Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
porina

Browser plugin to override tab activity detection

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

First I'll describe my "problem" which should make looking for a solution more clear.

 

I've noticed recently Twitter seems to have changed behaviour. Often I like to open links to other tweets on new tabs, and check them out one at a time. It seems like Twitter now detects if the tab is active or not, and only start to load once I select the tab. It is not already there and wasting my time.

 

Another scenario is Twitch. I've noticed if I go to check something on another tab while it is playing, often it will reduce to a very low bitrate and it doesn't seem to recover (not in the time I've waited) without refreshing. I guess they're thinking, if the tab isn't visible or active, then they don't need to send high quality video.

 

So basically is there some plugin that can fool these pages to always think I'm looking at the page regardless if I'm elsewhere?


Main system: Asus Maximus VIII Hero, i7-6700k stock, Noctua D14, G.Skill Ripjaws V 3200 2x8GB, Gigabyte GTX 1650, Corsair HX750i, In Win 303 NVIDIA, Samsung SM951 512GB, WD Blue 1TB, HP LP2475W 1200p wide gamut

Desktop Gaming system: Asrock Z370 Pro4, i7-8086k stock, Noctua D15, Corsair Vengeance Pro RGB 3200 4x16GB, Asus Strix 1080Ti, NZXT E850 PSU, Cooler Master MasterBox 5, Optane 900p 280GB, Crucial MX200 1TB, Sandisk 960GB, Acer Predator XB241YU 1440p 144Hz G-sync

TV Gaming system: Asus X299 TUF mark 2, 7920X @ 8c8t, Noctua D15, Corsair Vengeance LPX RGB 3000 8x8GB, Gigabyte RTX 2070, Corsair HX1000i, GameMax Abyss, Samsung 970 Evo 500GB, LG OLED55B9PLA

VR system: Asus Z170I Pro Gaming, i7-6700T stock, Scythe Kozuti, Kingston Hyper-X 2666 2x8GB, Zotac 1070 FE, Corsair CX450M, Silverstone SG13, Samsung PM951 256GB, Crucial BX500 1TB, HTC Vive

Gaming laptop: Asus FX503VD, i5-7300HQ, 2x8GB DDR4, GTX 1050, Sandisk 256GB + 480GB SSD

Link to post
Share on other sites

Not so sure on the twitter one, but I have experienced this with Twitch as well. Only way I've found around it was to pull it open into a whole new window rather than a tab and it works like a charm and never lowers bitrate and falls behind. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | EVGA RTX 2080ti | Ballistix 32gb 16-18-18-38 3600mhz | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

2tb Crucial MX500 SSD | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 3x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

 Ryzen 7 1800x | Asus B450-F Strix | 32gb Gskill Flare X 2400mhz | Corsair RM550x (2018) | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv 

 Elgato HD60 Pro | Elgato 4k60 Pro mk.2 | Avermedia 4k GC573 Capture Card

 

Link to post
Share on other sites

on that note as well, I don't think the experience is necessarily from the website themselves, but more the web browser as it never use to do it on twitch until updates from browsers changes the behaviors. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | EVGA RTX 2080ti | Ballistix 32gb 16-18-18-38 3600mhz | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

2tb Crucial MX500 SSD | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 3x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

 Ryzen 7 1800x | Asus B450-F Strix | 32gb Gskill Flare X 2400mhz | Corsair RM550x (2018) | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv 

 Elgato HD60 Pro | Elgato 4k60 Pro mk.2 | Avermedia 4k GC573 Capture Card

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, Skiiwee29 said:

on that note as well, I don't think the experience is necessarily from the website themselves, but more the web browser as it never use to do it on twitch until updates from browsers changes the behaviors. 

Regardless if it is the browser or the site, it'll be nice not to have it do that.


Main system: Asus Maximus VIII Hero, i7-6700k stock, Noctua D14, G.Skill Ripjaws V 3200 2x8GB, Gigabyte GTX 1650, Corsair HX750i, In Win 303 NVIDIA, Samsung SM951 512GB, WD Blue 1TB, HP LP2475W 1200p wide gamut

Desktop Gaming system: Asrock Z370 Pro4, i7-8086k stock, Noctua D15, Corsair Vengeance Pro RGB 3200 4x16GB, Asus Strix 1080Ti, NZXT E850 PSU, Cooler Master MasterBox 5, Optane 900p 280GB, Crucial MX200 1TB, Sandisk 960GB, Acer Predator XB241YU 1440p 144Hz G-sync

TV Gaming system: Asus X299 TUF mark 2, 7920X @ 8c8t, Noctua D15, Corsair Vengeance LPX RGB 3000 8x8GB, Gigabyte RTX 2070, Corsair HX1000i, GameMax Abyss, Samsung 970 Evo 500GB, LG OLED55B9PLA

VR system: Asus Z170I Pro Gaming, i7-6700T stock, Scythe Kozuti, Kingston Hyper-X 2666 2x8GB, Zotac 1070 FE, Corsair CX450M, Silverstone SG13, Samsung PM951 256GB, Crucial BX500 1TB, HTC Vive

