Jump to content
Phishing Emails & YouTube Messages - Fake Giveaway Read more... ×
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Zondaa

Apex Legends - Poor SLI performance [FIX]

Recommended Posts

50 minutes ago, SatanicPanic said:

How come Ballfade?  I just tweaked the existing "Apex Legends" profile and seemed to be fine?

Maybe just no luck for me, it did boost fps a little. But when I looked at afterburner  only 1 card was working hard, while the other was on a union break. 

Link to post
Share on other sites
On 2/11/2019 at 10:19 PM, Ballfade said:

You are going to have those artifact. Also spot shadows above low tank fps and in general I don't find it worth it. what resolution you playing and what is fps with the sli profile?

I'm @4K I agree with your point about the shadows but the artifacts really disturb me. Giving I'm not getting more FPS, I just play on 1 GPU at the time.

Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, NeoToxic said:

I'm @4K I agree with your point about the shadows but the artifacts really disturb me. Giving I'm not getting more FPS, I just play on 1 GPU at the time.

I play at high refresh 4k also, The artifacts only last for like the first 20 seconds or less of the map. You might not be setting up the profile correct. Feel free to hit me up if want to continue to try to get it to work.

Link to post
Share on other sites
On 2/11/2019 at 1:24 PM, erotokritos said:

hello, i have lenovo ideapad y510p with 2x GT755m. i have tried the titanfall profile and the 0x080000F5 profile, they both increase my fps dramatically from 15 to 60. But after 2-3 mins tha game crashes 😕 Any ideas ?  i get this error when i use Zondaa 's profile51704622_409372893167390_3699545594524598272_n.png.de16f4681970f54c01d46291fbaf4f03.png

 

 

On 2/11/2019 at 7:09 PM, sai228 said:

Same problem with the same laptop. Lol 

me too. same laptop same problem

Link to post
Share on other sites

From what I've seen, it seems some SLI bits don't work too well in menus, but works well in game.

 

Regardless, these appear to be the best profiles at the moment.

 

https://www.forum-3dcenter.org/vbulletin/showpost.php?p=11922553&postcount=3225

 

Some newer games require DX11 specific hacks and/or DX11 broadcast. In the case of Apex, it looks like the Wargame/Titanfall SLI bits works best with the Battlefield 1 DX11 specific hacks.


 

Gaming Rig
Spoiler

CPU: Intel i7-6850k @ 4.2GHz

GPU: 2x FE GTX 1080Ti

Memory: 16GB PNY Anarchy DDR4 3200MHz

Motherboard: ASRock X99 Extreme 4

 

Encoding Rig
Spoiler

CPU: Ryzen 7 1700 @ 3.7GHz

GPU: GTX 1050

Memory: 8GB Curcial Ballistix DDR4 2133MHz

Motherboard: Gigabyte AB350M-DS3H

 

Link to post
Share on other sites

It didn't work for me I have 2x GTX670s in SLI. So I thought I'd try out the Titanfall 2 SLI bit which did result in actually gaining performance. I only tried it for a bit though, there was a little glitch with some reflection in the tutorial (in the cave where you start). But the rest seems to be processed as normal.

The SLI bits for titanfall2 are:

0x000000F5

It seems many games use these SLI bits 

image.png

Link to post
Share on other sites
On 2/14/2019 at 8:03 PM, Ballfade said:

I play at high refresh 4k also, The artifacts only last for like the first 20 seconds or less of the map. You might not be setting up the profile correct. Feel free to hit me up if want to continue to try to get it to work.

Yes indeed I want it xD.
Tried w/ the profile in the link @Frankenburger posted, same result, I lose 3-4fps and still get the artifacts the first 20 seconds.

And I tried both Titanfall SLI profile and Titanfall 2 (and even some more).

Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, NeoToxic said:

Yes indeed I want it xD.
Tried w/ the profile in the link @Frankenburger posted, same result, I lose 3-4fps and still get the artifacts the first 20 seconds.

And I tried both Titanfall SLI profile and Titanfall 2 (and even some more).

Artifacts are a good indication that there's an issue with your setup. It could be memory related, considering how bandwidth heavy Apex is.


 

Gaming Rig
Spoiler

CPU: Intel i7-6850k @ 4.2GHz

GPU: 2x FE GTX 1080Ti

Memory: 16GB PNY Anarchy DDR4 3200MHz

Motherboard: ASRock X99 Extreme 4

 

Encoding Rig
Spoiler

CPU: Ryzen 7 1700 @ 3.7GHz

GPU: GTX 1050

Memory: 8GB Curcial Ballistix DDR4 2133MHz

Motherboard: Gigabyte AB350M-DS3H

 

Link to post
Share on other sites

Well, I have a 9900K CPU so only 16 PCI lanes, but when I play with the default profile I don't have those so 1x16 or 2x8 shouldn't be a problem imo.

Tested some other settings, not getting any better results.

 

Going to sleep now, I really want to get higher than 57 fps on training mode (because in actual game I get an average 45).

Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, NeoToxic said:

Well, I have a 9900K CPU so only 16 PCI lanes, but when I play with the default profile I don't have those so 1x16 or 2x8 shouldn't be a problem imo.

Tested some other settings, not getting any better results.

 

Going to sleep now, I really want to get higher than 57 fps on training mode (because in actual game I get an average 45).

I'm not sure you understand what I'm trying to say. Artifacts are usually caused by a hardware issue or fault.

The profile you downloaded is tested and confirmed working with GP104's, which means the artifacting isn't a result of simply enabling SLI.


 

Gaming Rig
Spoiler

CPU: Intel i7-6850k @ 4.2GHz

GPU: 2x FE GTX 1080Ti

Memory: 16GB PNY Anarchy DDR4 3200MHz

Motherboard: ASRock X99 Extreme 4

 

Encoding Rig
Spoiler

CPU: Ryzen 7 1700 @ 3.7GHz

GPU: GTX 1050

Memory: 8GB Curcial Ballistix DDR4 2133MHz

Motherboard: Gigabyte AB350M-DS3H

 

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Frankenburger said:

I'm not sure you understand what I'm trying to say. Artifacts are usually caused by a hardware issue or fault.

The profile you downloaded is tested and confirmed working with GP104's, which means the artifacting isn't a result of simply enabling SLI.

Well, I don't have any problem in other games like GTA V or Witcher 3 :3

Link to post
Share on other sites

Guys I found settings that give me the absolute best FPS I've had so far.  There are occasions where it seems to stutter despite the FPS being high, but this is best performance I've had yet without any real artifacts (except for some flickering in the main menus)

 

FYI - I have dual Titan X (Maxwell) GPUs:

 

apexSLI2.jpg

apexSLI.jpg

Link to post
Share on other sites

This boosted your FPS with SLI 1080TI's? I'm running the same setup and using this method I'm getting worse frames than with one card...

Could you share more details with me perhaps @Zondaa?

Link to post
Share on other sites
23 hours ago, KickAssDave said:

Guys I found settings that give me the absolute best FPS I've had so far.  There are occasions where it seems to stutter despite the FPS being high, but this is best performance I've had yet without any real artifacts (except for some flickering in the main menus)

 

FYI - I have dual Titan X (Maxwell) GPUs:

 

apexSLI2.jpg

apexSLI.jpg

Why do you put GPU count to 4?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×