Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
maveric80

Pioneer Elite VSX LX-503

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello, I just purchased a Pioneer Elite VSX LX-503 about a month ago and have had no issues. All of a sudden when I chose to scroll through Netflix or switch between other apps on my 4th gen. Apple TV the screen goes black and or purple for a second and then comes back on and then when I use the Apple Remote to choose another show on Netflix or Direct TV now app. it does that the same thing again. 

 

I have done the trouble shooting and see that the AV receiver is the issue. I can directly attach the Apple TV to the TV and it works fine. Anyone know why this is occurring? Faulty AV receiver? 

 

I have all my HDMI running into the receiver and the receiver output to the my TV. 

 

Any ideas???/

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I don't think they are. I will try different cables but just weird it started to happen after the update they just released. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Yes, they released an update and this started after that update, trying to get a hold of them via twitter or phone for some support but have had no success yet

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

OK, so I changed out all the cables and still have the same issue. I changed  the HMDI out to a different out and even changed to a different HDMI on the TV. Same issue.

 

I again hooked up the Apple TV right to the same TV and have no issue. 

Brought down another tv and ran from Apple TV to pioneer to tv and had the same issue but not as bad. It seems like when there is a new item on the screen (volume icon, Netflix icon, changing apps eat..) it blacks out. For example when I turn up the volume the bottom right corner has a volume level graphic (made by the receiver) the screen goes black and then back on again. Every time I turn the volume up or down it will do this. 

 

When I go from the Apple TV to the tv there are no issues it seems to only happen when the it runs through the receiver. 

 

now the cables I used today were ones that I had in the garage that were extra, I would not think it has anything to with the cables, but I could be wrong. Very frustrating with this new expensive Pioneer receiver. 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Just got off the phone with Pioneer support and they state that the Apple TV has the issue and the Apple TV is not capable of push a 60hz signal and that is what is causing the issue. They suggest changing it to 30hz but there is no option for this in the menu. He stated that Apple has to push out the fix and then they can push out their update. 

 

Not sure about this?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Yes, I ran the Apple TV right to my TV and then digital audio out to my receiver. I'm going to call again to see if a different tech tells me anything different. I also have the same issue with my XBOX. 

 

Link to post
Share on other sites

one thing ive learned with stuff like this.... if it aint broke why fix it, when it comes to updates ....i mean its a receiver, unless the update is giving it more options like more codecs or was having issues before dont update

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×