Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Snowarch

really bad fps gtav

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

https://www.userbenchmark.com/PCGame/FPS-Estimates-Grand-Theft-Auto-V/3727/153864.347462.Max.1080p.0

 

only a few settings high some lows, i get 40 fps, same resolution, same gpu basically. why is my fps so bad? i have 8086k, close enough to 8700k, yet that. why qnd how do i fix it?


main rig:

CPU: 8086k @ 4.00ghz-4.3 boost

PSU: 750 watt psu gold (Corsair rm750)

gpu:axle p106-100 6gbz msi p104-100 @ 1887+150mhz oc gpu clock, 10,012 memory clock*2(sli?) on prime w coffee lake igpu

Mobo: Z390 taichi ultimate

Ram: 2x8gb corsair vengence lpx @3000mhz speed

case: focus G black

OS: ubuntu 16.04.6 

Cooler: mugen 5 rev b,

Storage: 860 evo 1tb/120 gb corsair force nvme 500

 

backup

8gb ram celeron laptop/860 evo 500gb

Link to post
Share on other sites

Linux is why.


SLAMD-XT  Ryzen 2600X 4.125ghz 1.26v~Gigabyte B450 Aorus ELITE~16GB Corsair Vengeance 3000mhz C15~Arcting Cooling Freezer 34 Esports Duo~Gigabyte Aorus RX 5700-XT~CIT chassis~120GB PNY SSD~WD BLUE 3D NAND 1TB SSD M.2~Phobya 120mm G.Silent's~SuperFlower Leadex III GOLD~Razer Basilisk~RedDragon Kumura

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

so 50+ fps loss because os? i thought it was maybe 30 or so id lose since people say "slight lag" usually. weird.


main rig:

CPU: 8086k @ 4.00ghz-4.3 boost

PSU: 750 watt psu gold (Corsair rm750)

gpu:axle p106-100 6gbz msi p104-100 @ 1887+150mhz oc gpu clock, 10,012 memory clock*2(sli?) on prime w coffee lake igpu

Mobo: Z390 taichi ultimate

Ram: 2x8gb corsair vengence lpx @3000mhz speed

case: focus G black

OS: ubuntu 16.04.6 

Cooler: mugen 5 rev b,

Storage: 860 evo 1tb/120 gb corsair force nvme 500

 

backup

8gb ram celeron laptop/860 evo 500gb

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

could it be the driver? 418 nvidia propriatary. i can swap to 430 with just a click but steam itself doesnt open on 430.


main rig:

CPU: 8086k @ 4.00ghz-4.3 boost

PSU: 750 watt psu gold (Corsair rm750)

gpu:axle p106-100 6gbz msi p104-100 @ 1887+150mhz oc gpu clock, 10,012 memory clock*2(sli?) on prime w coffee lake igpu

Mobo: Z390 taichi ultimate

Ram: 2x8gb corsair vengence lpx @3000mhz speed

case: focus G black

OS: ubuntu 16.04.6 

Cooler: mugen 5 rev b,

Storage: 860 evo 1tb/120 gb corsair force nvme 500

 

backup

8gb ram celeron laptop/860 evo 500gb

Link to post
Share on other sites

One thing I noticed is that gta runs very strangely with gsync. Basically, it would force vsync on and halve my refresh rate even when I was running under my panel's refresh rate. My solution was to leave gsync enabled and use fastsync instead of vsync on. And turn vsync off in game. My framerate started acting correctly after I did this. Even if you aren't using gsync, it's worth a shot.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

im using a 60htz tv with 1080p resolution. ill try this when i can. 


main rig:

CPU: 8086k @ 4.00ghz-4.3 boost

PSU: 750 watt psu gold (Corsair rm750)

gpu:axle p106-100 6gbz msi p104-100 @ 1887+150mhz oc gpu clock, 10,012 memory clock*2(sli?) on prime w coffee lake igpu

Mobo: Z390 taichi ultimate

Ram: 2x8gb corsair vengence lpx @3000mhz speed

case: focus G black

OS: ubuntu 16.04.6 

Cooler: mugen 5 rev b,

Storage: 860 evo 1tb/120 gb corsair force nvme 500

 

backup

8gb ram celeron laptop/860 evo 500gb

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

wait can a tv do that? @rmgdnz

 

 

if not is there a bottleneck that severe? 8086k +16gb ram and 1060 6gb. have an ssd, but soom will have 120gb nvme ssd as boot drive/os holder, and 1tb ssd as storage for else. the nvme is for a slight speed boost.


main rig:

CPU: 8086k @ 4.00ghz-4.3 boost

PSU: 750 watt psu gold (Corsair rm750)

gpu:axle p106-100 6gbz msi p104-100 @ 1887+150mhz oc gpu clock, 10,012 memory clock*2(sli?) on prime w coffee lake igpu

Mobo: Z390 taichi ultimate

Ram: 2x8gb corsair vengence lpx @3000mhz speed

case: focus G black

OS: ubuntu 16.04.6 

Cooler: mugen 5 rev b,

Storage: 860 evo 1tb/120 gb corsair force nvme 500

 

backup

8gb ram celeron laptop/860 evo 500gb

Link to post
Share on other sites
On 4/3/2020 at 9:19 PM, Snowarch said:

wait can a tv do that? @rmgdnz

 

 

if not is there a bottleneck that severe? 8086k +16gb ram and 1060 6gb. have an ssd, but soom will have 120gb nvme ssd as boot drive/os holder, and 1tb ssd as storage for else. the nvme is for a slight speed boost.

If possible you should try it in Windows to see if it's something with Linux.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×