Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Majsterek

Trubleshooting GTX 1080 SLI

Recommended Posts

That's FireStrike Extreme, not normal FireStrike. 


X58-X79-X99-X299 lads: Intel HEDT Xeon/i7 Megathread - Murica (But International) Parrot Gang

 


X79 Rig (Done) - (Current Main)- i7 4930K @ 4.5GHz - EVGA CLC 280 w/NF-P14s fans - EVGA X79 Dark - 16GBGB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 @ 1600Mhz CL9 XMP - EVGA XC Ultra 1660 Ti - MX500 1TB - 2x Seagate Barracuda Compute 2TB - EVGA 1000W G3 w/CableMod PRO Carbon cables - Phanteks P400 (White) - NF-P12

 

Big Rig (Archived) - (Shelved, soon to be project) - i7 5960X -> soon to be 6950X - Custom Loop (CPU only): 2x 360GTS with EK-ZMT/Stubbies and EK D5 pump/res combo - EVGA X99 Classified - 32GB (4x8GB) HyperX Predator DDR4 @ 3200MHz CL16 XMP - will be a Vega 56 or 2060 Super, eventually SLI 1080 Tis- 1TB 970 Evo - Corsair RM1000i - Phanteks Enthoo Evolv ATX TG - 6x iPPC NF-F12 2000 
 

X58 Rig (Mostly Done) - (Alt Rig 2) - Xeon X5675 @ 4.4/3.7 core/uncore- NH-D15S - EVGA X58 Classified SLI 4-Way - 24GB (3x8GB) HyperX Savage Red DDR3 @ 1750Mhz CL9-10-10-27 - 2x EVGA Classified 780s - 120GB HyperX SSD - ASUS or Liteon DVD-RW drive, forget which - EVGA 1600W T2 - Corsair 750D - 5x iPPC NF-A14 3000 PWM

 

2019 13" rMBP (i5/8GB/256GB) {work} - 2012 13" MBP (i5/16GB/525GB) {mine} - iPhone 11 Pro Max + Apple Watch S3 42mm - iPod Classic 6G 80GB running Rockbox + iPod Classic 5.5G Enhanced 30GB also on Rockbox - iPhone X - iPhone 4S on iOS 6.1.3

 

whip and nae nae

Link to post
Share on other sites

looks like there is something fishy going on with your RAM. i see 3 modules on a quad channel platform, and one dimm at only 4 GB?


X399M Taichi - Threadripper 1950X - RTX 2080 - Trident Z Royal gold - Lian Li PC-Q37 mATX MOD - EVGA 850 G2 - Full Custom Watercooling

BlackMac Woody  60% Keyboard

 

Hardware currently Folding: RTX 2080Ti - GTX 750Ti - (2X) Xeon E5 2650V2

Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, Majsterek said:

anyway it should get around 20 k , https://www.3dmark.com/fs/22201160 

That score is a bit low.

I don't overclock my 1080 SLI rig so this should be about the minimum.

One card is a EVGA SC and the other is a Gigabyte Extreme.

https://www.3dmark.com/3dm/45245292?

 

On benches the cards run at about 1911mhz.

This is what it looks like running Heaven in a window.  

Heaven1080SLI.thumb.jpg.fb4344db0d141cba6c10b15338046700.jpg

 


RIG#1 CPU: Intel i7 8086k | Motherboard: ASUS ROG Maximus X Hero | RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 3200 | GPU: EVGA GeForce RTX 2080 ti FTW3 ULTRA | PSU: Corsair CORSAIR AX860W | Case: Cooler Master HAF 922 | Cooler: Noctua NH-D15 | SSD: Samsung 970 EVO 2TB | Monitor: LG 38" 3840 x 1600 75hz


RIG#2 CPU: Intel i7 8086k | Motherboard: ASUS ROG Maximus X Hero | RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 16GB DDR4 3200 | GPU: EVGA GeForce RTX 2080 ti XC | PSU: Corsair RMx1000W | Case: Cooler Master HAF X | Cooler: Noctua NH-D15 | SSD#1: Crucial MX300 2.5" 1TB | SSD#2: Crucial MX500 2.5" 1TB | Monitor: LG 55" 4k B9 OLED TV  

 

Rig#3 CPU: Intel i7 6700k | Motherboard: ASUS Z170-Pro | RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 16GB DDR4 3200 | GPU: EVGA GeForce GTX 1080 ti | PSU: Corsair 650 | Case: Cooler Master HAF X | Cooler: Intel | HDD: WD Black 5TB | Monitor: LG 32" 4k 60hz 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Yes I used to have 16 GB of ram 2x8 GB from good ram and i got 8gb and 4 gb from HYPER x from a broken PC . In Gigabite Extream engine I mad the Core clocs the same by rising the clock speed in the card witch had it a bit lower and i got 22 k in Firestrike https://www.3dmark.com/3dm/45247009? 

