Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Not sure what I am doing wrong.. please help

Hi Everyone.

 

It has been some time since I touched my Cisco gear and once I set it up I don't touch it.. Anyway, I would like to simulate having HQ and a branch office, the HQ has 2 DCs and the branch office has 1 DC. I have 2 ASAs one is 5506 (HQ) and the other is 5505(Branch). So I have setup a connection between them and set these addresses of 10.1.1.1 and 10.1.1.2. HQ uses the subnet IP address 172.16.0.0/16 while the branch office uses 192.168.200.0/24

 

I have set up a static route between them. The problem I facing is that I cannot connect from my HQ to the branch but I can connect from the branch to the HQ..

 

 

Thanks..

CPU: i7 4790K |CPU Cooler: CM Hyper 212 Evo | Motherboard: Z97-A | RAM: 4x4GB Kingston Memory 1600mhz | GPU: Nvidia GTX 1060 6GB Zotac Mini | Case: K280 Case | PSU: Cooler Master B600 Power supply | SSD: 120GB Kingston V300 SSD | HDDs: 1x 250GB & 1x 1TB WD Blue | Monitors: 24" Acer S240HLBID + 24" Samsung  | OS: Win 10 Pro

 

Audio: Behringer 302USB Xenyx 5 Input Mixer |  U-PHORIA UMC204HD | Neweer NW-700 Mic | Sound Blaster Audigy Fx PCI-E card

 

Networking gear:  Lenovo ThinkCenter M82 ESXi 6.7 | Lenovo M93 Tiny Exchange 2019 | TP-LINK TL-SG1024D 24-Port Gigabit | Cisco ASA 5506 firewall  | Cisco Catalyst 3750 Gigabit Switch | HP MicroServer G7 NAS |

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, kddjfdnfjsojhfidhvdhudhvi said:

@Sir Asvald Try both of these try changing the ip address or making it a static ip address

? Change what ? make what static?

CPU: i7 4790K |CPU Cooler: CM Hyper 212 Evo | Motherboard: Z97-A | RAM: 4x4GB Kingston Memory 1600mhz | GPU: Nvidia GTX 1060 6GB Zotac Mini | Case: K280 Case | PSU: Cooler Master B600 Power supply | SSD: 120GB Kingston V300 SSD | HDDs: 1x 250GB & 1x 1TB WD Blue | Monitors: 24" Acer S240HLBID + 24" Samsung  | OS: Win 10 Pro

 

Audio: Behringer 302USB Xenyx 5 Input Mixer |  U-PHORIA UMC204HD | Neweer NW-700 Mic | Sound Blaster Audigy Fx PCI-E card

 

Networking gear:  Lenovo ThinkCenter M82 ESXi 6.7 | Lenovo M93 Tiny Exchange 2019 | TP-LINK TL-SG1024D 24-Port Gigabit | Cisco ASA 5506 firewall  | Cisco Catalyst 3750 Gigabit Switch | HP MicroServer G7 NAS |

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, kddjfdnfjsojhfidhvdhudhvi said:

Change the ip address of your computer and make the ip address of your cisco things static

Why do I need to change my computer's IP?? Both ASAs have a static IP address...

CPU: i7 4790K |CPU Cooler: CM Hyper 212 Evo | Motherboard: Z97-A | RAM: 4x4GB Kingston Memory 1600mhz | GPU: Nvidia GTX 1060 6GB Zotac Mini | Case: K280 Case | PSU: Cooler Master B600 Power supply | SSD: 120GB Kingston V300 SSD | HDDs: 1x 250GB & 1x 1TB WD Blue | Monitors: 24" Acer S240HLBID + 24" Samsung  | OS: Win 10 Pro

 

Audio: Behringer 302USB Xenyx 5 Input Mixer |  U-PHORIA UMC204HD | Neweer NW-700 Mic | Sound Blaster Audigy Fx PCI-E card

 

Networking gear:  Lenovo ThinkCenter M82 ESXi 6.7 | Lenovo M93 Tiny Exchange 2019 | TP-LINK TL-SG1024D 24-Port Gigabit | Cisco ASA 5506 firewall  | Cisco Catalyst 3750 Gigabit Switch | HP MicroServer G7 NAS |

Link to post
Share on other sites

@Lurick any ideas?

CPU: i7 4790K |CPU Cooler: CM Hyper 212 Evo | Motherboard: Z97-A | RAM: 4x4GB Kingston Memory 1600mhz | GPU: Nvidia GTX 1060 6GB Zotac Mini | Case: K280 Case | PSU: Cooler Master B600 Power supply | SSD: 120GB Kingston V300 SSD | HDDs: 1x 250GB & 1x 1TB WD Blue | Monitors: 24" Acer S240HLBID + 24" Samsung  | OS: Win 10 Pro

 

Audio: Behringer 302USB Xenyx 5 Input Mixer |  U-PHORIA UMC204HD | Neweer NW-700 Mic | Sound Blaster Audigy Fx PCI-E card

 

Networking gear:  Lenovo ThinkCenter M82 ESXi 6.7 | Lenovo M93 Tiny Exchange 2019 | TP-LINK TL-SG1024D 24-Port Gigabit | Cisco ASA 5506 firewall  | Cisco Catalyst 3750 Gigabit Switch | HP MicroServer G7 NAS |

Link to post
Share on other sites

Can you ping from the ASA on both sides to the other side?

