I installed a wraith max CPU cooler in my rig today and I get a distinct whining noise from the fan when it is running between 25-90% (what I imagine coil whine might sound might). The wraith spire I had prior to this did not make any whining noises regardless of the fan speed. I have a 750w PSU that is 1 month old and it's only running a ryzen 1400 and rx 580 so I don't think it's my PSU. Any ideas what it could be and how to fix?

 

Video:

I turn fan up to 50% at 4 seconds in, you can hear the whine.

https://streamable.com/bz015

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Not coil whine, RMA the fan

Want to custom loop?  Ask me more if you are curious

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I just uploaded a video with the sound. In the video it seems quiet but it's actually quite a bit louder and really annoying, to the point I think I would rather use the wraith spire.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I raised an RMA request with AMD, does anybody know how long roughly they take to get back to you?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Guys just to let you all know. I swapped it from the CPU fan header to one of the other fan headers and now the whine is gone. What does this mean is the fault? Faulty mobo?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×