Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
EJ326

My monitor is flickering very bad

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Setup:

Monitor - BenQ DL2020

GPU - Asus Gtx 1050ti

CPU - Intel i5-8400

Mobo - Asus TUF H370 (non wifi)

PSU - forgot the brand 450W

RAM - 2x8GB Kingston HyperX Fury

HDD - 2x Toshiba 1TB

 

Happened a while ago. Bumped my knee into the table. Table wobbled and so is my monitor. After a few minutes, the flickering starts to happen. This is what it looks like:

https://drive.google.com/folderview?id=12eeCS5fbShpOkXS3ljx1FKuSHJcUk6Av

First thing I did was to unplug and plug the DVI cable. No luck. Then I reseated my GPU. No luck. Tried to restart my PC. Still no luck. Noticed that when i unplugged the DVI cable, the message "no signal cable detected" was still flickering and the start-up display of the monitor isn't showing up as well. Although it comes back to normal every after ~30-ish minutes.

 

Soi am narrowing it down to the monitor as the culprit. My BenQ DL2020 is 3yrs old right now. Just by the context of this, can someone kindly confirm if this is the right assumption? So that i could solve this immediately.

 

Im a college student and i dont have a laptop so its kind of a hassle to bring this to a service store and wait for a couple of days cuz they said that they have a queue of pc to be diagnosted before me.

 

Thank you for taking time to read this! First post, really need help T_T

 

Link to post
Share on other sites

I would try a different cable just to be safe. Also try a different cable standard instead of DVI, try HDMI or Display Port if the monitor supports it. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VI Hero | EVGA RTX 2080ti Black | Flare X 16-16-16-32 3600mhz 16gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

Samsung 850 evo 250gb | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 2x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

Ryzen 7 1800x | Asrock B450M Pro 4 | 16gb G.Skill Flare X 3200mhz | EVGA B3 450w | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv | Elgato HD60 Pro | Elgato 4k60 Pro mk.2

 

Link to post
Share on other sites

its mostly dead. I personalty have had dead monitors that sort of work sometimes. Get a cheap oem dell, hp, lenovo, or whatever monitor from your local classifieds like craigslist for like 20 bucks or less if you can to get you through while you save up money. This vid has a couple cheap options too: (I feel for you dude. sorry this happened)

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×