Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
HDshiny

Speed fan not detecting

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

so iv been using speed fan for ages and now for some reason it wont detect any pwn's etc . does anyone have a fix for this because i really like the software? 

IMG_20190524_031107.jpg

IMG_20190524_031112.jpg

Link to post
Share on other sites

new or old board? Speedfan wasnt updated for ages and new boards dont work with it


"What's under the heatsink?" ep1, "Why it's not as good as it seem?" AMD fanboy edition out, episode 2 "Why my gaming board is a scam?" Intel fanboy edition coming soon (this is a link)

Hardware specs below

CPU: i7-2600K 4745MHz 1.408V (software) --> 1.4?V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.2MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2200MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to post
Share on other sites

Speedfan is dead. Its not been in development, supported, or updated since June 2016. It belongs in a museum at this point. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 1800x @ 4.0ghz | Asus Crosshair VI Hero | EVGA RTX 2080ti Black | Flare X 14-14-14-34 3200mhz 32gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

Samsung 850 evo 250gb | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 3x Corsair ML140 Pro White LED case fans | 3x Corsair ML120 Pro White LED Case Fans 

 

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Skiiwee29 said:

Speedfan is dead. Its not been in development, supported, or updated since June 2016. It belongs in a museum at this point. 

Not really true. It still works great for all boards released pre-skylake, and some newer boards too (namely AsRock Taichi boards, but some MSI too). The reason why there's no support is that dev has no way of getting schematics for new fan controller chips. So no support for newer controllers. If board happens to use older controller, then Speedfan works.

 

There's another 3rd party software, which is also paid. Called Argus Monitor.


^^^^ That's my post ^^^^
<-- This is me --- That's your scrollbar -->
vvvv Who's there? vvvv

Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, LogicalDrm said:

Not really true. It still works great for all boards released pre-skylake, and some newer boards too (namely AsRock Taichi boards, but some MSI too). The reason why there's no support is that dev has no way of getting schematics for new fan controller chips. So no support for newer controllers. If board happens to use older controller, then Speedfan works.

 

There's another 3rd party software, which is also paid. Called Argus Monitor.

Yep. I have Argus myself that I pay for and use. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 1800x @ 4.0ghz | Asus Crosshair VI Hero | EVGA RTX 2080ti Black | Flare X 14-14-14-34 3200mhz 32gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

Samsung 850 evo 250gb | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 3x Corsair ML140 Pro White LED case fans | 3x Corsair ML120 Pro White LED Case Fans 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
9 hours ago, Jurrunio said:

new or old board? Speedfan wasnt updated for ages and new boards dont work with it

New baord but it worked when I got my new baord just stopped working about 2 weeks ago

 

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, HDshiny said:

New baord but it worked when I got my new baord just stopped working about 2 weeks ago

 

do you have some game with anti cheat on it, the one fortnite and pubg use, that causes speedfan to stop working after each update to them

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

when i get it working it still says the same thing but then when i go on arma 3 it just says temps are -1..just got argus monitor insted 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×