Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Kaneno

Have 16gb but only 8 showing up

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hey guys, need some help here. What hapend is I had my 2x8 ram installed. I then took it out to test some other sticks, I then put my 2x8 kit back in and only 8gb is usabily and the rest is hardware reserved. I tryed moving the ram around but with no luck. I they put back in the other ram and with the same issue. 

 

 

Amd 8350

2x8gb ram

Asrock 980 pro3 R.20

15968655508001998413752715442761.jpg

Link to post
Share on other sites

Finding a few possible solutions, make sure the ram sticks are in slots 2&4 or 1&3 (preferably 2&4)
If that's done this thread has instructions to run ms config and check configuration stuff, and the post under it has instructions to check a setting in bios https://superuser.com/questions/56157/why-is-all-my-extra-ram-marked-as-hardware-reserved-in-windows-7


r5 3600 4.175GHz@1.1875v | Noctua Nh l9x65 am4 | MSI b450i gaming ac | crucial ballistix 2x8 3600mhz | 256GB Samsung 950 pro nvme | 1TB Adata su800 | 4TB HGST drive | Silverstone SX500-LG | Silverstone ML08

HTPC i3 7300 | Gigabyte GA-B250M-DS3H | 16GB G Skill | Adata XPG SX8000 128GB M.2 | Many HDDs | Msi rx 560 aero itx | Rosewill FBM-01 | Corsair CXM 450W

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Newegg

×