Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gpu usage stuck at 40-50% after some time of gameplay.

Hello. I have problem with Crysis Remaster.
When i start game gpu usage is fine 95+usage. But when i more playing,moving on area,then it suddenly dropping to 50-70% and then it stuck at 45-50%. I must restart game to fix usage. Any ideas? IS this caused by Denuvo,my faulty hardware or game engine?

pc:
9700K stock 60-70C in game
Rtx 3090 PalitGamePro stock 78C in game
2x16 GB DDR4 GSKILL XMP 3000mhz
Aorus Z390 Pro Gaming
Seasonic 750-TX ULTRA TITANIUM PRIME PLUS
Windows 10 fresh after format updated
new nvidia drivers
no apps in background
game is on ssd installed

 

Tested other games,3dmarks no had issues like that.

Link to post
Share on other sites

What resolution are you playing at and what FPS are you getting? Crysis remastered is still heavily CPU bound just like the original from the reviews I read.

Crystal: CPU: i7 7700K | Motherboard: Asus ROG Strix Z270F | RAM: GSkill 16 GB@3200MHz | GPU: Nvidia GTX 1080 Ti FE | Case: Corsair Crystal 570X (black) | Storage: 250 GB Crucial BX100 SSD + 2 TB Seagate HDD + 1TB WD Green + 3TB WD Red | PSU: EVGA Supernova G2 1000W | Monitor: Asus VG248QE 24"

Laptop: Dell XPS 13 9360 | CPU: i5 7200U | RAM: 8 GB

Link to post
Share on other sites

1440P. I have like 60-80fps and after 10-15 minutes gpu usage stuck at 40-50% and fps is 50fps. I must restart game to fix that.

Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, zitgh said:

1440P. I have like 60-80fps and after 10-15 minutes gpu usage stuck at 40-50% and fps is 50fps. I must restart game to fix that.

What ingame settings? Doesn't sound too far off the mark for high settings really, especially with ray tracing on: https://www.thefpsreview.com/2020/09/23/geforce-rtx-3080-fe-crysis-remastered-performance/2/

Crystal: CPU: i7 7700K | Motherboard: Asus ROG Strix Z270F | RAM: GSkill 16 GB@3200MHz | GPU: Nvidia GTX 1080 Ti FE | Case: Corsair Crystal 570X (black) | Storage: 250 GB Crucial BX100 SSD + 2 TB Seagate HDD + 1TB WD Green + 3TB WD Red | PSU: EVGA Supernova G2 1000W | Monitor: Asus VG248QE 24"

Laptop: Dell XPS 13 9360 | CPU: i5 7200U | RAM: 8 GB

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×