Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Xiauj

Notifications for sub-forums I don't follow

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

As of recently, I've been getting 100% random notifications saying "[USER] has posted a topic in [SUB-FORUM]: [TITLE]" in certain sub-forums that I don't follow (..and Yes, I have double-checked!) and am aware that some people have had this issue before, including Me and so I was wondering if anyone else has had this happen within the past month or two..?

 

It's happened to Me at least 3(?) times within the past 7 days. One person has posted in the Air Cooling sub-forum and same for the Phones and Tablets sub-forum.

 

 

Thanks

-Xiauj


Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites

It's when someone posts in the wrong subforum and it gets moved to one you follow.


Quote me to see my reply!

SPECS:

CPU: Xeon X5650 OC'd to 4.4GHz @ 1.36V (courtesy of @XR6) Motherboard: Asus Sabertooth X58 RAM: 4x4GB G.Skill DDR3 1866MHz GPU: Asus RX 570 Strix Storage: WD Blue 1TB and a 128GB Kingston UV400 PSU: EVGA 600B Case: Fractal Design Define C Monitor: Dell G2410T and two Dell P2210 on a Steelcase Eyesite triple monitor stand Mouse: Logitech G403 Prodigy Wireless Keyboard: Dell AT101 GYUM97SK with white Alps and Lite-on SK-2002 keycaps Mousepad: Steelseries QcK Headset:  Sennheiser HD598SE

 

I like old-ass keyboards, Volvos, Thinkpads, and fountain pens.

 

Link to post
Share on other sites

If a user posts a topic in a subforum that you're following, and that topic is then moved elsewhere, the notification is updated but not removed.


HTTP/2 203

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, kelvinhall05 said:

It's when someone posts in the wrong subforum and it gets moved to one you follow.

1 minute ago, colonel_mortis said:

If a user posts a topic in a subforum that you're following, and that topic is then moved elsewhere, the notification is updated but not removed.

 

Oh Ok fair enough.

I'm still a bit confused though, because it says He (The User) posted in Air Cooling but it's been moved TO the Air Cooling forum? o.O Are you sure that's not a bug?

Is that how it should be working? To Me personally, that sounds odd.

 

 

Note-1.JPG.918f3a3d9694e1333f0bda4a911b40f9.JPG

Note-2.JPG.509c4bb39c6d1b120866c10fcd2e1ce0.JPGNote-3.thumb.JPG.4701439351aa325a5bbb276509804034.JPG


Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites
Just now, Xiauj said:

snip

Is it possible that you're following new content from that user?


How to setup MSI Afterburner OSD | How to make your AMD Radeon GPU more efficient with Radeon Chill

iPhone 8 Plus (Mid 2019 to present)

Samaritan XL (Early 2018 - present with 2019 GPU upgrades) - AMD Ryzen 7 1700X (8C/16T) , MSI X370 Gaming Pro Carbon, Corsair 16GB DDR4-3200MHz ,  Asus ROG Strix RX Vega 56 , Corsair RM850i PSU, Corsair H100i v2 CPU Cooler, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Seagate BarraCuda 2TB HDD (2018), Seagate BarraCuda 1TB HDD (2014), NZXT S340 Elite, Corsair ML 120 Pro, Corsair ML 140 Pro

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Xiauj said:

 

Oh Ok fair enough.

I'm still a bit confused though, because it says He (The User) posted in Air Cooling but it's been moved TO the Air Cooling forum? o.O Are you sure that's not a bug?

Is that how it should be working? To Me personally, that sounds odd.

~snip~

If I made a post in, say, graphics cards, but it was about CPUs, it would obviously get moved to the CPUs subforum. If you were following the CPUs subforum, then it would say that I posted a topic in that subforum.

Edited by TheRandomness

Quote me to see my reply!

SPECS:

CPU: Xeon X5650 OC'd to 4.4GHz @ 1.36V (courtesy of @XR6) Motherboard: Asus Sabertooth X58 RAM: 4x4GB G.Skill DDR3 1866MHz GPU: Asus RX 570 Strix Storage: WD Blue 1TB and a 128GB Kingston UV400 PSU: EVGA 600B Case: Fractal Design Define C Monitor: Dell G2410T and two Dell P2210 on a Steelcase Eyesite triple monitor stand Mouse: Logitech G403 Prodigy Wireless Keyboard: Dell AT101 GYUM97SK with white Alps and Lite-on SK-2002 keycaps Mousepad: Steelseries QcK Headset:  Sennheiser HD598SE

 

I like old-ass keyboards, Volvos, Thinkpads, and fountain pens.

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, AluminiumTech said:

Is it possible that you're following new content from that user?

Nope. There's only 3 things that He/She has posted and I don't follow His/Her profile.


Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, kelvinhall05 said:

If I made a post in, say, graphics cards, but it was about CPUs, it would obviously get moved to the CPUs subforum. If you were following the CPUs subforum, then it would say that I posted a topic in that subforum.

Ok that makes sense but why would I still get a notification for it though if I don't follow that sub-forum + person?

That's why I'm confused.


Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites
Just now, Xiauj said:

Ok that makes sense but why would I still get a notification for it though if I don't follow that sub-forum + person?

You might follow the subforum it was originally posted in, then moved from. Following the person has nothing to do with it.


Quote me to see my reply!

SPECS:

CPU: Xeon X5650 OC'd to 4.4GHz @ 1.36V (courtesy of @XR6) Motherboard: Asus Sabertooth X58 RAM: 4x4GB G.Skill DDR3 1866MHz GPU: Asus RX 570 Strix Storage: WD Blue 1TB and a 128GB Kingston UV400 PSU: EVGA 600B Case: Fractal Design Define C Monitor: Dell G2410T and two Dell P2210 on a Steelcase Eyesite triple monitor stand Mouse: Logitech G403 Prodigy Wireless Keyboard: Dell AT101 GYUM97SK with white Alps and Lite-on SK-2002 keycaps Mousepad: Steelseries QcK Headset:  Sennheiser HD598SE

 

I like old-ass keyboards, Volvos, Thinkpads, and fountain pens.

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, kelvinhall05 said:

You might follow the subforum it was originally posted in, then moved from. Following the person has nothing to do with it.

Yeah I guess that could have happened too.

 

Meh, I dunno. Maybe I'm understanding this entirely wrong but it still seems odd to Me why I got the notification for the sub-forum+user+post that I don't follow :|


Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Xiauj said:

Yeah I guess that could have happened too.

 

Meh, I dunno. Maybe I'm understanding this entirely wrong but it still seems odd to Me why I got the notification for the sub-forum+user+post that I don't follow :|

Actually it's just like that, and the way Mortis said it. That thread was posted into some subforum you follow, General Discussion maybe, and then moved. Which means notification text is updated, but system doesn't remove it.


^^^^ That's my post ^^^^
<-- This is me --- That's your scrollbar -->
vvvv Who's there? vvvv

Link to post
Share on other sites
13 hours ago, kelvinhall05 said:

If I made a post in, say, graphics cards, but it was about CPUs, it would obviously get moved to the CPUs subforum. If you were following the CPUs subforum, then it would say that I posted a topic in that subforum.

No, you get notified about a topic iff it is originally posted in a section that you follow. If it gets moved out of the section you follow, you keep the notification (but the location is updated to match the new location), and if it gets moved into a section you follow, you don't get notified.

13 hours ago, Xiauj said:

Oh Ok fair enough.

I'm still a bit confused though, because it says He (The User) posted in Air Cooling but it's been moved TO the Air Cooling forum? o.O Are you sure that's not a bug?

Is that how it should be working? To Me personally, that sounds odd.

That is working as intended - the way the notification is stored in the database, it doesn't actually keep track of where it was posted. When you view the notification, it looks up the current location of the topic and includes that in the notification. It is weird, but it can't be spun as a bug for IPS, and therefore most likely won't be changed.


HTTP/2 203

Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Original PosterOP

Ok so... I don't know what to say from here on but.., I've just had this happen to Me yet again.. just now:

I just got home and am seeing a notification that says ^-- "[USER] has posted a topic in [SUB-FORUM]: [TITLE]" but this time... it was in the PC Gaming sub-forum and not the Air Cooling which happened a while back (Scroll up and read the OP) -_- I do not follow the PC-Gaming sub-forum and have double-checked to be sure:

Edit: And no I don't follow the User's profile either.

LTT-1.thumb.JPG.ca9ad4e4635b75b8bbd46c0d386781cb.JPG

There must be something weird happening on My side or something on the website's side.. o.O

Is this still intended? Because it sounds like a bug to me personally

Edited by Xiauj
Added a extra note

Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites
Just now, Xiauj said:

Ok so... I don't know what to say from here on but.., I've just had this happen to Me yet again.. just now:

I just got home and am seeing a notification that says ^-- "[USER] has posted a topic in [SUB-FORUM]: [TITLE]" but this time... it was in the PC Gaming sub-forum and not the Air Cooling which happened a while back (Scroll up and read the OP) -_- I do not follow the PC-Gaming sub-forum and have double-checked to be sure:

There must be something weird happening on My side or something on the website's side.. o.O

You follow another section, probably Tech News but I can't easily check.

That topic was originally posted in that section, so you were notified about it.

The topic was then move to PC Gaming. When that happens, you keep the notification, but the location is updated.


