Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

New motherboard not saving bios after power down.

Nantuko
 Share

Hello,

 

New pc builder here. I just completed my first build and I one problem. The bios isn't saving new settings after I completely power down the pc.
I changed the cmos battery (small chance since it's a new motherboard, but had to check).
What else could the problem be? 
I have a Asus ROG Strix X470-F Gaming motherboard
CPU: AMD 2600x
GPU: Asus ROG Strix 1070ti
I read something about a cmos jumper pin, but can't find anything in the manual about that. yeah... I even read the manual ?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Are you saving the settings in the exit tab?

Current Pc Parts:

-CPU: Intel i7-9700k

-GPU: EVGA RTX 2070 black edition

-CPU Cooler: NZXT Kraken x62

-Mobo: Asus z390-E gaming

-Ram: Corsair Vengeance RGB pro 32g @3000MHz

-Storage: Samsung 850evo 256Gb

-Storage: Toshiba 1Tb 7200rpm

-Case: NZXT H500

-Extra: NZXT Hue 2

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I see I wasn't giving the full informating. When I shut down normally(through windows) and power up (power button at the case) the settings are saved. I saved after leaving the bios (save and reset I think it was called). 
Only when I shut down the powersupply with the power button of the powersupply (after shutting down the pc through windows) the settings aren't saved. 

Edit: Problem solved. Bios remembered time settings, just not the led settings. Was Asus Aura that was overwriting the bios setting. Still weird imo that it only happend when the powersupply was off.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×