Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

1070 OpenCL disabled!?

Go to solution Solved by Kebab,

Allright. I reinstalled the driver and selected "fresh installation".

That fixed the issue.

Hi there

I just recently bought my GTX 1070 and wondered why it didn't work with Red Giants GPU Acceleration which uses OpenCL.

So I started GPU-Z and it shows that OpenCL is not enabled, although CUDA, PhysX and Direct Compute5.0 are.

My Graphics Driver should be the newest with 372.90.

I don't know could it be a driver problem? Anyone else has a GTX 1070 where OpenCL is disabled or enabled (like it should be)?

(help please)

1070 OpenCL.gif

Link to post
Share on other sites

What does it say when you hover over the OpenCL in GPU-Z?

[Out-of-date] Want to learn how to make your own custom Windows 10 image?

 

Desktop: AMD R9 3900X | ASUS ROG Strix X570-F | Radeon RX 5700 XT | EVGA GTX 1080 SC | 32GB Trident Z Neo 3600MHz | 1TB 970 EVO | 256GB 840 EVO | 960GB Corsair Force LE | EVGA G2 850W | Phanteks P400S

Laptop: Intel M-5Y10c | Intel HD Graphics | 8GB RAM | 250GB Micron SSD | Asus UX305FA

Server 01: Intel Xeon D 1541 | ASRock Rack D1541D4I-2L2T | 32GB Hynix ECC DDR4 | 4x8TB Western Digital HDDs | 32TB Raw 16TB Usable

Server 02: Intel i7 7700K | Gigabye Z170N Gaming5 | 16GB Trident Z 3200MHz

Link to post
Share on other sites

It just says that this box shows if the graphics card supports OpenCL.

GTX 1070 officially supports OpenCL 1.2

soooo yeah....

Link to post
Share on other sites

Allright. I reinstalled the driver and selected "fresh installation".

That fixed the issue.

Link to post
Share on other sites

I would suggest trying drivers and try a few different versions.

[Out-of-date] Want to learn how to make your own custom Windows 10 image?

 

Desktop: AMD R9 3900X | ASUS ROG Strix X570-F | Radeon RX 5700 XT | EVGA GTX 1080 SC | 32GB Trident Z Neo 3600MHz | 1TB 970 EVO | 256GB 840 EVO | 960GB Corsair Force LE | EVGA G2 850W | Phanteks P400S

Laptop: Intel M-5Y10c | Intel HD Graphics | 8GB RAM | 250GB Micron SSD | Asus UX305FA

Server 01: Intel Xeon D 1541 | ASRock Rack D1541D4I-2L2T | 32GB Hynix ECC DDR4 | 4x8TB Western Digital HDDs | 32TB Raw 16TB Usable

Server 02: Intel i7 7700K | Gigabye Z170N Gaming5 | 16GB Trident Z 3200MHz

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Newegg

×