Current Network Layout:

Current Build Log/PC:

Prior Build Log/PC:

Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Lurick said:

Can you ping from the ASA on both sides to the other side?

So the branch outside address is 10.1.1.2 and the security level is 0 and the HQ is set to 100. Do both need to be at 0?

 

I cannot ping the branch from HQ side at all, but from the branch I can ping the HQ

CPU: i7 4790K |CPU Cooler: CM Hyper 212 Evo | Motherboard: Z97-A | RAM: 4x4GB Kingston Memory 1600mhz | GPU: Nvidia GTX 1060 6GB Zotac Mini | Case: K280 Case | PSU: Cooler Master B600 Power supply | SSD: 120GB Kingston V300 SSD | HDDs: 1x 250GB & 1x 1TB WD Blue | Monitors: 24" Acer S240HLBID + 24" Samsung  | OS: Win 10 Pro

 

Audio: Behringer 302USB Xenyx 5 Input Mixer |  U-PHORIA UMC204HD | Neweer NW-700 Mic | Sound Blaster Audigy Fx PCI-E card

 

Networking gear:  Lenovo ThinkCenter M82 ESXi 6.7 | Lenovo M93 Tiny Exchange 2019 | TP-LINK TL-SG1024D 24-Port Gigabit | Cisco ASA 5506 firewall  | Cisco Catalyst 3750 Gigabit Switch | HP MicroServer G7 NAS |

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Sir Asvald said:

So the branch outside address is 10.1.1.2 and the security level is 0 and the HQ is set to 100. Do both need to be at 0?

 

I cannot ping the branch from HQ side at all, but from the branch I can ping the HQ

You could set both to 100 or 0 in this case.

Current Network Layout:

Current Build Log/PC:

Prior Build Log/PC:

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Lurick said:

You could set both to 100 or 0 in this case.

:( I cannot ping the branch IP from HQ. :( 

CPU: i7 4790K |CPU Cooler: CM Hyper 212 Evo | Motherboard: Z97-A | RAM: 4x4GB Kingston Memory 1600mhz | GPU: Nvidia GTX 1060 6GB Zotac Mini | Case: K280 Case | PSU: Cooler Master B600 Power supply | SSD: 120GB Kingston V300 SSD | HDDs: 1x 250GB & 1x 1TB WD Blue | Monitors: 24" Acer S240HLBID + 24" Samsung  | OS: Win 10 Pro

 

Audio: Behringer 302USB Xenyx 5 Input Mixer |  U-PHORIA UMC204HD | Neweer NW-700 Mic | Sound Blaster Audigy Fx PCI-E card

 

Networking gear:  Lenovo ThinkCenter M82 ESXi 6.7 | Lenovo M93 Tiny Exchange 2019 | TP-LINK TL-SG1024D 24-Port Gigabit | Cisco ASA 5506 firewall  | Cisco Catalyst 3750 Gigabit Switch | HP MicroServer G7 NAS |

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Sir Asvald said:

:( I cannot ping the branch IP from HQ. :( 

Hmmmm, could you DM me the configs of both sides?

Current Network Layout:

Current Build Log/PC:

Prior Build Log/PC:

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Lurick said:

Hmmmm, could you DM me the configs of both sides?

Sure thing

CPU: i7 4790K |CPU Cooler: CM Hyper 212 Evo | Motherboard: Z97-A | RAM: 4x4GB Kingston Memory 1600mhz | GPU: Nvidia GTX 1060 6GB Zotac Mini | Case: K280 Case | PSU: Cooler Master B600 Power supply | SSD: 120GB Kingston V300 SSD | HDDs: 1x 250GB & 1x 1TB WD Blue | Monitors: 24" Acer S240HLBID + 24" Samsung  | OS: Win 10 Pro

 

Audio: Behringer 302USB Xenyx 5 Input Mixer |  U-PHORIA UMC204HD | Neweer NW-700 Mic | Sound Blaster Audigy Fx PCI-E card

 

Networking gear:  Lenovo ThinkCenter M82 ESXi 6.7 | Lenovo M93 Tiny Exchange 2019 | TP-LINK TL-SG1024D 24-Port Gigabit | Cisco ASA 5506 firewall  | Cisco Catalyst 3750 Gigabit Switch | HP MicroServer G7 NAS |

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×