 

I think i should flash the card bios to the same one as one is a bit different to the other Both are the OVERCLOCKED Windforce edition but one has RGB the second one no RGB an for some reson they have different clock speeds out of the box. 

Card 2image.png.068f130505eb738d6f5d8cb3b8f9cf5d.png

 

 

Card 1 image.png.2b8e806303e58b92fd9f802363e5f226.png

 

 

My ram is defently strange image.thumb.png.b99f4b319004af2a1bc7a6c96ba60557.png

 

In device manager it reads 4 Ram stick but the motherboard bios can only see 3 sticks. i KNOW it is bad practice to put different compacity rams and different brands but is better more ram then less in my head. 

 

The clock speed modification seem to duble the FPS in Firestirke . I will run more tests and see if this is one off 

 

But in SLI they should run at the speed of the slowest card . I mean this makes no sens to me that i have to set the clock of every card seperetly so they are the same. Somthing is wrong. 

 

I was trying to hire somone who knows better but i cant find anyone in my city who knows what they are doing . 

 

Any other sugestions ? 

image.png.ad6e1bf95b37919124190e756bad8b07.png

 

Link to post
Share on other sites

So those two cards should score 20k+ on extreme? Do you have the record with the 1080 die?

So you’d score 40k+ on the regular fire strike right?


Main RIg Corsair Air 540, I7 8700k, ASUS ROG Strix Z370-H, G.Skill TridentZ 16GB, EVGA 1080TI SC Black, EVGA 850 GQ, Acer xG270HU 2560x1440@144hz

 

Spare RIg Corsair Air 540, I7 4770K, Asus Maximus VI Extreme, G.Skill Ares 32Gb, EVGA 1080sc & 1060 SSC, Corsair CX850M, Acer KG251Q 1920x1080@240hz 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 hours ago, Mick Naughty said:

So those two cards should score 20k+ on extreme? Do you have the record with the 1080 die?

So you’d score 40k+ on the regular fire strike right?

they should score around 16 on extreme https://www.3dmark.com/3dm/45245292?

 

 

this is my score on firestrike normal https://www.3dmark.com/3dm/45247009? 

Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Majsterek said:

 

15 minutes ago, Majsterek said:

they should score around 20 on extreme https://www.3dmark.com/3dm/45245292?

 

 

this is my score on firestrike normal https://www.3dmark.com/3dm/45247009? 

Oh you meant just graphic score. I thought you meant combined. 
 

If that’s the case you have a ways to go. Mine scored almost 38k with no overclock. Actually ran lower than normal as I took the good coolers off and out the fe blowers on as I wanted to see how well gpu actually works for when they were on water. 


Main RIg Corsair Air 540, I7 8700k, ASUS ROG Strix Z370-H, G.Skill TridentZ 16GB, EVGA 1080TI SC Black, EVGA 850 GQ, Acer xG270HU 2560x1440@144hz

 

Spare RIg Corsair Air 540, I7 4770K, Asus Maximus VI Extreme, G.Skill Ares 32Gb, EVGA 1080sc & 1060 SSC, Corsair CX850M, Acer KG251Q 1920x1080@240hz 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 minutes ago, Mick Naughty said:

Oh you meant just graphic score. I thought you meant combined. 
 

If that’s the case you have a ways to go. Mine scored almost 38k with no overclock. Actually ran lower than normal as I took the good coolers off and out the fe blowers on as I wanted to see how well gpu actually works for when they were on water. 

16 k is the total score on extreme 1080 sli no overclock for our freind above i got 23k on SLI firestike 1.1 

 

Can you send the link to your score so i can analize it 

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Majsterek said:

16 k is the total score on extreme 1080 sli no overclock for our freind above i got 23k on SLI firestike 1.1 

 

Can you send the link to your score so i can analize it 

https://www.3dmark.com/fs/13617501
Never got to run it with my better processor or with both of the sc cards. Which boost to 2000 together and not this dell fe card holding one of them back. 


Main RIg Corsair Air 540, I7 8700k, ASUS ROG Strix Z370-H, G.Skill TridentZ 16GB, EVGA 1080TI SC Black, EVGA 850 GQ, Acer xG270HU 2560x1440@144hz

 

Spare RIg Corsair Air 540, I7 4770K, Asus Maximus VI Extreme, G.Skill Ares 32Gb, EVGA 1080sc & 1060 SSC, Corsair CX850M, Acer KG251Q 1920x1080@240hz 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

this is my extreme score https://www.3dmark.com/3dm/45395302? but both cards overclocked a little to 2000 mhz and cpu after every restart uses defult setings . 

 

My screen is somtimes flashing and browser is gliching not moving. Can it be because of my ram not the same size and manufacture ? 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×