Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Minjst

GPU Problem Maybe?

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I just finished my first build, updated BIOS and everything, but my screen will sometimes freeze, shows random pixels. (I used this monitor with no problems the past few days on my laptop).

My GPU logo light isn't coming on (Gigabyte Pro Gaming OC 2060) and the fans aren't turning as well.

Is this is an issue with the GPU? 

I already reseated the GPU and made sure the pins are all connected to my PSU.

Link to post
Share on other sites

Please do the following;

Quote

WHEN MAKING YOUR POST, ALWAYS:

  • Describe the problem you are having in detail but without rambling. If your post is as long as this one, it's too long.
  • Include your operating system including version and 32/64 bit.
  • Include your entire system specs, including the wattage of your PSU.
  • Tell us which BIOS version you have. Some problems can be fixed by updating to the latest BIOS, so check that there are no updates available
  • Include any software running when it crashes (if applicable)
  • Give full details of any error messages and screenshots if possible
  • Use an informative title briefly describing the error. It's not helpful to see a thread titled "please help" or "Urgent" because most people are better at some problems than others, so may not prioritize your issue, and some people will ignore you completely.

Without these details, we may not be able to help you. To speed up the process, please ensure you have all the details on your post.

 


Tech News Posting Guidelines - READ BEFORE POSTING | Community Standards | Forum Staff

LTT Folding Users Tips, Tricks and FAQ | F@H Contribution | My Rig | Project Steamroller

 

Spoiler

 †  

 

Character is like a Tree and Reputation like its Shadow. The Shadow is what we think of it; The Tree is the Real thing.  ~ Abraham Lincoln

You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.  ~ Winston Churchill

Docendo discimus - "the best way to learn is to teach" ~ Benjamin Jantz

 

I am a StarCitizen are you? My ships: Aegis Eclipse, Aegis Sabre, Aegis Gladius, Aopoa Nox, KI P52 Merlin, KI P72 Archimedes and the RSI Constellation Aquila.

 

My Phones are a Nokia Lumia 925 with WM10 and a Microsoft Lumia 950 XL with WM10 running the Fast Ring insider updates. Broke :(

Samsung Note 9 and a Samsung S9+

 

About Myself:   https://linustechtips.com/main/profile/229093-sansvarnic/?tab=field_core_pfield_46

 

 CHRISTIAN MEMBER 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
3 minutes ago, bmx6454 said:

full specs? troubleshooting done so far?

Ryzen 5 3600, MSI b450 tomahawk max, Seasonic Focus GX 650, 16gb 3600 Mhz C16 Ram, I am on windows 10 Pro.

I have run stress tests to see if my GPU fan will turn on but it has not turned on. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

BIOS Version/Date    American Megatrends Inc. 3.60, 4/22/2020 
 

Link to post
Share on other sites
Just now, Minjst said:

Ryzen 5 3600, MSI b450 tomahawk max, Seasonic Focus GX 650, 16gb 3600 Mhz C16 Ram, I am on windows 10 Pro.

I have run stress tests to see if my GPU fan will turn on but it has not turned on. 

what kind of temps are you getting? did you try msi afterburner to manually turn the fans on? if not then try that.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
10 minutes ago, bmx6454 said:

what kind of temps are you getting? did you try msi afterburner to manually turn the fans on? if not then try that.

I am getting ~44 degrees celcius. The fans do turn on when I manually turn them on with MSI afterburner 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×