Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Screen flickering

Browser, version and OS: One Plus 7 Pro, oxygen OS 10.0.9.GM21BA, Google Chrome 87.0.4280.66

 

Steps to reproduce/what were you doing before it happened?

Just random browsing on LTT in dark mode and the screen flickers slightly, but noticeably all over the place. Happens very randomly but only here on LTT so I am not sure if it's actually a phone issue

 

 

What happened?

Screen flickers

 

What did you expect to happen?

Screen not flickering

 

Link to a page where it happened, if applicable: 

Anywhere on LTT

 

Screenshots of the issue, if applicable: 

Not possible

 

Any other relevant details:

Seems to happen on all kinds of screen brightnesses. 

 

If it's a cloudflare error, what was the ray ID from the bottom of the error page?

 

 

 

Does anyone else have this issue or is it my phone that doesn't like LTT anymore? 

 

Edit: just have it quite reproducable when viewing this part of my latest status update here. 

https://linustechtips.com/profile/431-florolf/?status=282833&type=status

 

Spoiler

Screenshot_20201124-110449.thumb.jpg.3061dff99f559ff3039bb18973398944.jpg

 

 

Edit2: maybe it's because of the bright/dark contrast because of the picture. Will try to verify that elsewhere on the phone. 

Gaming HTPC:

R7 1700X - Scythe Big Shuriken 3 - Asus ROG B350-i - Asus GTX 1080 Strix - 16gb G.Skill Ripjaws V 3333mhz - Silverstone SX500-LG - 500gb 960 EVO - Fractal Design Node 202 - Samsung 60KS7090 - Logitech G502 - Thrustmaster T500RS - Noblechairs Icon


Desktop PC:
R9 3900X - H100i GTX - Asus Prime X570 Pro - EVGA RTX2060KO - 32gb LPX 3200mhz - EVGA 750G2 - 250gb 970 Evo - 6TB WD My Book Duo (Reds) - Inwin 103 White - Dell U3415W - Qpad MK-85 Brown - Logitech MX518 Legendary - Blue Yeti Platinum - Noblechairs Icon 


Boss-NAS [Build Log]:
R5 2400G - Noctua NH-D14 - Asus Prime X370-Pro - 16gb G.Skill Aegis 3000mhz - Seasonic Focus Platinum 550W - Fractal Design R5 - 
250gb 970 Evo (OS) - 2x500gb 860 Evo (Raid0) - 6x4TB WD Red (RaidZ2)

 

Audio Gear:

Hifiman HE-400i - Kennerton Magister - Beyerdynamic DT880 250Ohm - AKG K7XX - Fostex TH-X00 - O2 Amp/DAC Combo - 
Klipsch RP280F - Klipsch RP160M - Klipsch RP440C - Yamaha RX-V479

 

Reviews and Stuff:

GTX 780 DCU2 // 8600GTS // Hifiman HE-400i // Kennerton Magister
Folding all the Proteins! // Boincerino

Useful Links:
Do you need an AMP/DAC? // Recommended Audio Gear // PSU Tier List 

Link to post
Share on other sites

I think @Spotty reported similar while we were in beta. The issue is AMOLED + Chrome. And the flickering is because something-something (don't remember as beta site has been taken down).

^^^^ That's my post ^^^^
<-- This is me --- That's your scrollbar -->
vvvv Who's there? vvvv

Link to post
Share on other sites
Just now, LogicalDrm said:

I think @Spotty reported similar while we were in beta. The issue is AMOLED + Chrome. And the flickering is because something-something (don't remember as beta site has been taken down).

I don't think what they've described is the same issue. My issue was with the way OLED screens display black (pixel off) and the slight delay with switching pixels back on as you move a black image around the screen causing a ghosting effect on the trailing edge.

 

Checked the status update and was not able to find any issue with it with my phone.

Is it the entire screen flickering or just part of the screen?

