Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GTX 780ti not working when driver are instaled

 Share

Hi,

I am new to the forum and English is not my native langue so sorry if my English isn’t good. I recently acquired a 780ti from a friend and when I installed it into my system it booted fin with th windows basic display driver. I installed the latest driver from the Nvidia webs site, installed them with no problem and the I restarted my computer to finish the install of the driver. When it restarts it started to boot and then freeze so I restarted it multiple time it did it every time. I rebooted into safe mod and uninstalled the driver withe ddu and rebooted out of safe mod to try to install older driver from Nvidia and I have still had the same problem. I then opened my card to check that there was nothing clearly wrong at a component level and change se thermal paste, but it didn't help.

So if someone now how to fix this issue it would be greatly apricated(I have a microscope and a soldering iron so I can try a component level repair).

specs:

i7 9700k

z370 aorus ultra gaming 2.0

32gb of hyperx ram

and an asus gtx 780ti drirectCU II OC

1000w cooler master silet pro gold

windows 10 pro 19044

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Nvidia does not make drivers for that card anymore. What version of the driver were you trying to install?

 

It looks like the latest driver that is compatible with that card is version 472.98.

BabyBlu (Primary): 

  • CPU: Intel Core i9 9900K @ up to 5.3GHz, 5.0GHz all-core
  • Motherboard: Asus Maximus XI Hero
  • RAM: G.Skill Trident Z RGB 4x8GB DDR4-3200 @ 4000MHz 16-18-18-34
  • GPU: MSI RTX 2080 Sea Hawk EK X, 2070MHz core, 8000MHz mem
  • Case: Phanteks Evolv X
  • Storage: XPG SX8200 Pro 2TB NVME, 3x ADATA Ultimate SU800 1TB (RAID 0), Samsung 970 EVO Plus 500GB NVME
  • PSU: Corsair HX1000i
  • Display: MSI MPG341CQR 34" 3440x1440 144Hz Freesync, Dell S2417DG 24" 2560x1440 165Hz Gsync
  • Cooling: Custom water loop (CPU & GPU), Radiators: 1x140mm(Back), 1x280mm(Top), 1x420mm(Front)
  • Keyboard: Corsair Strafe RGB (Cherry MX Brown)
  • Mouse: MasterMouse MM710
  • Headset: Corsair Void Pro RGB
  • OS: Windows 10 Pro

Roxanne (Wife Build):

  • CPU: Intel Core i7 4790K @ Per Core 5.0GHz - 5.0GHz - 4.9GHz - 4.8GHz, Cache @ 4.6GHz, relidded with LM
  • Motherboard: Asus Z97A
  • RAM: G.Skill Sniper 4x8GB DDR3-2400 @ 10-12-12-24
  • GPU: EVGA GTX 1080 FTW2 with LM
  • Case: Corsair Vengeance C70, With Custom Side-Panel Window
  • Storage: Samsung 850 EVO 250GB, Samsung 860 EVO 1TB, Silicon Power A80 2TB NVME
  • PSU: Corsair AX760
  • Display: Samsung C27JG56 27" 2560x1440 144Hz Freesync
  • Cooling: Corsair H115i RGB
  • Keyboard: GMMK TKL(Kailh Box White)
  • Mouse: Glorious Model O-
  • Headset: SteelSeries Arctis 7
  • OS: Windows 10 Pro

BigBox (HTPC):

  • CPU: Ryzen 5600G @ 4640MHz
  • Motherboard: Gigabyte B550i Aorus Pro AX
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4-3600 @ 4400MHz 17-17-17-34
  • GPU: MSI RTX 3080 Ventus 3X Plus OC @ 1800MHz & .812V
  • Case: Fractal Design Node 202
  • Storage: Silicon Power A80 1TB
  • PSU: Corsair SF 600 Gold
  • Display: Samsung QN90A 65" (QLED, 4K, 120Hz, HDR, VRR)
  • Cooling: Thermalright AXP-100 Copper with Noctua A12x15 PWM Chromax Black
  • Keyboard/Mouse: Rii i4
  • Controllers: 4X Xbox One & 2X N64 (with USB)
  • Sound: Denon AVR S760H with 5.2.2 Atmos setup.
  • OS: Windows 10 Pro

Harmonic (Game/Plex/Other Server):

  • CPU: Intel Core i7 6700
  • Motherboard: ASRock FATAL1TY H270M
  • RAM: 48GB DDR4-2133
  • GPU: Intel HD Graphics 530
  • Case: Antec Three Hundred
  • Storage: Inland Premium 512GB NVME, Sabrent 1TB NVME, Blu-Ray Drive
  • PSU: Corsair CX450
  • Display: None
  • Cooling: Noctua NH-U14S with 2X Fractal Venturi HP-12
  • Keyboard/Mouse: None
  • OS: Windows 10 Pro

NAS:

  • Synology DS216J
  • 2x8TB WD Red NAS HDDs in RAID 1. 8TB usable space
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I tried with 457.09 and 472.98

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

GTX7xx,6xx,5xx and 4xx cards are notorious for having issues with GPU die/GPU substrate due them running hot on default fan profiles. Your issue sounds like one of those and sadly getting it fixed might not be that easy.

mY s YsTeM iS Not pErfoRmInG aS gOOd As I sAW oN yOuTuBe. WhA t IS a GoOd FaN CuRVe??!!? wHat aRe tEh GoOd OvERclok SeTTinGS FoR My CaRd??
 HoW CaN I foRcE my GpU to uSe 1o0%? BuT WiLL i HaVE Bo0tllEnEcKs? RyZEN dOeS NoT peRfORm BetTer wItH HiGhER sPEED RaM!!dId i WiN teH SiLiCON LotTerrYyOu ShoUlD dEsHrOuD uR GPUmy SYstEm iS UNDerPerforMiNg iN WarzONEcan mY Pc Run WiNdOwS 11 ?woUld BaKInG MY GRaPHics card fIX it?
 MultimETeR TeSTiNG!! aMd'S GpU DrIvErS aRe as goOD aS NviDia's YOU SHoUlD oVERCloCk yOUR ramS To 5000C18

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

So you don't think there is a way to fix this problem?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×