Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

I have hp omen 15 and it won't boot.

Laptop product number : 4PS40EA#A2N

name : hp omen 15 dc-00001nx 

 

so when I press the power button key, it lights up but the device -also the fans- doesn't start, the light keeps blinking. The light has a sequence of 5sec long light on, then 3sec off. The light doesn't stoo until I hold the power button key for 10sec. 

 

I've already tried to do many solutions that I've read online such as removing the battery and turn it on with the adapter only and vice versa, take out the RAM and put it back again, holding the power key for 15sec to reset the memory, trying the windows + v for recovery -the startup menu didn't appear- , yet none of these solutions worked for me.

 

please help me :"( 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Ayman-Kun said:

The light has a sequence of 5sec long light on, then 3sec off. The light doesn't stoo until I hold the power button key for 10sec. 

What's the laptop manual have to say about this?

So rise up, all ye lost ones, as one, we'll claw the clouds

Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Ayman-Kun said:

The light has a sequence of 5sec long light on, then 3sec off. The light doesn't stoo until I hold the power button key for 10sec.

 

5 minutes ago, Radium_Angel said:

What's the laptop manual have to say about this?

The laptop is giving you a boot error in the form of long and short lights, similar to beeps. Definitely check the motherboard manual or if you find a service manual for your laptop and check the troubleshooting section to see what this code is. 

CPU: Intel i9-10980XE 18C/36T  |  CPU Cooler: Noctua NH-D15 Air Cooler |  RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32GB(4x8GB) DDR4-3200  |  Mobo: MSI X299 Gaming Pro Carbon AC  |  SSD: Samsung 970 EVO  1TB M.2-2280 Boot Drive/Some Games)  |  HDD:2X Western Digital Caviar Blue 1TB(Game Drive)  |  GPU: MSI RTX 2080 GAMING X TRIO  |  PSU: EVGA P2 850W  |  Case: NZXT Phantom 530 Black  |  Mouse: Logitech G502 Proteus Spectrum RGB  |  Keyboard: Logitech G513 Carbon RGB with Romer-G Tactile Switches  |  Mouse Pad: Corsair MM300 Extended  |  MonitorMSI MAG271CQR 144HZ 27" 

 

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Radium_Angel said:

What's the laptop manual have to say about this?

https://support.hp.com/us-en/document/c01732674

 

In the tutorial video in how to understand the light blinks ..

As I understood there must be a loop start, yet mine doesn't have one it keeps doing the same blink over and over. Actually it has been blinking for 2 hours until now with the same sequence ! 

-I'm trying to make the battery ran out-

 

Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, Ayman-Kun said:

https://support.hp.com/us-en/document/c01732674

 

In the tutorial video in how to understand the light blinks ..

As I understood there must be a loop start, yet mine doesn't have one it keeps doing the same blink over and over. Actually it has been blinking for 2 hours until now with the same sequence ! 

-I'm trying to make the battery ran out-

 

Could be either a bad power adapter, I've seen that before, or, more likely given it's HP, bad mobo.

So rise up, all ye lost ones, as one, we'll claw the clouds

Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, Ayman-Kun said:

sorry for the low quality.

Na mate, it's fine. That gives me more info to go on. Hold tight, researching!

So rise up, all ye lost ones, as one, we'll claw the clouds

Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, Ayman-Kun said:

The power button key light, also the battery charging light..

I tried to show u the two lights in this video, sorry for the low quality.

Bad mobo is 1st thought.

Long shot but you could try a new power adapter, but I"m thinking it needs a new mobo.

 

So rise up, all ye lost ones, as one, we'll claw the clouds

Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, Radium_Angel said:

Bad mobo is 1st thought.

Long shot but you could try a new power adapter, but I"m thinking it needs a new mobo.

 

So it cannot be a BIOS issue right? 

 

 

I forgot to mention when the problem firstly occurred, I was playing my every-day offline video game and suddenly it went off - didn't know the reason and it was not that hot - I tried to turned it on but this problem happened, at that moment I left it cooling for like one hour then tried again but nothing changed.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ayman-Kun said:

So it cannot be a BIOS issue right? 

 

 

I forgot to mention when the problem firstly occurred, I was playing my every-day offline video game and suddenly it went off - didn't know the reason and it was not that hot - I tried to turned it on but this problem happened, at that moment I left it cooling for like one hour then tried again but nothing changed.

Well, you can't get into the BIOS right?

 

So rise up, all ye lost ones, as one, we'll claw the clouds

Link to post
Share on other sites
22 hours ago, Radium_Angel said:

Well, you can't get into the BIOS right?

 

No :"( 

For a last try I'm gonna try reprogramming the BIOS IC 

 

Just hope it will work :")

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ayman-Kun said:

No :"( 

For a last try I'm gonna try reprogramming the BIOS IC 

 

Just hope it will work :")

Good luck, let us know how it goes

So rise up, all ye lost ones, as one, we'll claw the clouds

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×