Jump to content

Computer CPU//GPU//PSU Lagg?

Hello everyone :) !!!!!!

 

Im having major problems with my computer.... its very hard to explain whats going on.... but im gonna 

try to make this a bit short.....

 

Lets say I leave my computer Idle, or im on skype, or im playing a game....

My computer beeps from its *SPEAKERS* then freezes for like 2 seconds then unfreezes with another beep from speakers following...

I dont understand the problem.... is this my OS Corrupted or my GPU is having problems, or my PSU Cant handle the power?!?

People have told me this is a registry problem or a hardware failure..Even maybe overheating..... Im not to sure but here are my computer specs

 

OS Version: Microsoft Windows 7 Ultimate, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Intel® Core i7-4770K CPU @ 3.50GHz, Intel64 Family 6 Model 60 Stepping 3
Processor Count: 8
RAM: 8130 Mb
Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 660, -1024 Mb
Hard Drives: C: Total - 1907626 MB, Free - 1578121 MB;
Motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC., Z87-A
Antivirus: Microsoft Security Essentials, Updated and Enabled
PSU: Ultra LSP550.... i think its called
 
I would like help asap cause i need this computer running for school projects coming soon..... 
Thanks for you time, ill keep checking up on the page :)
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Welcome to LTT!

 

This font hurts my eyes. lol :)(but seriously plz)

 

It's hard to isolate a specific problem with the information you're giving. Have you ensured that all drivers are installed properly?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

when it beeps n freezes does it bluescreen / crash / explode or just continue on?

Personal Rig v3: AMD Ryzen 7 2700X | Noctua NH-U14S | Gigabyte B450 Aorus Pro ITX | Zotac GTX 2070 8GB | 16GB G-Skill Trident DDR4 3200MHz | EVGA Supernova 750B | Phanteks Enthoo Evolv ITX 

Peripherals: Sennheiser HD518 & Classic ModMic | Corsair K65 Luxe | Zowie EC2 | ASUS VG259QM  |  ASUS VG278E | Klipsch ProMedia 2.1

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

It just freezes the screen for a few seconds, it doesnt become blue or crash, it just freezes and make me unable to type or click stuff for like 2 seconds the it seems like

windows just refreshes it self....

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

It just freezes the screen for a few seconds, it doesnt become blue or crash, it just freezes and make me unable to type or click stuff for like 2 seconds the it seems like

windows just refreshes it self....

Make sure to quote @Vizzion and @CaffienatedBovine next time so they get a notification of your response.  :)

PC: 4770K @ 4.0 GHz --- Maximus VI Hero --- 8 GB 2133 MHz Corsair Vengeance Pro --- EVGA 780 TI Classified @ 1300 MHz --- Samsung Evo 250 GB --- Corsair RM 750 --- Corsair Carbide Air 540 --- CM Storm Rapid-I (MX Blues with PMK Evergreen Keycaps) --- Windows XP --- Razer Naga --- Custom Loop Parts: 380I, EKWB 780 Classy Waterblock and Backplate, 240mm and 360mm XT45, Swiftech MCP655, EKWB multi option reservoir, Mayhems Pastel Red, Primochill Primoflex Advanced Clear Tubing, 5 SP 120 Quiet Editions --- Mobile: Surface Pro 3 (i5 128gb) with JD40 (MX Clears) and Microsoft Sculpt Mouse --- Galaxy S6

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Okay thanks! Im new to the forums lol, didnt know i had to do that :) But ty

They got a notification from me tagging them so they should respond soon.

As for your issue I seriously have no ideas. 

PC: 4770K @ 4.0 GHz --- Maximus VI Hero --- 8 GB 2133 MHz Corsair Vengeance Pro --- EVGA 780 TI Classified @ 1300 MHz --- Samsung Evo 250 GB --- Corsair RM 750 --- Corsair Carbide Air 540 --- CM Storm Rapid-I (MX Blues with PMK Evergreen Keycaps) --- Windows XP --- Razer Naga --- Custom Loop Parts: 380I, EKWB 780 Classy Waterblock and Backplate, 240mm and 360mm XT45, Swiftech MCP655, EKWB multi option reservoir, Mayhems Pastel Red, Primochill Primoflex Advanced Clear Tubing, 5 SP 120 Quiet Editions --- Mobile: Surface Pro 3 (i5 128gb) with JD40 (MX Clears) and Microsoft Sculpt Mouse --- Galaxy S6

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

They got a notification from me tagging them so they should respond soon.

As for your issue I seriously have no ideas. 

Yes ik its very odd, its been doing this for a few weeks now and it gets really annoying tbh....

I recently found a 24/7 Tech support team that remotely logs in your computer.... they did some "testing" and then after all the bs waiting

they said in order for them to fix my computer i need to pay there $250 3 monthly subscription... but all they did was scan for malware and registry problems .-. lol

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Probably not the psu since it's at idle , does your screen go dark for a second ?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Probably not the psu since it's at idle , does your screen go dark for a second ?

No it doesn't ! It stays normal !

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I'd test my memory and possibly even reinstall the OS.

Personal Rig v3: AMD Ryzen 7 2700X | Noctua NH-U14S | Gigabyte B450 Aorus Pro ITX | Zotac GTX 2070 8GB | 16GB G-Skill Trident DDR4 3200MHz | EVGA Supernova 750B | Phanteks Enthoo Evolv ITX 

Peripherals: Sennheiser HD518 & Classic ModMic | Corsair K65 Luxe | Zowie EC2 | ASUS VG259QM  |  ASUS VG278E | Klipsch ProMedia 2.1

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I'd test my memory and possibly even reinstall the OS.

Alright ! Im gonna reinstall windows ill check up on this post after :)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I'd test my memory and possibly even reinstall the OS.

I reinstalled windows, updated all my drivers and etc, and the same problem came back ! it didnt do anything for a few hours til just about 20 mins ago..... You think they maybe from overheating? Is the CPU overheating or my GPU..... 

When my computer idles its at 45c .-. is that bad

It warms up to around 60s when its hot in my room, but at night its around 45-50

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×