CPU: Intel i7 6700k  | Motherboard: Gigabyte Z170x Gaming 5 | RAM: 2x16GB 3000MHz Corsair Vengeance LPX | GPU: Gigabyte Aorus GTX 1080ti | PSU: Corsair RM750x (2018) | Case: BeQuiet SilentBase 800 | Cooler: Corsair H100i AIO | SSD: Samsung 970 Evo 500GB + Samsung 840 500GB + Crucial MX500 2TB | HDD: Seagate Ironwolf 8TB + 2x Seagate Ironwolf 6TB | Monitor: Acer Predator XB271HU + Samsung BX2450

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, AndreiArgeanu said:

Doesn't happen on my P20 Pro

Not sure if that would show in a recording of the screen tbh but you would've noticed if it happened to you. 

 

21 minutes ago, LogicalDrm said:

I think @Spotty reported similar while we were in beta. The issue is AMOLED + Chrome. And the flickering is because something-something (don't remember as beta site has been taken down).

 

7 minutes ago, Spotty said:

I don't think what they've described is the same issue. My issue was with the way OLED screens display black (pixel off) and the slight delay with switching pixels back on as you move a black image around the screen causing a ghosting effect on the trailing edge.

 

Checked the status update and was not able to find any issue with it with my phone.

Is it the entire screen flickering or just part of the screen?

 

Yeah I think it happens only around the edge of the entire screen. The middle part doesn't seem to be affected. 

 

Thing is there are no blacks, or are there? It's just a very dark Grey, especially on the sides. I haven't had this issue before, it just popped up last week or so. 

Gaming HTPC:

R7 1700X - Scythe Big Shuriken 3 - Asus ROG B350-i - Asus GTX 1080 Strix - 16gb G.Skill Ripjaws V 3333mhz - Silverstone SX500-LG - 500gb 960 EVO - Fractal Design Node 202 - Samsung 60KS7090 - Logitech G502 - Thrustmaster T500RS - Noblechairs Icon


Desktop PC:
R9 3900X - H100i GTX - Asus Prime X570 Pro - EVGA RTX2060KO - 32gb LPX 3200mhz - EVGA 750G2 - 250gb 970 Evo - 6TB WD My Book Duo (Reds) - Inwin 103 White - Dell U3415W - Qpad MK-85 Brown - Logitech MX518 Legendary - Blue Yeti Platinum - Noblechairs Icon 


Boss-NAS [Build Log]:
R5 2400G - Noctua NH-D14 - Asus Prime X370-Pro - 16gb G.Skill Aegis 3000mhz - Seasonic Focus Platinum 550W - Fractal Design R5 - 
250gb 970 Evo (OS) - 2x500gb 860 Evo (Raid0) - 6x4TB WD Red (RaidZ2)

 

Audio Gear:

Hifiman HE-400i - Kennerton Magister - Beyerdynamic DT880 250Ohm - AKG K7XX - Fostex TH-X00 - O2 Amp/DAC Combo - 
Klipsch RP280F - Klipsch RP160M - Klipsch RP440C - Yamaha RX-V479

 

Reviews and Stuff:

GTX 780 DCU2 // 8600GTS // Hifiman HE-400i // Kennerton Magister
Folding all the Proteins! // Boincerino

Useful Links:
Do you need an AMP/DAC? // Recommended Audio Gear // PSU Tier List 

Link to post
Share on other sites
Just now, FloRolf said:

Yeah I think it happens only around the edge of the entire screen. The middle part doesn't seem to be affected. 

 

Thing is there are no blacks, or are there? It's just a very dark Grey, especially on the sides. I haven't had this issue before, it just popped up last week or so. 

9 minutes ago, Spotty said:

I don't think what they've described is the same issue. My issue was with the way OLED screens display black (pixel off) and the slight delay with switching pixels back on as you move a black image around the screen causing a ghosting effect on the trailing edge.

 

Checked the status update and was not able to find any issue with it with my phone.

Is it the entire screen flickering or just part of the screen?

 

Ah, sorry.

^^^^ That's my post ^^^^
<-- This is me --- That's your scrollbar -->
vvvv Who's there? vvvv

Link to post
Share on other sites

I have an AMOLED (I think, at least OLED) phone (samsung a51, android10) and I don't seem to have the issue. Though, I have noticed elements popping in and out, though I haven't gotten any repro steps or anything yet

ENCRYPTION IS NOT A CRIME

Either @piratemonkey or quote me when responding to me. I won't see otherwise

Put a reaction on my post if I helped

My privacy guide | Why my name is piratemonkey

What I say is from experience and the internet, and may not be 100% correct

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Newegg

×