Jump to content

PC Issue

McCreepy
 Share

Wasn't sure where else to post it as this was the only place I know of where I could post it but since the start of the month, I've been noticing I've been having major issues with my computer. It currently freezes every 30 or so seconds when I'm playing games or just on the web. I am unsure what is causing the issue but my CPU is 100% whilst playing games but it's always been like this and my GPU is about 10% - 30% usage most times. Can try and provide any other information if asked but I am not sure what the issue is with this as it only started start of month and I cannot even use a web browser without my pc freezing.

 
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Have you done anything to ensure you aren't suffering from some malware?

I WILL find your ITX build thread, and I WILL recommend the SIlverstone Sugo SG13B

 

Primary PC:

i7 8086k - EVGA Z370 Classified K - G.Skill Trident Z RGB - WD SN750 - Jedi Order Titan Xp - Hyper 212 Black (with RGB Riing flair) - EVGA G3 650W - dual booting Windows 10 and Linux - Black and green theme, Razer brainwashed me.

Draws 400 watts under max load, for reference.

 

Linux Proliant ML150 G6:

Dual Xeon X5560 - 24GB ECC DDR3 - GTX 750 TI - old Seagate 1.5TB HDD - dark mode Ubuntu (and Win7, cuz why not)

 

Trash beauty:

Xeon X5550RX 570 4GB (defective) -Fattydove Racing 240GB - WD Blue 320GBHP Z400 - 6x2GB DDR3 1066 - EVGA 450W3

 

How many watts do I needATX 3.0 & PCIe 5.0 spec, PSU misconceptions, protections explainedgroup reg is bad

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

6 hours ago, McCreepy said:

Wasn't sure where else to post it as this was the only place I know of where I could post it but since the start of the month, I've been noticing I've been having major issues with my computer. It currently freezes every 30 or so seconds when I'm playing games or just on the web. I am unsure what is causing the issue but my CPU is 100% whilst playing games but it's always been like this and my GPU is about 10% - 30% usage most times. Can try and provide any other information if asked but I am not sure what the issue is with this as it only started start of month and I cannot even use a web browser without my pc freezing.

 

Could you post your PC specs, also memory speeds and if you got any overclock on the system in generel 🙂 

CPU: i7 9700K@5ghz all core (silence + summer)

cache x47, AVX offset 0

Motherboard: Asus Maximus XI Hero

RAM: Patriot Viper Steel 2x8gb@3733mhz @jedec cl15

PSU: EVGA SuperNova 750 G3

Mon:  LG 27GL850-B, 144Hz Nano IPS - G-Sync compatible/Freesync

GPU: EVGA 1080ti SC Black Edition w/ G12 bracket

Sound: Odac + Fiio E09K

Case: Fractal Design R6 TG Blackout

Storage: MP510 960gb and 860 Evo 500gb

Cooling: CPU: Kraken X62 - GPU: Kraken X42(RIP) -> X53 (From RMA)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×