Jump to content

USB going on MB??

So on anther system in the house a usb stick with a OS live install booted up fine, this one front & back USB The OS didn't boot. Hoe do I check my ports. My USB Keyboard is fine though. The USB flash drive is good, we checked it a few before, so it is not the stick. Windows never spits out and USB error though.

GIGABYTE B550I AORUS PRO AX (AM4 AMD/B550/Mini-Itx/Dual M.2/SATA 6Gb/s/USB 3.2 Gen 1/WiFi 6/2.5 GbE LAN/PCIe4.0/Realtek ALC1220-Vb/DisplayPort 1.4/2xHDMI 2.0B/RGB Fusion 2.0/DDR4/Gaming Motherboard) ,AMD Ryzen 7 5800X 8-core, 16-Thread Unlocked 4.7 GHz, TEAMGROUP T-Force Vulcan Z DDR4 16GB (2 x 8GB) 3200MHz (PC4 25600) Ram, EVGA GeForce RTX 3060 Ti XC Gaming, 08G-P5-3663-KL, 8GB GDDR6, Metal Backplate, LHR

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

11 minutes ago, Edward78 said:

So on anther system in the house a usb stick with a OS live install booted up fine, this one front & back USB The OS didn't boot. Hoe do I check my ports. My USB Keyboard is fine though. The USB flash drive is good, we checked it a few before, so it is not the stick. Windows never spits out and USB error though.

Maybe because secure boot is on ?

There is approximately 99% chance I edited my post

Refresh before you reply

__________________________________________

ENGLISH IS NOT MY NATIVE LANGUAGE, NOT EVEN 2ND LANGUAGE. PLEASE FORGIVE ME FOR ANY CONFUSION AND/OR MISUNDERSTANDING THAT MAY HAPPEN BECAUSE OF IT.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

26 minutes ago, Poinkachu said:

Maybe because secure boot is on ?

Nope, the Blue ray is the same. I can boot into linux just fine. It is Manjaro roo, so that won't boot with sec. boot on. It seems something is up with my MB, but I have no idea what to search on google. MSI Performance Gaming AMD Ryzen 1st and 2nd Gen AM4 M.2 USB 3 DDR4 HDMI Display Port Mini-ITX Motherboard (B450I GAMING Plus AC) I don't think that even has Sec. boot.

GIGABYTE B550I AORUS PRO AX (AM4 AMD/B550/Mini-Itx/Dual M.2/SATA 6Gb/s/USB 3.2 Gen 1/WiFi 6/2.5 GbE LAN/PCIe4.0/Realtek ALC1220-Vb/DisplayPort 1.4/2xHDMI 2.0B/RGB Fusion 2.0/DDR4/Gaming Motherboard) ,AMD Ryzen 7 5800X 8-core, 16-Thread Unlocked 4.7 GHz, TEAMGROUP T-Force Vulcan Z DDR4 16GB (2 x 8GB) 3200MHz (PC4 25600) Ram, EVGA GeForce RTX 3060 Ti XC Gaming, 08G-P5-3663-KL, 8GB GDDR6, Metal Backplate, LHR

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

do a clean install on a another computer that works and when it says to restart to finish install shut it off and put that drive in the computer you want to work and finish the install !!! when doing usb installs I use a usb with a light on it to know if the computer is reading it !!!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

13 hours ago, scruffballz_86 said:

or just burn yourself a boot disc !!!!

Sec. boot disabled, the Manjaro site said you have to pick some option before burn. Hopefully that is it. Odd though the pld sys boots iy up fine, I am about ready to give up for now atleast. Somethibg seems up 3ith my board. Oddly my USB KB seems fine. ysb On USB & Opt they both stop before KDE comes up,the screen is a blank blue screen then it goes no farther.

GIGABYTE B550I AORUS PRO AX (AM4 AMD/B550/Mini-Itx/Dual M.2/SATA 6Gb/s/USB 3.2 Gen 1/WiFi 6/2.5 GbE LAN/PCIe4.0/Realtek ALC1220-Vb/DisplayPort 1.4/2xHDMI 2.0B/RGB Fusion 2.0/DDR4/Gaming Motherboard) ,AMD Ryzen 7 5800X 8-core, 16-Thread Unlocked 4.7 GHz, TEAMGROUP T-Force Vulcan Z DDR4 16GB (2 x 8GB) 3200MHz (PC4 25600) Ram, EVGA GeForce RTX 3060 Ti XC Gaming, 08G-P5-3663-KL, 8GB GDDR6, Metal Backplate, LHR

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

if it is too old you might have to wait to 1hr. to build the system for it means it is to old !!! if it loads faster you have the right version !!!

but it seams you didn't wait long enough you can hit (ecs) to see how far your build is at on load up !!! if not just load a hard drive up with what you want but never hit the reboot button and throw the drive in what you want and it should update the files if need be for the new. system if you added your wifi in earlier !!!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×