HTTP/2 203

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

@colonel_mortis Hey, I hate reviving old topics like this but I wanted to clarify something with You, if that's Ok? :S

 

So, earlier I saw a notification amongst others saying "[User] has posted a topic in New Builds and Planning: [Topic-Name/Title]". I have checked and yes, I do follow the NB&P Sub-Forum with the following preference: "One email per day with all new content from that day".

 

I don't follow the User, I don't follow His/Her topic and as well as we all know, NB&P has LOADS of topics being made in it almost every day :P soooo... I'm getting confused (again). I dunno how it appeared as a notification on the drop-down menu xD.

 

It's a 100% freshly made topic and as far as I can tell, it hasn't been moved by a moderator which is how I kinda got confused before (scroll up in this topic).

The original post/comment in this topic by the user is the only post He/She has made > 1 post count.

 

 

 

Spoiler

Sorry if I'm making this sound a bit confusing btw lol, it's hard to explain.

 


Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Xiauj said:

@colonel_mortis Hey, I hate reviving old topics like this but I wanted to clarify something with You, if that's Ok? :S

 

So, earlier I saw a notification amongst others saying "[User] has posted a topic in New Builds and Planning: [Topic-Name/Title]". I have checked and yes, I do follow the NB&P Sub-Forum with the following preference: "One email per day with all new content from that day".

 

I don't follow the User, I don't follow His/Her topic and as well as we all know, NB&P has LOADS of topics being made in it almost every day :P soooo... I'm getting confused (again). I dunno how it appeared as a notification on the drop-down menu xD.

 

It's a 100% freshly made topic and as far as I can tell, it hasn't been moved by a moderator which is how I kinda got confused before (scroll up in this topic).

The original post/comment in this topic by the user is the only post He/She has made > 1 post count.

 

 

 

  Hide contents

Sorry if I'm making this sound a bit confusing btw lol, it's hard to explain.

 

What was the topic?


HTTP/2 203

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, colonel_mortis said:

What was the topic?

 

It was this one -^


Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Xiauj said:

 

It was this one -^

That topic was moved, though I can't tell where from.


HTTP/2 203

Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Original PosterOP
On 3/30/2019 at 11:05 PM, colonel_mortis said:

That topic was moved, though I can't tell where from.

Oh was it? Ahhhhhh... I see. That explains it then xD. I just assumed it hadn't been moved and it was a fresh topic primarily because no moderators had left a comment saying it's been moved.

 

Is there a way to prevent this happening in the future? If not, that's ok :) .. am just curious.

 

 

EDIT (7th April 2019): It's happened yet again! :|xD sigh

 

EDIT (29th April 2019): It's happened yet again but in the CPUs, Motherboards, and Memory sub-forum.

 

EDIT (1st June 2019): Ok now this one is weird....:

I'm getting notifications saying [USER], [USER], etc... commented on this topic:

 

I don't follow this sub-forum (Troubleshooting) or this particular topic, or even this user... xD

Edited by Xiauj
Added an extra-note

Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Xiauj said:

Oh was it? Ahhhhhh... I see. That explains it then xD. I just assumed it hadn't been moved and it was a fresh topic primarily because no moderators had left a comment saying it's been moved.

 

Is there a way to prevent this happening in the future? If not, that's ok :) .. am just curious.

Not possible without a change from IPS, so it's not going to be changing.


HTTP/2 203

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Hey @colonel_mortis Quick question? :

Has anyone else reported this recently? I hate reviving old topics like this but I'm beginning to notice this happening a lot more frequently. At least every 1-2 days. Not for any particular sub-forum by the way. I'm beginning to think this is a definite bug :| I did include some that happened in the above comment in bold but haven't edited it recently.


Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Xiauj said:

Hey @colonel_mortis Quick question? :

Has anyone else reported this recently? I hate reviving old topics like this but I'm beginning to notice this happening a lot more frequently. At least every 1-2 days. Not for any particular sub-forum by the way. I'm beginning to think this is a definite bug :| I did include some that happened in the above comment in bold but haven't edited it recently.

There have been no code changes recently, so I'm almost certain that it's just topics that have been moved.

On 3/30/2019 at 11:09 PM, Xiauj said:

EDIT (1st June 2019): Ok now this one is weird....:

I'm getting notifications saying [USER], [USER], etc... commented on this topic:

 

I don't follow this sub-forum (Troubleshooting) or this particular topic, or even this user... xD

That topic was split off from the PSU tiers topic, which might cause the notifications to be slightly funky.


HTTP/2 203

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 minutes ago, colonel_mortis said:

There have been no code changes recently, so I'm almost certain that it's just topics that have been moved.

That topic was split off from the PSU tiers topic, which might cause the notifications to be slightly funky.

Ok np.

Like I said, it has been happening a lot often than expected, I just haven't updated the comment recently.

Just seems odd that it's happening this much even if the code hasn't been tweaked.


Hey I'm Xiauj ^_^ Wassup :3

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×