Jump to content

Computer Not Getting Past “Press F1” Screen

Go to solution Solved by C2dan88,
6 minutes ago, Scullface321 said:

I’m wondering what I should do now. I really appreciate any help that you guys can give me.

Stupid question, but is your wireless keyboard charged/turned on? Tried with a wired keyboard?

Hello everybody I just finished building my first pc with the help of Linus’ wonderful guide and everything went smoothly except for this one thing. When I power on my PC it boots into this screen as shown here and no matter what key I press the screen is stuck. I can’t go anywhere. I did update the BIOS several times and I think that may have messed something up because my CPU (Ryzen 9 5600X) and my motherboard (ROG STRIX B550-F Gaming) should both already be compatible out of the box. There are no issues with my motherboard itself as I have all green lights and everything so I’m wondering what I should do now. I really appreciate any help that you guys can give me. 🤞

 

image.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

6 minutes ago, Scullface321 said:

I’m wondering what I should do now. I really appreciate any help that you guys can give me.

Stupid question, but is your wireless keyboard charged/turned on? Tried with a wired keyboard?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, C2dan88 said:

Stupid question, but is your wireless keyboard charged/turned on? Tried with a wired keyboard?

No I have not tried with wired keyboard I’m going to try that now 🙂 thank you!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Im pretty that's what happens if u don't got an os on the ssd. the bios can't continue, since there is nothing to continue to.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, C2dan88 said:

Stupid question, but is your wireless keyboard charged/turned on? Tried with a wired keyboard?

OH MY GOD THAT WORKED LOL THANK YOU SO MUCH!!!! 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

could also be the fact you forgot to insert or there is a connection error from the ssd to the Mobo.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Scullface321 said:

OH MY GOD THAT WORKED LOL THANK YOU SO MUCH!!!! 

nvm. make sure u give him the solution by checking the mark under his post.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, ulookuglynoob said:

nvm. make sure u give him the solution by checking the mark under his post.

Okay I just did! Thank you guys you are awesome it’s so kool to have a community like this about computers 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, Scullface321 said:

Okay I just did! Thank you guys you are awesome it’s so kool to have a community like this about computers 

Its possible that the wireless one defaults the Function keys to their multimedia functions and not the F keys. Getting around that would involve holding the Fn key before hitting F1. Something I would test in Windows to see how they function for that specific keyboard.

Ryzen 7950x3D Direct Die NH-D15

RTX 4090 @133%/+230/+500

Builder/Enthusiast/Overclocker since 2012  //  Professional since 2017

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×