Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dell inspiron 15-7577 gaming laptop wireless drivers won't install after fresh windows 10 install

piblo99
 Share

I used a the dell OS recovery tool (that i got here: https://www.dell.com/support/home/us/en/04/drivers/osiso/recoverytool/win) and pressed f12 at the boot menu when trying to start up my laptop, then went to troubleshoot and reinstalled windows 10 from a USB.

 

Now i had no wireless drivers and many other drivers weren't installed.

I also can't get internet by just plugging in an Ethernet cable for some reason even though it says the Ethernet driver is installed.

 

So i tried to download the driver installations individually and put them all on a flash drive and then put the flash drive in the inspiron 7577.

I got the drivers from dell's support site and used the service tag.

All of them seem to have installed successfully except for the wireless one.

 

I get the error : This software package cannot be installed on your system

I attached an installation log file to this post if that's useful at all.

 

I saw someone posted this similar issue in this thread

https://forums.intel.com/s/question/0D50P0000490XSXSA2/trouble-installing-or-downgrading-wireless-driver-error-the-software-package-cannot-be-installed-on-your-system?language=en_US

 

I followed the instructions in there and successfully downloaded the latest version of the generic drivers. But I still can't connect to wifi and nothing related to wifi shows up in my device manager. Basically nothing happened. am I supposed to do something else after i install it?

 

let me know if you need any other information.

If i could just get either ethernet or wifi on this thing maybe dell SupportAssist or some other driver assistant software can do the rest, but i can't get this thing to connect to the internet at all right now =(

 

anyone please help?

Intel-3165-7265-8260-8265-Wi-Fi-Driver_5XTG6_WIN_20.50.0.8334_A03.txt

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

check in services and see if the wirles auto config is running if not run it and make sure its set to auto start in properties

Annotation 2018-12-19 112905.jpg

#1:- STRIX X470-F GAMING | Ryzen 7 2700X @ 42.50mhZ | Patriot Viper Steel Series 16gb (2x8) 4000 MHz | MSI RTX 2080 GAMING TRIO | ASUS ROG RYUJIN 240 | NZXT S340 ELITE | 2X 1TB 970 EVO PLUS M.2  +  3 X 1TB FIRECUDA 2.5" HYBRID DRIVES | EVGA SUPER NOVA G3 80+GOLD 1000W | AND ENOUGH RGB TO MAKE YOUR EYES MELT 

#2:- GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING | RYZEN 2700X | AURUS 3200MHz | MSI GTX 1060 6GB | CIT BLAZE MID RED-BLACK | STOCK RYZEN RGB AIR COOLER | 2TB WD HDD + 500GB 970 EVO PLUS

#3:- STRIX X470-F GAMING | Ryzen 7 1800X | DOMINATOR LPX 3000MHz | STRIX 970| COOLER MASTER 240 ML | GAME MAX AURORA MID TOWER | CRUCIAL P1 1TB SSD M.2 + FIRECUDA 1TB HYBRID DRIVE

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

wireless auto config is running and set to auto start

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×