Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

High temperatures Fractal-Design Kelvin S24

 Share

Hello . I bought it a pc from someone and he gave me that liquid cooler because it has been his previous one and he doesn't use it anymore. So I sold it to a friend and now he's having 74 C on IDLE and 86 while gaming . I assemble it for him . And i think i did it good. I read the manual " https://support.fractal-design.com/support/solutions/articles/4000054170-kelvin-s24-product-manual " for a intel 8700k cpu and i did like it's saying here. 

Now , from what i know from the last owner is that he didn't add more distillated water after like 1-2 years. Maybe that should be the problem? Should i add more water , and how do i do it? i know it has a screw for an allen key. I think that's where i should add it. And how do i know how much i should add?

He hasn't a great case , so i could only put the radiator to the top and unfortunatly the fans are above the radiator pulling air through the radiator into the case.I know it's bad. But i didn't think that would that be that bad to have 70+c on idle. Could that be a problem?

I think he has only one fan pulling the air out and 3 pulling air in ( 2 from the radiator ) . let me do a scheme for you.

So please , help me with this guys , if you need any information just ask.

MN.PNG

Edited by eufilip3
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

17 minutes ago, eufilip3 said:

So I sold it to a friend and now he's having 74 C on IDLE and 86 while gaming

Are you sure the AIO liquid cooler is working fine? Maybe the pump is malfunctioning?

CPU: Intel Core i7-950 Motherboard: Gigabyte GA-X58A-UD3R CPU Cooler: NZXT HAVIK 140 RAM: Corsair Dominator DDR3-1600 (1x2GB), Crucial DDR3-1600 (2x4GB), Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 (1x4GB) GPU: ASUS GeForce GTX 770 DirectCU II 2GB SSD: Samsung 860 EVO 2.5" 1TB HDDs: WD Green 3.5" 1TB, WD Blue 3.5" 1TB PSU: Corsair AX860i & CableMod ModFlex Cables Case: Fractal Design Meshify C TG (White) Fans: 2x Dynamic X2 GP-12 Monitors: LG 24GL600F, Samsung S24D390 Keyboard: Logitech G710+ Mouse: Logitech G502 Proteus Spectrum Mouse Pad: Steelseries QcK Audio: Bose SoundSport In-Ear Headphones

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, r2724r16 said:

Are you sure the AIO liquid cooler is working fine? Maybe the pump is malfunctioning?

When i plug the pump in , it makes  noise so i think it's should be working , like a "brrrrrr"

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, eufilip3 said:

When i plug the pump in , it makes  noise so i think it's should be working , like a "brrrrrr"

The sound it's a little loud with the case opened , while actually putting the case  under the desk and playing , you can hear it just a bit.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×