Gaming laptop: Asus FX503VD, i5-7300HQ, 2x8GB DDR4, GTX 1050, Sandisk 256GB + 480GB SSD

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, porina said:

Regardless if it is the browser or the site, it'll be nice not to have it do that.

oh I definitely agree, no doubt. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | EVGA RTX 2080ti | Ballistix 32gb 16-18-18-38 3600mhz | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

2tb Crucial MX500 SSD | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 3x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

 Ryzen 7 1800x | Asus B450-F Strix | 32gb Gskill Flare X 2400mhz | Corsair RM550x (2018) | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv 

 Elgato HD60 Pro | Elgato 4k60 Pro mk.2 | Avermedia 4k GC573 Capture Card

 

Link to post
Share on other sites

true I also think this might be browser related... hmm this is on desktop? i don't use any sm on my computer (the thought alone is insane) but if this is on mobile Samsung internet Beta does not have this behavior (and works on any android phone)

 

 


RYZEN 5 3600 | MSI GTX 1060 6GB GAMING X | 16GB CORSAIR VENGEANCE LPX 3200 DDR4 | MSI B350M MORTAR | 250GB SAMSUNG EVO 860 | 4TB TOSHIBA X 300 | 1TB TOSHIBA SSHD | 120GB KINGSTON SSD | WINDOWS 10 PRO | INWIN 301| BEQUIET PURE POWER 10 500W 80+ SILVER | ASUS 279H | LOGITECH Z906 | DELL KB216T | LOGITECH M185 | SONY DUALSHOCK 4

 

LENOVO IDEAPAD 510 | i5 7200U | 8GB DDR4 | NVIDIA GEFORCE 940MX | 1TB WD | WINDOWS 10 GO HOME 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 minutes ago, Mark Kaine said:

true I also think this might be browser related... hmm this is on desktop? i don't use any sm on my computer (the thought alone is insane) but if this is on mobile Samsung internet Beta does not have this behavior (and works on any android phone)

I just tried Twitter on both Chrome (my usual) and Edge on Windows. Both do exactly the same thing, the Twitter page doesn't fully load until it is selected.


Main system: Asus Maximus VIII Hero, i7-6700k stock, Noctua D14, G.Skill Ripjaws V 3200 2x8GB, Gigabyte GTX 1650, Corsair HX750i, In Win 303 NVIDIA, Samsung SM951 512GB, WD Blue 1TB, HP LP2475W 1200p wide gamut

Desktop Gaming system: Asrock Z370 Pro4, i7-8086k stock, Noctua D15, Corsair Vengeance Pro RGB 3200 4x16GB, Asus Strix 1080Ti, NZXT E850 PSU, Cooler Master MasterBox 5, Optane 900p 280GB, Crucial MX200 1TB, Sandisk 960GB, Acer Predator XB241YU 1440p 144Hz G-sync

TV Gaming system: Asus X299 TUF mark 2, 7920X @ 8c8t, Noctua D15, Corsair Vengeance LPX RGB 3000 8x8GB, Gigabyte RTX 2070, Corsair HX1000i, GameMax Abyss, Samsung 970 Evo 500GB, LG OLED55B9PLA

VR system: Asus Z170I Pro Gaming, i7-6700T stock, Scythe Kozuti, Kingston Hyper-X 2666 2x8GB, Zotac 1070 FE, Corsair CX450M, Silverstone SG13, Samsung PM951 256GB, Crucial BX500 1TB, HTC Vive

Gaming laptop: Asus FX503VD, i5-7300HQ, 2x8GB DDR4, GTX 1050, Sandisk 256GB + 480GB SSD

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, porina said:

I just tried Twitter on both Chrome (my usual) and Edge on Windows. Both do exactly the same thing, the Twitter page doesn't fully load until it is selected.

I just did some testing too, from 5 twitter tabs I opened in the background, it only fully loaded 1 (the middle one weirdly) 

Tho it did only take like a split second to load the other tabs... so yeah that seems to be twitter specific somehow... if this is new im sure someone will make an add-on to circumvent this, though I'm not aware of anything like this.

 

 


RYZEN 5 3600 | MSI GTX 1060 6GB GAMING X | 16GB CORSAIR VENGEANCE LPX 3200 DDR4 | MSI B350M MORTAR | 250GB SAMSUNG EVO 860 | 4TB TOSHIBA X 300 | 1TB TOSHIBA SSHD | 120GB KINGSTON SSD | WINDOWS 10 PRO | INWIN 301| BEQUIET PURE POWER 10 500W 80+ SILVER | ASUS 279H | LOGITECH Z906 | DELL KB216T | LOGITECH M185 | SONY DUALSHOCK 4

 

LENOVO IDEAPAD 510 | i5 7200U | 8GB DDR4 | NVIDIA GEFORCE 940MX | 1TB WD | WINDOWS 10 GO HOME 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×