Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

USB ports disconnecting

Bobbysixjp
 Share

Since upgrading to a Z690 and 12600K I've had the problem of disconnecting USB ports when gaming. It seems that that it is quite a common issue. The USB ports on the motherboard will disconnect and reconnect randomly. 

I've found that it happens after a start-up but when I restart the problem goes away. It's almost as if restarting is fixing the problem but it still happens when starting from a shutdown. 

Any ideas? 

CPU i5 12600K | CPU Cooler Noctua NH-D15 | Motherboard MSI Pro Z690-A | GPU Palit RTX 3080 Gaming Pro | RAM 32 GB GSkill Trident Z 3200 MHz | Monitor ASUS TUF Gaming VG34VQL1B | PSU ASUS Rog Strix 850G

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

have you checked for any bios updates? if not, check and see if any have been released, might fix the issue.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

12 minutes ago, bmx6454 said:

have you checked for any bios updates? if not, check and see if any have been released, might fix the issue.

Yeah, I've updated to the latest BIOS. I have basically tried every possible fix and have narrowed it down to this issue. It only happens after a cold start-up and not after a restart.

CPU i5 12600K | CPU Cooler Noctua NH-D15 | Motherboard MSI Pro Z690-A | GPU Palit RTX 3080 Gaming Pro | RAM 32 GB GSkill Trident Z 3200 MHz | Monitor ASUS TUF Gaming VG34VQL1B | PSU ASUS Rog Strix 850G

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×