Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mic Problem

Hey guys my mic suddenly stopped working out of the blue 2 days ago it was a Razer Kraken essential first i tried to see if it was plugged in ( it was), if it was detected (it was) but still no input and then i re installed my audio drivers, didnt worked, and i saw some people suggest looking at the Realtek Audio Console which i was going to do but it couldnt connect to RPC and tried the Realtek Audio Manager but thats nowhere to be found on my pc. So i bought a new headset a Cloud 2 thought it was gonna solved it BUT NOOOO its still there the only mic thats not working is the headset mic, my webcam mic is fine and dandy. any ideas to fix this issue?

Link to post
Share on other sites

Where is it plugged in?

If it's in the front panel have you tried the back panel, or vice versa.

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, fuzz0r said:

Where is it plugged in?

If it's in the front panel have you tried the back panel, or vice versa.

its on the backpanel my front panel plug isnt working

Link to post
Share on other sites

UPDATE: Ive uninstalled Realtek Audio Console and have no idea how to install it back

Link to post
Share on other sites

ah i forgot the troubleshooting page existed im gonna move this there

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, KiongSS said:

UPDATE: Ive uninstalled Realtek Audio Console and have no idea how to install it back

Best idea is to look up your motherboard on the manufacturer's website.

There you'll find the downloads you need.

Link to post
Share on other sites

Update ive resetted my pc and reinstalled windows still nothing

Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, fuzz0r said:

Best idea is to look up your motherboard on the manufacturer's website.

There you'll find the downloads you need.

i forgot my mobo is there anyway to find out

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, KiongSS said:

i forgot my mobo is there anyway to find out

In an elevated Powershell type the following:

Quote

wmic baseboard get product,Manufacturer,version,serialnumber

 

Link to post
Share on other sites

Right im using the Soundcard from HyperX Cloud 2 and its still not working not my kraken or HyperX cloud 2 but my webcam mic works which is shit

Link to post
Share on other sites

So you hear audio but the mic isn't working? Go to sounds/recording devices and screenshot what you see there.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×