Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

xbox one low bandwidth - helpz!

Lumikor
 Share

I've noticed this issue after having problem streaming in at least normal bit rates, but after running the built in speed test I started to cry out loud and hide in the corner of the room. I'm getting only 48 Mbps down and 1.48 one, that's about 1/4 of my internet speed (200/5), running speed test on every other devices gives me about 190/4.5. 

 

The xbox is wired to Archer C9. I have ports 80, 3074, 53, 500, 3544 and 5400 opened to its port. I don't see any reason for it to have such low bandwidth, what am I missing? 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Did you try removing the port forwarding? Also try another port on the router, just in case... and another cable. Other than that, can't say.. i get full bandwidth on mine, but that's just 64-71 down/19 up anyway.

 

Actually rather than removing the port forwarding, just set a different static ip address on the console to save headaches.

Please quote my post, or put @paddy-stone if you want me to respond to you.

Spoiler
  • PCs:- 
  • Main PC build  https://uk.pcpartpicker.com/list/2K6Q7X
  • ASUS x53e  - i7 2670QM / Sony BD writer x8 / Win 10, Elemetary OS, Ubuntu/ Samsung 830 SSD
  • Lenovo G50 - 8Gb RAM - Samsung 860 Evo 250GB SSD - DVD writer
  •  
  • Displays:-
  • Philips 55 OLED 754 model
  • Panasonic 55" 4k TV
  • LG 29" Ultrawide
  • Philips 24" 1080p monitor as backup
  •  
  • Storage/NAS/Servers:-
  • ESXI/test build  https://uk.pcpartpicker.com/list/4wyR9G
  • Main Server https://uk.pcpartpicker.com/list/3Qftyk
  • Backup server - HP Proliant Gen 8 4 bay NAS running FreeNAS ZFS striped 3x3TiB WD reds
  • HP ProLiant G6 Server SE316M1 Twin Hex Core Intel Xeon E5645 2.40GHz 48GB RAM
  •  
  • Gaming/Tablets etc:-
  • Xbox One S 500GB + 2TB HDD
  • PS4
  • Nvidia Shield TV
  • Xiaomi/Pocafone F2 pro 8GB/256GB
  • Xiaomi Redmi Note 4

 

  • Unused Hardware currently :-
  • 4670K MSI mobo 16GB ram
  • i7 6700K  b250 mobo
  • Zotac GTX 1060 6GB Amp! edition
  • Zotac GTX 1050 mini

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Changed cable and changed the IP address higher download (87) but only 1.2 download, it's not even close to my bandwidth and I'm 100% sure it's some setting problem I'm missing. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×