Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
AndrejTatar

Motherboard turning on for a few second then turns off and repeats

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello. Ive bought a used motherboard to use with my i5 4460 but one problem is once turning it on in a case it just turns on, cpu cooler fan spins for about 3 or 4 seconds and then turns and repeating. Could it be that simply a 300w HP psu isnt enough power to make it work. 

 

The specs are:

 

Gigabyte GA-H81M-DS2 Motherboard

i5 4460

4GB DDR3 1600Mhz ADATA

Artic Alpine 12 cpu cooler

XFX HD 6850 (not in system of current issue)

 

Any help will be appreciated. I will be buying a 620w be quiet! psu soon if the psu is the problem

Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, AndrejTatar said:

Hello. Ive bought a used motherboard to use with my i5 4460 but one problem is once turning it on in a case it just turns on, cpu cooler fan spins for about 3 or 4 seconds and then turns and repeating. Could it be that simply a 300w HP psu isnt enough power to make it work. 

 

The specs are:

 

Gigabyte GA-H81M-DS2 Motherboard

i5 4460

4GB DDR3 1600Mhz ADATA

Artic Alpine 12 cpu cooler

XFX HD 6850 (not in system of current issue)

 

Any help will be appreciated. I will be buying a 620w be quiet! psu soon if the psu is the problem

clear the bios


My Rig: AMD Ryzen 7 2700X @ 4.2Ghz | Asus Prime X470-Pro | Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2 x 8GB) DDR-4 3000Mhz |

EVGA RTX 2070 8GB XC Gaming | WD SN750 500GB M.2 NVME | Gigabye 240GB SSD | WD Purple 8TB | XSPC EX 360mm | XSPC Raystorm V3 | EK-Vector RTX 2080 | Alphacool Eisbecher D5 150mm Plexi | XSPC Fittings | XSPC FLX Clear 7/16" ID, 5/8" OD | Corsair LL120 x6 | Corsair RM750x White 2018 | Corsair Commander Pro | Corsair Obsidian 500D RGB SE | Corsair RGB LED Lighting PRO Expansion | Corsair Strafe RGB MK.2 | Corsair Harpoon RGB Wireless 10,000DPI | LG 27" 4K 60Hz 27UK650 |

https://www.passmark.com/baselines/V9/display.php?id=119446601351

http://www.3dmark.com/spy/6800778

https://pcpartpicker.com/list/Hqb8V6

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
On 4/14/2019 at 5:58 PM, Criss.KIA said:

i Also Had This Issue, on a HP Pavillion With A 4460 Too.

The CPU is the colporate.

Try swaping it

its not my cpu, we tried in a different board and it worked

 

Link to post
Share on other sites
On 4/14/2019 at 11:22 AM, AndrejTatar said:

Hello. Ive bought a used motherboard to use with my i5 4460 but one problem is once turning it on in a case it just turns on, cpu cooler fan spins for about 3 or 4 seconds and then turns and repeating. Could it be that simply a 300w HP psu isnt enough power to make it work. 

 

The specs are:

 

Gigabyte GA-H81M-DS2 Motherboard

i5 4460

4GB DDR3 1600Mhz ADATA

Artic Alpine 12 cpu cooler

XFX HD 6850 (not in system of current issue)

 

Any help will be appreciated. I will be buying a 620w be quiet! psu soon if the psu is the problem

Pretty sure it's the bios on the motherboard. The 4460 is a Haswell refresh CPU. I had this issue when I upgraded to a used z87 Mobo for my 4460. If you have a different CPU that is not a Haswell refresh CPU pit that in so you can boot to the bios and check your current bios on that Mobo. 


Current Build

I5 4460

Hyper Evo 212

Gigabyte Z87X-D3H

WD 1TB HDD

XFX RX 480 RS 4GB

Thermaltake Toughpower 650w DPS RGB 80+Gold

16 Gigs ddr3 1600 Patriot Ram

Mixture of Phanteks and Thermaltake Fans

Phanteks P400S

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×