Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Ghostwhispher

Motherboard usb not working but bird turn on and everything

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Alright problem I have is motherboard usb not working it’s rog rampage vi extreme at first it turn on and everything fine I downlode some update from usb drive they sent with board shut it down next day try to turn it on mine keyboard or mouse won’t connect so all I can do is turn on computer can’t get bios or anything also there picture on motherboard cpu code 00 idk if that bad or good also when I hit switch to see what wrong white light turn on graphic card also I used pcpartpicker to check to see if all parts compatible there no problem there 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Ghostwhispher said:

Alright problem I have is motherboard usb not working it’s rog rampage vi extreme at first it turn on and everything fine I downlode some update from usb drive they sent with board shut it down next day try to turn it on mine keyboard or mouse won’t connect so all I can do is turn on computer can’t get bios or anything also there picture on motherboard cpu code 00 idk if that bad or good also when I hit switch to see what wrong white light turn on graphic card also I used pcpartpicker to check to see if all parts compatible there no problem there 

 

Link to post
Share on other sites

I am having a problem understanding what you are writing....


CPU:i7 9700k, Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC, Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB, PSU:Corsair CS 650 M Gold, Display(s):Samsung P2470HD, SAMSUNG LS24E390HL, Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T, Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire, Mouse:Razer Naga Mouse 2014Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma, Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Constantin said:

I am having a problem understanding what you are writing....

I think I might have an idea of what he is saying.

 

Alright problem I have is my motherboard USB ports are not working. It’s an ROG rampage vi extreme. At first I it turn on and everything is fine. I downloded an update from a USB drive ASUS sent with my motherboard. I then shut it down. On the next day, I tried to turn it on, but my keyboard or mouse won’t connect. I can’t get bios or anything. The motherboard is displaying CPU Code 00. The light on the GPU turns on when the PC is on. I have also used PCPartPicker to check for part compatibility.


i like water.

 

SYSTEM SPECS

CPU: i5-8400

Motherboard: MSI B360 GAMING ARCTIC

GPU: Dell GTX 1070(From a prebuilt, HWInfo says it’s from Dell)

Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White

Case Fans: 6x Corsair LL120 RGB

Thermal Paste: Thermal Grizzly Kryonaut

CPU Cooler: Cryorig H7

RAM: G.Skill TridentZ RGB 3200MHz 

 

 

Link to post
Share on other sites

The code on the motherboard and the light on the gpu are fine,

im not sure what you mean you downloaded an update from a usb drive they sent with the motherboard? 

have you tried EVERY usb port? even the ones on your case and not just the back of the motherboard?


CPU: i5-4690k @ 4.4 GHz | RAM: 12GB DDR3 1333MHz | GPU: Sapphire Pulse RX 580 4GB 

 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, _d0nut said:

I downloded an update from a USB drive ASUS sent with my motherboard.

He mean he flashed the Bios?

Updated the cd/dvd from the mobo package?

He must download the latest from Asus Website..  


CPU:i7 9700k, Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC, Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB, PSU:Corsair CS 650 M Gold, Display(s):Samsung P2470HD, SAMSUNG LS24E390HL, Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T, Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire, Mouse:Razer Naga Mouse 2014Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma, Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ghostwhispher said:

Alright problem I have is motherboard usb not working it’s rog rampage vi extreme at first it turn on and everything fine I downlode some update from usb drive they sent with board shut it down next day try to turn it on mine keyboard or mouse won’t connect so all I can do is turn on computer can’t get bios or anything also there picture on motherboard cpu code 00 idk if that bad or good also when I hit switch to see what wrong white light turn on graphic card also I used pcpartpicker to check to see if all parts compatible there no problem there 

Ever heard of punctuation... !


MoBo: MSI B450 Pro Gaming Pro Carbon ACCPU: Ryzen 2700x 1.36V @ 4.15GhZ  | Cooler: NZXT  Kraken X52  GPU: MSI GeForce RTX2070 Armour +186MhZ /+500MhZ | RAM: Corsair Vengeance LPX (2*8) 16GB 3200MhZ | Samsung 970 evo M.2Nvme 500GB Boot  / Samsung 860 evo 500GB SSDPSU: RM550x (2018) | Case: Fractal Design Meshify C white |  Mouse: Logitech G pro Wireless | MonitorGigabyte Aurus AD27QD 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
4 hours ago, DakotaWebber said:

The code on the motherboard and the light on the gpu are fine,

im not sure what you mean you downloaded an update from a usb drive they sent with the motherboard? 

have you tried EVERY usb port? even the ones on your case and not just the back of the motherboard?

I try everyone of them they just suddenly stop working when I turn back on mine computer next day so no usb devices can be connect 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×