Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
StephenHolts

Ryse - Son Of Rome

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi There Everyone.

 

Hoping someone can maybe help.

 

I got Ryse - Son Of rome on a good deal and recommended by a friend.

 

The problem is in the begging, im having massive FPS issues.

 

no matter what resolution i put on or Quality it stays around 40s to high 50s but never uses more than 50% GPU usage.

 

Has anyone had this issue?

 

My Rig Specs Below.

 

CPU: Ryzen 5 3600

GPU: 1080ti

PSU: 750w

MBD: Asrock X470

Link to post
Share on other sites

Have you updated Al drivers and firmware? Have you made sure no background task is taking up resources?

Link to post
Share on other sites

What about the cpu usage (per core!)? I heard it was crazy bad optimized. 


Gaming HTPC:

R7 1700X@stock - Cryorig C7 - Asus ROG B350-i - Asus GTX 1080 Strix - 16gb G.Skill Ripjaws V 3333mhz - Silverstone SX500-LG - 500gb 960 EVO - Fractal Design Node 202 - Samsung 60KS7090 - Logitech G502 - Thrustmaster T500RS - Noblechairs Icon


Desktop PC:
i7 2600k @stock - H100i GTX - Asus P8Z77-i Deluxe - Asus GTX 1050Ti Strix - 16gb HyperX Fury 1866mhz - EVGA 750G2 - 250gb 840 EVO - 6TB WD My Book Duo (Reds) - Enthoo Evolv ITX - Dell U3415W - Benq XL2411T - Qpad MK-85 Brown - Logitech MX518 - Blue Yeti Platinum - Noblechairs Icon 


Boss-NAS [Build Log]:
R5 2400G - Noctua NH-D14 - Asus Prime X370-Pro - 16gb G.Skill Aegis 3000mhz - Seasonic Focus Platinum 550W - Fractal Design R5* - 
250gb 970 Evo - 2x500gb 860 Evo (Raid0) - 6x4TB WD Red (RaidZ2)

 

Audio Gear:

Hifiman HE-400i - Kennerton Magister - Beyerdynamic DT880 250Ohm - AKG K7XX - Fostex TH-X00 - O2 Amp/DAC Combo - 
Klipsch RP280F - Klipsch RP160M - Klipsch RP440C - Yamaha RX-V479

 

Reviews and Stuff:

GTX 780 DCU2 // 8600GTS // Hifiman HE-400i // Kennerton Magister
Folding all the Proteins! // Boincerino

Useful Links:
Do you need an AMP/DAC? // Recommended Audio Gear // PSU Tier List 

Link to post
Share on other sites

could be a cpu bottleneck, the cryengine from back than does not really benefit from multiple cores, but scales with high core clock.

 

could you check your cpu usage, even individual cores?


 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
9 minutes ago, 5x5 said:

Have you updated Al drivers and firmware? Have you made sure no background task is taking up resources?

Everything up to date.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, IrishJ said:

could be a cpu bottleneck, the cryengine from back than does not really benefit from multiple cores, but scales with high core clock.

 

could you check your cpu usage, even individual cores?

I will check what my Core Usages are and revert.

Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, StephenHolts said:

 

15821231055322125321094560746486.jpg

Huh yeah, your GPU really just doesn't seem to care. 

 

Have you tried a DDU/new driver install on the GPU side? 


Gaming HTPC:

R7 1700X@stock - Cryorig C7 - Asus ROG B350-i - Asus GTX 1080 Strix - 16gb G.Skill Ripjaws V 3333mhz - Silverstone SX500-LG - 500gb 960 EVO - Fractal Design Node 202 - Samsung 60KS7090 - Logitech G502 - Thrustmaster T500RS - Noblechairs Icon


Desktop PC:
i7 2600k @stock - H100i GTX - Asus P8Z77-i Deluxe - Asus GTX 1050Ti Strix - 16gb HyperX Fury 1866mhz - EVGA 750G2 - 250gb 840 EVO - 6TB WD My Book Duo (Reds) - Enthoo Evolv ITX - Dell U3415W - Benq XL2411T - Qpad MK-85 Brown - Logitech MX518 - Blue Yeti Platinum - Noblechairs Icon 


Boss-NAS [Build Log]:
R5 2400G - Noctua NH-D14 - Asus Prime X370-Pro - 16gb G.Skill Aegis 3000mhz - Seasonic Focus Platinum 550W - Fractal Design R5* - 
250gb 970 Evo - 2x500gb 860 Evo (Raid0) - 6x4TB WD Red (RaidZ2)

 

Audio Gear:

Hifiman HE-400i - Kennerton Magister - Beyerdynamic DT880 250Ohm - AKG K7XX - Fostex TH-X00 - O2 Amp/DAC Combo - 
Klipsch RP280F - Klipsch RP160M - Klipsch RP440C - Yamaha RX-V479

 

Reviews and Stuff:

GTX 780 DCU2 // 8600GTS // Hifiman HE-400i // Kennerton Magister
Folding all the Proteins! // Boincerino

Useful Links:
Do you need an AMP/DAC? // Recommended Audio Gear // PSU Tier List 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
19 hours ago, FloRolf said:

Huh yeah, your GPU really just doesn't seem to care. 

 

Have you tried a DDU/new driver install on the GPU side? 

Tried it on a new installed Windows. Same issue

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×