Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Kayetump

Ryzen 5 2600 x XMP

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello all!

 

Thank you everyone in advance for any help you can provide. I have a AMD ryzen 5 2600 x setup, with 16 gigs of of ram on a Gigabyte Arous pro wifi motherboard. I have been running a XMP profile for about 6 months now without one problem. Randomly for the last few weeks my system keeps crashing or blue screen.

 

At 1st i thought it was a windows problem so i did a fresh install of windows.  Problem continued, I've taken off my XMP profile and manually overclocked my ram to 3000 mghz for now to see what happens ( So far no problems)

 

I'm just wondering if anyone has any idea on why this is happening to me? or if some other peopla also are having this problem

 

Thank you all!

Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Kayetump said:

Hello all!

 

Thank you everyone in advance for any help you can provide. I have a AMD ryzen 5 2600 x setup, with 16 gigs of of ram on a Gigabyte Arous pro wifi motherboard. I have been running a XMP profile for about 6 months now without one problem. Randomly for the last few weeks my system keeps crashing or blue screen.

 

At 1st i thought it was a windows problem so i did a fresh install of windows.  Problem continued, I've taken off my XMP profile and manually overclocked my ram to 3000 mghz for now to see what happens ( So far no problems)

 

I'm just wondering if anyone has any idea on why this is happening to me? or if some other peopla also are having this problem

 

Thank you all!

Have you updated the BIOS to F4 or F5? It help for memory stability, other then that it can be many things.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×