Jump to content

Help please

Go to solution Solved by TetraSky,

Is everything plugged in properly?

Did the fans look like they were about to spin at all or just the RAM? 
Is there still power in the wall outlet you're connected to ? (if the breaker jumped or not)
Did you try to boot the PC using a screwdriver and not the power button of the case? (unplug the front IO and manually short the two PWR Switch pins together using a screwdriver, pin 6 and 8)

Spoiler

image.png.9376d5e8eaf9ecf016be5cd73e675f87.png


Could you post pictures of the insides and entire back of the case so we can see what you did ? (high quality in good lighting and capture everything over multiple angles, not just select areas like so many tends to do, preferably... If you have a potato camera, forget I asked)

Hi, im building a PC (im new at this), and the PC isn't turning on. I saw RAM lights turn on for a second, but no posting occured. My guess is the CPU or motherboard is faulty (r5 3600 with MSI b550 VDH wifi mobo) is faulty. 

 

 

specs: r5 3600, msi b550-m VDH wifi, 16gb ram, rtx 3060, 750w corsair psu

 

any trubleshooting suggestions? thanks!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Is everything plugged in properly?

Did the fans look like they were about to spin at all or just the RAM? 
Is there still power in the wall outlet you're connected to ? (if the breaker jumped or not)
Did you try to boot the PC using a screwdriver and not the power button of the case? (unplug the front IO and manually short the two PWR Switch pins together using a screwdriver, pin 6 and 8)

Spoiler

image.png.9376d5e8eaf9ecf016be5cd73e675f87.png


Could you post pictures of the insides and entire back of the case so we can see what you did ? (high quality in good lighting and capture everything over multiple angles, not just select areas like so many tends to do, preferably... If you have a potato camera, forget I asked)

CPU: AMD Ryzen 3600 / GPU: Radeon HD7970 GHz 3GB with Noctua Fans / RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4-3200
MOBO: MSI B450m Gaming Plus / NVME: Corsair MP510 240GB / Case: TT Core v21 / PSU: Seasonic 750W / OS: Win 10 Pro

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×