Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Turtle Rig

Please help my bros OS, The net is slower then a turtle no phun

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hey all thanks for taking time to read this.  Monday the PSU arrives,, every part is here, and we wanted to not format his current SSD on quad core lol   So I upgarded hime.  LTT does no windows 10 install when they test and change hardware so it will boot up in.  One problem,, right now his internet is really fuked up.  speedtest.net show his conection at 100mbps and 11mbps upload but Firefox Chrome and Edge he told me couple sites to go to and when I went it mine loaded in barely 1 second.  Same site he goes to all browsers take instan 12 seconds or 10 seond with Edge and about the same for chrome and firefox.  We went to speedtest.net and his specs are correct he has 100mbps connection and 12mbps for upload.

 

Takes me not even 1 second and takes him 15 seconds to load.  Were building his new system and he rather not fomrat.  He has Win7 now , and went to  win10.  Now on new rig we put the SSD boot drive in and it boots to windows 10 after detecting devices is etc plus LTT does it a guru told me here, he does this all the time when testing or changing hardware.  Now I know a clean format will fix this.. But we want to fix this or else he will have a slow net really snow rig,, and it will be a buzz kill.  WTF is going on what can we do to fix this ? reinstall browsers... much help appreciated he has ton of sh*T so a no format would be ideal.. Gut if its taking 15 seconds to load pages . while the same sites load in pretty much 0 seconds.  Any help will be greatly appreacited.


Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4505 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1911 @ 9CL & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

AOC 40" 4k Curved / Samsung 40" 4k TV 120 MR / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G915 & G Pro Wireless & C920 / SL 88 Grand / Sonar Platinum / NF-A14 Intake / NF-P12 Exhaust

 

Link to post
Share on other sites

What are his specs? You have an enthusiest grade system, you should expect your PC to load sites faster than his, but yeah 15 seconds seems a bit outragous. 
 

Check task manager to see if CPU is pinned at 80-100% at all times, I've encountered this during surprise windows updates. 


Remember to quote me so I see your reply
My rig:

CPU: AMD FX 8350 @ 4.0Ghz (4.2Ghz all core OC, 4.6Ghz core 0+1 OC)

+Cooler Master MasterLiquid Lite 120 AIO

MB: Gigabyte GA-870A-USB3L

RAM: 16GB DDR3 (2x8GB) Samsung "Magic Memory" running at 1866Mhz 

GPU: MSI GeForce GTX 1660 ti GAMING X 6G 6GB

CASE: Fractal DesignFocus G ATX Case w/ Window, White

PWR: Thermaltake SMART 600W

DISPLAY: 3x 20" AOC 1080p 60hz 4ms

 

Storage:

C : Raid0 480GB- Kingston V300 240GB + Kingston A400 240GB (Windows, Programs, Main Games)

D : Raid1 2x Seagate Barracuda ES 750GB 3.5" 7200RPM (Game overflow storage + Raid0 backup)

E : 1x Seagate Barracuda ES 750GB 3.5" 7200RPM (Movies + Music)

 

Cooling-

NZXT Sentry Mix 2

4x Rosewill RFA-120-K 74.5 CFM 120mm (front/top)

2x Cooler Master MasterLiquid Stock 120mm fans (front/back of AIO)

 

Input- 

KB: Logitech G15 1st Gen

M:Logitech G602 Wireless

CO: Steam Controller

H: Sennheiser HD 4.40

S. Logitech Z213

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
15 minutes ago, Chronified said:

What are his specs? You have an enthusiest grade system, you should expect your PC to load sites faster than his, but yeah 15 seconds seems a bit outragous. 
 

Check task manager to see if CPU is pinned at 80-100% at all times, I've encountered this during surprise windows updates. 

Im so sorry.  I bought him a new rig which is  and were waiting for PSU to come monday to build it.  Im talking about his current POS core 2 quad .  RX 570 and and 8GB lol.  It was worked before just fine..... What happened ?  We dont wan to re OS but he will do it soon one day.


Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4505 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1911 @ 9CL & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

AOC 40" 4k Curved / Samsung 40" 4k TV 120 MR / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G915 & G Pro Wireless & C920 / SL 88 Grand / Sonar Platinum / NF-A14 Intake / NF-P12 Exhaust

 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Turtle Rig said:

Im so sorry.  I bought him a new rig which is  and were waiting for PSU to come monday to build it.  Im talking about his current POS core 2 quad .  RX 570 and and 8GB ram !!!

My Core2Quad Q6600 was starting to take 10-12 seconds to load Gmail when I replaced it 2-3 years ago with my FX 8350, I'd say this is expected performance given the Core2Quad series is 10-12 years old at this point LOL


Remember to quote me so I see your reply
My rig:

CPU: AMD FX 8350 @ 4.0Ghz (4.2Ghz all core OC, 4.6Ghz core 0+1 OC)

+Cooler Master MasterLiquid Lite 120 AIO

MB: Gigabyte GA-870A-USB3L

RAM: 16GB DDR3 (2x8GB) Samsung "Magic Memory" running at 1866Mhz 

GPU: MSI GeForce GTX 1660 ti GAMING X 6G 6GB

CASE: Fractal DesignFocus G ATX Case w/ Window, White

PWR: Thermaltake SMART 600W

DISPLAY: 3x 20" AOC 1080p 60hz 4ms

 

Storage:

C : Raid0 480GB- Kingston V300 240GB + Kingston A400 240GB (Windows, Programs, Main Games)

D : Raid1 2x Seagate Barracuda ES 750GB 3.5" 7200RPM (Game overflow storage + Raid0 backup)

E : 1x Seagate Barracuda ES 750GB 3.5" 7200RPM (Movies + Music)

 

Cooling-

NZXT Sentry Mix 2

4x Rosewill RFA-120-K 74.5 CFM 120mm (front/top)

2x Cooler Master MasterLiquid Stock 120mm fans (front/back of AIO)

 

Input- 

KB: Logitech G15 1st Gen

M:Logitech G602 Wireless

CO: Steam Controller

H: Sennheiser HD 4.40

S. Logitech Z213

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×